Οι "μεγάλοι" και η σπατάλη

Ανάμεσα στις πολλά παράδοξες καταστάσεις που έζησε η φετινή Σούπερ Λίγκα στο ξεκίνημά της, ήταν και το γεγονός ότι σε αυτήν προστέθηκαν αυτή τη φορά όχι τρεις, αλλά πέντε ομάδες από την χαμηλότερη κατηγορία. Θεωρητικά, αυτό ήταν ευνοϊκό για τους "μεγάλους" του πρωταθλήματος.

Πέντε και πέντε, συνολικά δέκα παιχνίδια θα δώσουν φέτος με ομάδες που μέχρι πριν μερικούς μήνες αγωνίζονταν στην Football League. Και αν θέλουμε να το προχωρήσουμε, δέκα αγώνες σημαίνουν τριάντα βαθμοί μέσα στο πρόγραμμα

για Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Οι "μικροί" όμως, αποδεικνύουν ότι η θεωρία από την πράξη έχει μεγάλη απόσταση. Και πως το Β«πρόγραμμαΒ» καμιά φορά πέφτει έξω...

Οι πέντε ομάδες που ανέβηκαν φέτος στη μεγάλη κατηγορία, έχουν δώσει από τέσσερις αγώνες με τις ισάριθμες Β«μεγάλεςΒ» ομάδες που ξεκίνησαν τη χρονιά στοχεύοντας στη διεκδίκηση του τίτλου. Και έχουν "κόψει" συνολικά 15 βαθμούς! Στην οικονομία του πρωταθλήματος, αυτό είναι... σπατάλη για τους Β«μεγάλουςΒ». Μάλιστα, άλλος περισσότερο άλλος λιγότερο, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, όλοι τους, όλο και έχουν αφήσει βαθμούς σε κάποιον αγώνα με νεοφώτιστη ομάδα.

Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός ήδη μετράει τέσσερις χαμένους βαθμούς. Δύο με τον ΟΦΗ εντός έδρας και άλλους δύο με τη Δόξα Δράμας εκτός. Ο Παναθηναϊκός ήταν πιο… οικονομικός. Εχει μία απώλεια, με την ισοπαλία στο Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό. Η ΑΕΚ είναι η πιο "ζημιάρα" για τον εαυτό της. Διότι μετράει και ήττα, από τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο, ενώ έχει και την εντός έδρας "λευκή" ισοπαλία με τη Δόξα. Συνολικά πέντε χαμένοι βαθμοί. Οσο για τον ΠΑΟΚ έμεινε με την ισοπαλία κόντρα στον ΟΦΗ στην Τούμπα και άφησε άλλους δύο βαθμούς (συνολικά τέσσερις) στα Γιάννενα με τον ΠΑΣ.

Μεγαλύτερος "φονέας των μεγάλων" έχει αποδειχθεί μέχρι στιγμής ο ΟΦΗ, που έχει κόψει εφτά βαθμούς. Δεν τα κατάφερε μόνο απέναντι στον Παναθηναϊκό. Μέσα σε τέσσερις ημέρες η Δόξα έκανε... Δράμα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό, με δύο ισοπαλίες, κόβοντας τέσσερις βαθμούς. Ο Παναιτωλικός θα μπορούσε και τη νίκη με τον Παναθηναϊκό, αλλά ισοφαρίστηκε στις καθυστερήσεις. Ενώ, δύο βαθμούς, από τον ΠΑΟΚ, έχει κόψει ο ΠΑΣ. Η μοναδική ομάδα από αυτές που ανέβηκαν φέτος που ακόμα δεν έχει καταφέρει να κάνει ζημιά στους Β«μεγάλουςΒ» είναι ο Λεβαδειακός.

Ο προπονητής του Παναιτωλικού, Μπάμπης Τεννές, μίλησε στο Sport.gr για το φετινό φαινόμενο: "Η αλήθεια είναι ότι η ψαλίδα έχει μικρύνει. Ωστόσο, δεν είναι μόνο αυτό. Το γεγονός ότι οι νεοφώτιστες ομάδες καταφέρνουν και κόβουν βαθμούς από εκείνες που διεκδικούν τον τίτλο, δείχνει ότι οι μεγάλες ομάδες δεν περνούν και την καλύτερή τους φάση σε αγωνιστικό επίπεδο. Αν σε κάποιο αγώνα δεν είναι προσεχτικές σε συνδυασμό και με τη μαχητικότητα που δείχνουν οι μικρότερες ομάδες, μπορούν να χάσουν βαθμούς. Αλλωστε, έχει αποδειχθεί".

Μάλιστα, ο Ελληνας τεχνικός συμπλήρωσε για τη δική του ομάδα, ως απόδειξη ότι οι "μεγάλοι" δεν αποτελούν πλέον φόβητρο: "Εμείς τους παίξαμε όλους ως ίσοι προς ίσους. Οι συγκυρίες και

Keywords
Τυχαία Θέματα