Παραμένει σε τέλμα η αδειοδότηση κεραιών

12:16 16/1/2014 - Πηγή: myPhone
Στην αδυναμία να τηρηθούν οι διαδικασίες της Βουλής κόλλησε αυτή τη φορά η προσπάθεια να προχωρήσει η αδειοδότηση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας με γρηγορότερο ρυθμό.

Το υπουργείο Υποδομών κατέθεσε τροπολογία στο νομοσχέδιο για την Εθνική Αρχή Συντονισμού Πτήσεων με νέες ρυθμίσεις, βάσει των οποίων παρατείνεται η προθεσμία για την αδειοδότηση των υφιστάμενων κεραιών και τροποποιείται μερικώς η διαδικασία, αλλά αποσύρθηκε ως εκπρόθεσμη και θα χρειασθεί να κατατεθεί εκ νέου.

Στην αιτιολογική έκθεση που συνοδεύει την
εν λόγω τροπολογία ομολογείται η αποτυχία της διοίκησης να διεκπεραιώσει τη διαδικασία (όπως και άλλες βεβαίως). Όπως αναφέρεται συγκεκριμένα η προθεσμία μέχρι την 7/3/2014 «αποδεικνύεται πρακτικά ανεφάρμοστη λόγω των μακρών καθυστερήσεων που παρατηρούνται σε συναρμόδιες υπηρεσίες – πολεοδομίες, δασικές υπηρεσίες, αρχαιολογίες κ.λ.π.) οι οποίες καθιστούν εξαιρετικά χρονοβόρα τη συγκέντρωση όλων των απαιτούμενων δικαιολογητικών και εγγράφων από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) προκειμένου να εκδοθούν οι προβλεπόμενες άδειες».

Το ολοκληρωμένο άρθρο του myphone.gr περιέχει ακόμη 119 λέξεις
Keywords
Τυχαία Θέματα