Λάουντα: Ο Φέτελ μπορεί να ξεπεράσει τον Σουμάχερ

Ο Νίκι Λάουντα συμφωνεί με την άποψη ότι ο Σεμπάστιαν Φέτελ μπορεί να ξεπεράσει τα τεράστια επιτεύγματα του Μίκαελ Σουμάχερ στην F1, αν συνεχίσει να οδηγεί όπως τα τελευταία δύο χρόνια.

Ο Φέτελ εξασφάλισε τον δεύτερο συνεχόμενο παγκόσμιο τίτλο του την Κυριακή (9/10) στην Σουζούκα, σε ηλικία μόλις 24 ετών. Ο Σουμάχερ είχε πετύχει το ίδιο στα 26, και στη συνέχεια προχώρησε για να κατακτήσει ακόμα πέντε πρωταθλήματα και συνολικά 91 νίκες.

"Εχει όλες τις προϋποθέσεις για να το καταφέρει", τόνισε ο Λάουντα

στο Reuters. "Αν το μονοθέσιο και η καριέρα του συνεχίσουν προς τη σωστή κατεύθυνση, τότε ναι.

"Αν επιλέξεις το λάθος μονοθέσιο ή αν το μονοθέσιο που οδηγείς δεν λειτουργεί καλά, τότε δεν μπορείς να κερδίσεις, γιατί είναι πάντα ο συνδυασμός των δύο. Αλλά σίγουρα μπορεί να κερδίσει περισσότερα από τον Σουμάχερ με το κατάλληλο μονοθέσιο, γιατί σίγουρα είναι ικανός να το κάνει".

Ο Λάουντα, τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ο ίδιος τη δεκαετία του '70 και του '80, δήλωσε επίσης εντυπωσιασμένος με την ακόρεστη δίψα που δείχνει ο Φέτελ για επιτυχίες.

"Είναι ο τύπος που ανθρώπου που σε κάθε γύρο και σε κάθε αγώνα θέλει να πηγαίνει όλο και πιο γρήγορα. Εγώ έφτασα σε ένα σημείο που αποφάσισα ότι ήθελα να βρω κάτι άλλο για τη ζωή μου. Αλλά σε αυτή τη συγκεκριμένη περίπτωση, με την ηλικία και όλα όσα είναι μπροστά του, δεν υπάρχει τρόπος να χάσει το κίνητρό του. Οδηγεί για τον εαυτό του".

Keywords
Τυχαία Θέματα