A6, ο πρώτος ARM Cortex A15 της αγοράς με GPU τεσσάρων πυρήνων (;)

Ως είθισται η Apple δεν αναφέρεται σε τεχνικές λεπτομέρειες, όπως τα χαρακτηριστικά του επεξεργαστή, και κάθε φορά πρέπει να περιμένουμε μέχρι την άρση του εμπάργκο και τα πρώτα reviews και teardowns. Έτσι και τώρα δεν γνωρίζουμε επίσημα τίποτα για τον Α6, τον επεξεργαστή που βρίσκεται στο iPhone 5. Ωστόσο, ο γνωστός Anand Lal Shimpi της ιστοσελίδας Anandtech δίνει τη δικιά του εκτίμηση στα τεχνικά χαρακτηριστικά του A6. Συγκεκριμένα, ο Anand κρίνοντας από τις

επιδόσεις του iPhone 5, το ιστορικό της Apple και κάποιες πληροφορίες που γνωρίζει θεωρεί ότι έχουν χρησιμοποιηθεί δύο ARM Corter A15 πυρήνες χρησιμοποιώντας την 32nm LP HK+MG κατασκευαστική διαδικασία της Samsung.

Εάν η εκτίμηση του Anand επαληθευτεί είναι αρκετά σημαντικό αφού αυτό σημαίνει ότι η Apple κατάφερε και έφερε στην αγορά τον πρώτο Α15 ξεπερνώντας τις Nvidia, Texas Instruments, Broadcom, Samsung κτλπ που έχουν ανακοινώσει και αυτές παρόμοιες υλοποιήσεις αλλά δεν έχουν κυκλοφορήσει κάτι. Όσον αφορά την GPU ο Anand θεωρεί ότι έχουν χρησιμοποιηθεί τέσσερις PowerVP SGX543 πυρήνες (από τους δύο στο iPhone 4S) φέρνοντας περίπου διπλάσια απόδοση στο iPhone 5.

Σχολιασμός στο forum

[via Anandtech]

iPhone Hellas - iPhone 5 iPad 3 iPod Touch NewsA6, ο πρώτος ARM Cortex A15 της αγοράς με GPU τεσσάρων πυρήνων (;)

Keywords
Τυχαία Θέματα