Ο Παναθηναϊκός νίκησε 89-69 τον Πανιώνιο για τη 12η αγωνιστική της Α1

20:59 8/1/2012 - Πηγή: Sport.gr

Παίζοντας, καλή άμυνα και τους Μπατίστ, Βουγιούκα σε καλή μέρα, ο Παναθηναϊκός ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο του Πανιωνίου, τον οποίο νίκησε με 89-69, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής. Το ματς κρίθηκε ουσιαστικά στην τρίτη περίοδο, όταν και η διαφορά έφτασε στους 20 πόντους.

Τη δύναμη των ψηλών του θέλησε να εκμεταλλευθεί ο Παναθηναϊκός στην πρώτη περίοδο

και στην επίθεση τα πήγε αρκετά καλά. Στην άμυνα, όμως, δεν μπόρεσε να περιορίσει σημαντικά τον Πανιώνιο, ο οποίος κατάφερε να μείνει κοντά στο σκορ (27-23, 10`).

Ο Μάικ Μπατίστ είχε κέφια για τους πράσινους, που όσο περνούσε η ώρα έδειχναν να πατάνε και καλύτερα στο παρκέ, με αποτέλεσμα η διαφορά να έχει αυξητικές τάσεις. Εκτός του Μπατιστ καλός ήταν και ο Βουγιούκας, ο οποίος διαμόρφωσε και το 50-37 του πρώτου ημιχρόνου.

Στην τρίτη περίοδο, ο Παναθηναϊκός βελτιώθηκε αμυντικά και απέκτησε το πλήρη έλεγχο του ματς, ανεβάζοντας τη διαφορά πάνω στους 20 πόντους (69-49), έχοντας πλουραλισμό στην επίθεση, καθώς σκόραραν και οι 12 παίκτες του.

Στην τελευταία περίοδο παίχτηκε ελεύθερο μπάσκετ, με τον Παναθηναϊκό να παίζει κατά διαστήματα θεαματικά. Ο Γιασικεβίτσιους είχε κέφια και η διαφορά ανέβηκε πάνω από τους 20 (75-51, 33`).

Το τελευταίο πεντάλεπτο της αναμέτρησης, πάντως, δεν ήταν καλό για τους πράσινους και σίγουρα ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν θα είναι ικανοποιημένος από την αντίδραση των παικτών του, οι οποίοι χαλάρωσαν στο φινάλε.

Πάντως, παρά τις προσπάθειες των παικτών του Πανιωνίου, οι πράσινοι δεν κινδύνευσαν. Διατήρησαν το προβάδισμά τους και έφτασαν στη νίκη (89-69) που τους διατηρεί στην κορυφή της βαθμολογίας, μαζί με Ολυμπιακό και Κολοσσό.

Keywords
Τυχαία Θέματα