Μορφέσης: Μικρό Ευρωπαϊκό το Θέτις

17:48 6/1/2012 - Πηγή: Sport.gr

Ως ένα μικρό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα χαρακτήρισε το Θέτις Καπ o τεχνικός της Εθνικής ομάδας πόλο γυναικών, Γιώργος Μορφέσης, καθώς όπως εξήγησε σε αυτό θα συμμετέχουν τέσσερις κορυφαίες ομάδες της Γηραιάς Ηπείρου: οι Ρωσία, Ιταλία, Ουγγαρία και Ελλάδα.

"Πρόκειται να σημαντικό τουρνουά ενόψει του Αϊντχόφεν όπου ο στόχος μας

είναι η 4άδα και η εξασφάλιση θέσης στο προολυμπιακό τουρνουά του Απριλίου. Το Θέτις ουσιαστικά είναι ένα μικρό Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αφού βρίσκονται εδώ 4 κορυφαίες ομάδες με ιστορία και επιτυχίες.

"Ευχαριστώ τον Δήμο Τρίπολης για τη φιλοξενία και την ΚΟΕ που πάντα είναι δίπλα μας για ό,τι καλύτερο", ήταν τα λόγια του ομοσπονδιακού τεχνικού, Γιώργου Μορφέση.

Από την πλευρά της η αρχηγός της Εθνικής ομάδας, Κική Λιόση, ανέφερε: "Το τουρνουά είναι ευκαιρία για τον κόσμο να δει από κοντά μεγάλες αθλήτριες και μεγάλες ομάδες.Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο για όσα μας προσφέρει. Όλα είναι ιδανικά. Πισίνα, διαμονή, φιλοξενία".

Ο δήμαρχος Τρίπολης, Γιάννης Σμυρνιώτης, ανέφερε: "Το τουρνουά που φιλοξενούμε στην Τρίπολη, θα είναι μια διοργάνωση χρήσιμη για τις ομάδες που μετέχουν ενόψει των προσεχών υποχρεώσεων τους. Ευχαριστώ την ΚΟΕ και τον Αντιπρόεδρο της Γιώργο Κατσαρό για τη συνεργασία που είχαμε και ελπίζω ότι όλες οι αποστολές, θα έχουν ένα 3ήμερο αθλητικής δράσης και παραμονής στην πόλη μας, αξιόλογο. Ευχαριστώ επίσης τους συνεργάτες μου που αγκάλιασαν την διοργάνωση, καθώς επίσης και όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου που υποδέχτηκαν το τουρνουά στην Τρίπολη με θέρμη".

Ο Γιώργος Κατσαρός, αντιπρόεδρος της ΚΟΕ, τόνισε: "Είναι ευτύχημα για την πόλη της Τρίπολης που φιλοξενεί ένα τουρνουά τέτοιας εμβέλειας με την παρουσία 4 κορυφαίων ομάδων της παγκόσμιας γυναικείας υδατοσφαίρισης. Είναι εδώ η Παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2011 Εθνική μας ομάδα, η πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2010 Ρωσία, η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2005 Ουγγαρία και η χρυσή Ολυμπιονίκης της Αθήνας Ιταλία. Αυτό τα λέει όλα.

"Λίγες μέρες πριν το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Αϊντχόφεν, οι ομάδες αυτές κάνουν το τελικό τεστ και μετρούν τις δυνάμεις τους, οπότε καταλαβαίνει κανείς τη σημασία αυτού του τουρνουά. Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον Δήμαρχο της πόλης Γιάννη Σμυρνιώτη που αγκάλιασε αυτή την διοργάνωση και ευελπιστώ ότι και στο μέλλον θα έχουμε ανάλογη συνεργασία στα αθλήματα μας".

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας των αγώνων:
Σάββατο 07/01
19:00GR Ρωσία-Ιταλία
20:30GR Ελλάδα-Ουγγαρία

Keywords
Τυχαία Θέματα