F1: Λεπτομέρειες για το νέο συμβόλαιο του Ρόσμπεργκ

Την Πέμπτη (10/11) η Mercedes GP ανακοίνωσε την επέκταση του συμβολαίου της με τον Νίκο Ρόσμπεργκ, χωρίς να αποκαλύψει την ακριβή διάρκεια της νέας συμφωνίας.

Η γερμανική ομάδα αρκέστηκε να πει ότι αφορά τουλάχιστον μέχρι το τέλος της σεζόν 2013 και τα περισσότερα διεθνή ΜΜΕ υπέθεσαν πως υπάρχουν οψιόν για περισσότερα χρόνια.

Ομως δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild ισχυρίζεται πως το

νέο συμβόλαιο του Ρόσμπεργκ έχει συνολικά τετραετή διάρκεια, δηλαδή λήγει στο τέλος του 2015, προσθέτοντας ότι ο 26χρονος πιλότος θα αμείβεται με 12 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο.

Στο μεταξύ, το περιοδικό Auto, Motor und Sport έγραψε ότι αποφασιστικό ρόλο στην απόφαση του Ρόσμπεργκ να παραμείνει στην Mercedes, έπαιξαν οι πρόσφατες προσλήψεις των Τζεφ Γουίλις και Αλντο Κόστα για την ενίσχυση του τεχνικού τομέα της ομάδας.

Τέλος, ο αγωνιστικός διευθυντής της Mercedes, Νόρμπερτ Χάουγκ, συνέκρινε την περίπτωση του Ρόσμπεργκ, ο οποίος παραμένει χωρίς νίκη στην F1 σε έξι σεζόν, με εκείνη του κατά το ήμισυ συμπατριώτη του Μίκα Χάκινεν, ο οποίος χρειάστηκε να περιμένει αρκετά χρόνια πριν κερδίσει τον πρώτο του αγώνα με την McLaren το 1997.

"Υστερα από αυτό, ήταν ασταμάτητος", είπε ο Χάουγκ, αναφερόμενος στα δύο σερί πρωταθλήματα του Χάκινεν το 1998 και το 1999.

Keywords
Τυχαία Θέματα