Ανυπόστατη η είδηση περικοπής παραγγελιών εξαρτημάτων του iPhone 5;

Η είδηση της εβδομάδας δεν είναι άλλη από την φημολογούμενη μείωση των παραγγελιών των εξαρτημάτων για το iPhone 5 εξαιτίας της χαμηλότερης ζήτησης:

Δημοσίευμα της WSJ αναφέρει ότι η Apple έχει προχωρήσει στην μείωση των παραγγελιών εξαρτημάτων για το iPhone 5, όπως τις οθόνες, το τρέχον τρίμηνο του Ιανουαρίου-Μαρτίου

εξαιτίας μικρότερης από την αναμενόμενη ζήτηση. Η ενημέρωση στους προμηθευτές πραγματοποιήθηκε τον προηγούμενο μήνα σύμφωνα με τις πηγές της WSJ.

Ο nsxbass του iPhoneHellas forum μας ενημερώνει σχετικά με ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο του BGR, το οποίο προσφέρει μία νέα οπτική:

Το άρθρο που δημοσιεύτηκε την Κυριακή το βράδυ στο WSJ ισχυριζόταν ότι η Apple μείωσε τις παραγγελίες σε εξαρτήματα οθονών για το επόμενο τρίμηνο (του Μαρτίου), έκανε πάταγο στο διαδίκτυο. Ο τρόπος με τον οποίο το WSJ έγραψε το άρθρο έδειχνε να υποστηρίζει την αρχική δήλωση του Nikkei ότι η Apple μειώνει δραστικά τις παραγγελίες της για οθόνες του iPhone 5 στο μισό από αυτό που είχε αρχικά σχεδιαστεί και ήταν περίπου 65 εκατομύρια μονάδες. Αυτό θα ήταν μία τεράστια προσαρμογή. Αλλά η Apple χρησιμοποιεί την ίδια νέου τύπου οθόνη και στο iPhone 5 KAI στο τελευταίο iPod touch. Ούτε το WSJ, ούτε το Nikkei το ανέφεραν αυτό, παρόλα αυτά και οι δύο αναφέρθηκαν μόνο σε οθόνες iPhone.

Οι τελευταίες εκτιμήσεις των πωλήσεων του iPhone κατά τη διάρκεια του τριμήνου των γιορτων των Χριστουγέννων κινούνται σε ένα μέσο όρο 52 περίπου εκατομυρίων συσκευών. Ας υποθέσουμε (για την οικονομία της συζήτησης) ότι το μερίδιο που κατέχει το iPhone 5 από το παραπάνω νούμερο μπορεί να είναι οτιδήποτε μεταξύ σε 30 και σε 40 εκατομύρια. Στο “νεκρό” για τις πωλήσεις τρίμηνο του Μαρτίου, οι πωλήσεις του iPhone 5 μπορεί να είναι ανάμεσα στα 25 και στα 35 εκατομύρια συσκευές. Οι πωλήσεις των iPod touch συνηθίζουν να μειώνονται κατά 50% μετά το τρίμηνο των γιορτών και ως το τρίμηνο του Μαρτίου, αλλά θα μπορούσαν και πάλι να προσθέσουν 4 εκατομύρια συσκευές στο συνολικό αριθμό των συσκευών που θα πουληθούν στο τρίμηνο και που απαιτούν οθόνες Retina 4 ιντσών για την κατασκευή τους.

Οπότε αν το πιο πιθανό νούμερο πωλήσεων της Apple για συσκευές 4 ιντσών για το τρίμηνο του Μαρτίου είναι δικαιολογημένα 30 με 40 εκατομύρια συσκευές, γιατί το Nikkei δημοσίευσε μία αναφορά σύμφωνα με την οποία η Apple έκοψε στο μισό την παραγγελία της για οθόνες από τα 65 εκατομύρια κομμάτια; Το Nikkei ήταν αρκετά συγκεκριμένο όταν αναφέρθηκε στον αριθμό των 65 εκατομυρίων. Και το συνέδεσε ξεκάθαρα με το iPhone 5, όχι γενικά με τα iPhone ή με τις παραγγελίες σχετικά με το iPhone KAI το iPod touch.

Ποιoς μπορεί να πιστέψει ότι η Apple θα παρήγγειλε εξαρτήματα για 65 εκατομύρια iPhone 5, την “νεκρή” αγοραστικά περίοδο του Μαρτίου;

Ίσως αυτά τα “περίεργα μαθηματικά” είναι και ο λόγος που από το άρθρο του WSJ αφαιρέθηκε εκ των υστέρων ο αριθμός των 65 εκατομυρίων. Σε κάποια φάση ανάμεσα στις 8 το βράδυ της Κυριακής και τις 7 το πρωί της Δευτέρας, το WSJ αποφάσισε να αφαιρέσει τον αριθμό αυτό από το άρθρο του. Αλλά αν ο αριθμός των 65 εκατομυρίων της αρχικής παραγγελίας δεν είναι σωστός, μήπως δεν είναι ούτε η εκτίμηση για μείωση των παραγγελιών στο μισό;

Ανυπόστατη η είδηση περικοπής παραγγελιών εξαρτημάτων του iPhone 5;

Keywords
Τυχαία Θέματα