RIP Γκάρι Σπιντ (1969-2011)

Η είδηση του θανάτου του Γκάρι Σπιντ έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στον... μικρόκοσμο του βρετανικού ποδοσφαίρου. Από τις πρώτες αντιδράσεις όλων αποδεικνύεται πως κανένας δεν ήξερε τα προβλήματα του ομοσπονδιακού προπονητή της Εθνικής Ουαλίας, που τον οδήγησαν στην αυτοκτονία - αυτή όλα δείχνουν ότι είναι η αιτία του θανάτου του.

"Ο κόσμος έχασε έναν σπουδαίο άνθρωπο. Είμαι συντετριμμένος. Μίλησα μαζί του χθες το πρωί. Γιατί, γιατί... Θα μου λείψει τόσο πολύ", έγραψε στον λογιαριασμό του στο twitter ο πρώην συμπαίκτης του στην

Εθνική, Ρόμπι Σάβατζ.

Λίγες ώρες πριν τον θάνατό του, το απόγευμα του Σαββάτου (26/11), ο Σπιντ εμφανίστηκε στο Football Focus Show του BBC1. Χαμογελαστός, όπως πάντα, σίγουρα δεν έδειχνε τι είχε στο μυαλό του...

Ξεκίνημα στη Λιντς
Ο Σπιντ ξεκίνησε την καριέρα του ως μέσος στη Λιντς Γιουνάιτεντ τη σεζόν 1988-89. Την άφησε το 1996 έπειτα από 312 εμφανίσεις για την Εβερτον σε μια κίνηση που κόστισε 3,5 εκατ. λίρες.

Δύο χρόνια αργότερα ακολούθησε η Νιούκαστλ, τη φανέλα της οποίας φόρεσε έξι χρόνια και η Μπόλτον για άλλα τέσσερα.

Θρύλος της Premier League
Ο Σπιντ ήταν ο πρώτος παίκτης που έπιασε το όριο των 500 συμμετοχών στην Premier League, ενώ συνολικά στην καριέρα του σκόραρε 103 γκολ σε 677 εμφανίσεις.

Ντεμπούτο στα 20!
Με την Εθνική ομάδα της Ουαλίας έκανε ντεμπούτο σε ηλικία 20 ετών τον Μάιο του 1990 σε μια φιλική νίκη με 1-0 επί της Κόστα Ρίκα.

Συνολικά φόρεσε το εθνόσημο 85 φορές σε 14 χρόνια (τελευταία εμφάνιση με την Εθνική ήταν τον Οκτώβριο του 2004, σε μια ήττα με 3-2 από την Πολωνία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου), ενώ ήταν αρχηγός τις 44, σκοράροντας συνολικά 7 γκολ.

Και προπονητής της Εθνικής
Ο Σπιντ έκανε τα πρώτα του προπονητικά βήματα στην Σέφιλντ Γιουνάιτεντ τη σεζόν 2010-11 και λίγους μήνες αργότερα (τον Δεκέμβριο του '10) ανέλαβε τα ηνία της Εθνικής, μετά την απομάκρυνση Τζον Τόσακ.

Το ντεμπούτο του ήταν στις 8 Φεβρουαρίου του '11 σε μια φιλική ήττα με 3-0 από την Ιρλανδία. Σε 10 παιχνίδια, πάντως, είχε 5 νίκες, ρεκόρ άκρως ικανοποιητικό για την Ουαλία.

Keywords
Τυχαία Θέματα