WSJ: H Apple παραγγέλνει Retina οθόνες για το iPad mini, αναφορές στον Α6 σε κώδικα του iOS 7

Σύμφωνα με κώδικα που βρέθηκε στην τελευταία beta του iOS 7 για τους developers η Apple εργάζεται πάνω σε νέα iPad mini με τις κωδικές ονομασίες J75, J76 και J77 (ένα μοντέλο Wi-Fi και δύο Cellular, όπως συμβαίνει και τώρα) και επεξεργαστή s5l8950x, δηλαδή τον A6 του iPhone 5.

Να σημειώσουμε ότι το iPad mini περιλαμβάνει τον επεξεργαστή Α5, οπότε μια ενδεχόμενη αναβάθμιση στον Α6 θα πρόσφερε σημαντική βελτίωση στην γενικότερη απόκριση της συσκευής.

Επίσης, σύμφωνα με τα ίδια ευρήματα η επερχόμενη αναβάθμιση δεν θα έρθει με οθόνη Retina καθώς δεν έχουν βρεθεί αρχεία της μορφής @2x (αρχεία τα οποία παραπέμπουν σε γραφικά διπλάσιας ανάλυσης), κάτι που συνάδει με αναφορές των τελευταίων μηνών για Retina μοντέλο το 2014 χωρίς, όμως, να τις επιβεβαιώνει απαραίτητα.

Δημοσίευμα της Wall Street Journal, από την άλλη, κάνει λόγο για παραγγελίες Retina οθονών για αναβάθμιση στο iPad mini μέσα στον χρόνο. Συγκεκριμένα, η Apple έχει ζητήσει εξαρτήματα από τις Samsung, Sharp και LG Display ενώ ένα ενδιαφέρον κομμάτι του άρθρου αναφέρει το ενδεχόμενο η «πλάτη» της συσκευής να προσφέρεται σε διάφορα χρώματα, όπως το iPod touch.

Προφανώς, τα δύο δημοσιεύματα αντικρούονται μεταξύ τους αλλά θα μπορούσαν να αληθεύουν εάν για παράδειγμα η Apple κυκλοφορήσει δύο διαφορετικά μοντέλα iPad mini, ένα με Retina οθόνη και ένα «απλό» σε φθηνότερη τιμή. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να κάνουμε υπομονή μέχρι το Φθινόπωρο όταν και περιμένουμε τις εκδηλώσεις της εταιρείας για την ανακοίνωση των νέων προϊόντων της.

[via 9to5Mac 1, 2]

iPhone Hellas - iPhone iPad iPod Touch NewsWSJ: H Apple παραγγέλνει Retina οθόνες για το iPad mini, αναφορές στον Α6 σε κώδικα του iOS 7

Σχετικά άρθρα:

iPad mini με λεπτότερο σχεδιασμό το Φθινόπωρο, Retina μοντέλο το 2014 (;)H Apple υπογράφει συμφωνία με την Samsung για 14-nm A9 επεξεργαστές το 2015 (;)Λεπτότερο και ελαφρύτερο iPad mini φέτος, ‘bezel-free’ Retina έκδοση το 2014
Keywords
Τυχαία Θέματα