Οχι πάλι... κρίμα τα νιάτα κι η τσαχπινιά!

Ο μέσος όρος ηλικίας της ενδεκάδας της ΑΕΚ στον αγώνα με την Στουρμ Γκρατς στην Αυστρία, ήταν 23,3 ετών. Αν βγάζαμε και το Νο1, τον Κωνσταντόπουλο, που ρίχνει μια δεκαετία σε αυτόν τον μέσο όρο ηλικίας (33 ετών), η ενδεκάδα θα ήταν ακόμα πιο νεανική.

Να σημειώσουμε ότι στην πορεία, με εξαίρεση τον Καράμπελα, μπήκαν ακόμη δύο νεαρά παιδιά, ο Μπέλεκ που είναι 18 ετών και ο Τσουκαλάς που είναι 19, κάνοντας ακόμα πιο νεανική την ομάδα του Νίκου Κωστένογλου.

Αυτή η νεαρή ΑΕΚ,

λοιπόν, η πιο νεαρή ΑΕΚ της φετινής περιόδου (κόντρα στην Αντερλεχτ είχε αγωνιστεί ο 22άχρονος Χέλγκασον αντί του 18άχρονου Μπουγαΐδη), κράτησε το γόητρο της ομάδας στην Ευρώπη, πετυχαίνοντας την πρώτη (και μοναδική) νίκη στον όμιλο του φετινού Europa League.

Στην πραγματικότητα, το βλέμμα Β«καρφώθηκεΒ» σε τέσσερα παιδιά που αγωνίστηκαν στο Γκρατς και τα οποία αυτές τις ημέρες και λόγω των συνθηκών που αντιμετωπίζει η ομάδα (πολλές απουσίες) έχουν αρχίσει και Β«συστήνονταιΒ» στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο Νίκος Εγγλέζου, 18 ετών, κατάγεται από την Κύπρο και είναι αριστερός μπακ. Το καλοκαίρι ήρθε, δοκιμάστηκε και αποκτήθηκε από την Ενωση. Ο κεντρικός αμυντικός, Μαυρουδής Μπουγαΐδης, 18 χρονών, ήρθε με μεταγραφή από τον Αρη. Στην πραγματικότητα οι άνθρωποι της ΑΕΚ, βασικά ο Τόνι Σαβέβσκι, τον παρακολουθούσαν από τότε που ήταν στον Αγροτικό Αστέρα. Μάλιστα, πίστεψαν τόσο πολύ στον μόλις ενήλικο ποδοσφαιριστή, που αποφάσισαν να τον αποκτήσουν παρά το γεγονός ότι το καλοκαίρι ήταν τραυματίας!

Η πιο ελπιδοφόρα περίπτωση φαίνεται αυτή τη στιγμή να είναι ο 19άχρονος μεσοεπιθετικός, Βίκτωρ Κλωναρίδης. Ο μοναδικός από τους νεαρούς της Ενωσης, που ήταν και πέρυσι στην ομάδα, έχοντας περάσει από τις ακαδημίες. Γεννημένος στο Βέλγιο, η ΑΕΚ τον ανακάλυψε σε ένα γαλλικό σχολείο. Τον σύστησε ένας γυμναστής, καλοάρεσε στους κιτρινόμαυρους και τον πήραν. Ενώ ο 19άχρονος αμυντικός, Σωκράτης Τσουκαλάς, που έκανε ντεμπούτο με την Στουρμ, από το Περιστέρι είχε ταξιδέψει στην Παλέρμο και το καλοκαίρι, με καλές συστάσεις, τον απέκτησε η ΑΕΚ.

Στους νεαρούς της Ενωσης, που φέτος έχουν λόγους να πιστεύουν ότι θα πάρουν ευκαιρίες, είναι και 20άχρονος επιθετικός, Θωμάς Τσίτας, που επίσης ήρθε το καλοκαίρι με μεταγραφή από τον Ηρακλή και έχει δύο συμμετοχές στο πρωτάθλημα και ο επίσης επιθετικός Γιώργος Νικόλτσης, 19 χρονών, που προέρχεται από τις ακαδημίες της ομάδας.

Η μεταστροφή της ΑΕΚ σε νεαρούς Ελληνες ποδοσφαιριστές, στην πραγματικότητα δεν ήταν ένα σχέδιο φιλοσοφίας του συλλόγου, που ξεκίνησε μεθοδικά τα τελευταία χρόνια και αρχίζει φέτος να βρίσκει εφαρμογή. Στην ουσία ορίστηκε από δύο τυχαίες παραμέτρους. Αφενός την οικονομική αδυναμία του συλλόγου για πολυδάπανες μεταγραφές και αφετέρου, λόγω των πολλών απουσιών που αντιμετωπίζει ο Κωστένογλου. Με υγιείς τους Γκουνγιόνσεν, Δέλλα, Λυμπερόπουλο, Καφέ, Λεονάρντο, Βάργκας, Λαγό, δύσκολα οι πιτσιρικάδες θα έβρισκαν χώρο στην ενδεκάδα.

Η αλήθεια είναι ότι η ΑΕΚ είχε την ευκαιρία στο πολύ πρόσφατο παρελθ

Keywords
Τυχαία Θέματα