Ούτε στην προπόνηση ο Καστίγιο

Το περασμένο καλοκαίρι, ο Αρης αποφάσισε να χρίσει τον Νέρι Καστίγιο, ηγέτη της ομάδας. Εξι μήνες αργότερα, ο Μεξικάνος ποδοσφαιριστής βρίσκεται ουσιαστικά πολύ κοντά στην έξοδο από τον Αρη. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι πέραν της αναγκαστικής άδειας που του χορήγησε η διοίκησης, αλλά και της κλήσης του σε απολογία, σήμερα (19/12) ο Μίχαλ Πρόμπιερζ δεν τον έκανε δεκτό στη

προπόνηση, παραπέμποντάς τον στη διοίκηση.

Αυτά τα δεδομένα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο Καστίγιο είναι εκτός Αρη. Τυπικά όχι, ουσιαστικά όμως, ναι. Ενδεχομένως να είναι και ο πρώτος που θα πληρώσει το μάρμαρο της κακής πορείας που διαγράφουν οι Β«κίτρινοιΒ». Είναι εξάλλου ο παίκτης στον οποίον πίστεψαν στον Αρη περισσότερο από κάθε άλλον, έχει το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην ομάδα, συνεπώς είναι πιο έντονη και η απογοήτευση των ανθρώπων που τον έχρισαν ηγέτη, όταν τον βλέπουν να υστερεί σε αγωνιστική απόδοση, κυρίως όμως να μην δείχνει σεβασμό προς τον προπονητή του, αλλά και προς τους συμπαίκτες του. Επί του τελευταίου, δεν υπάρχει εξάλλου αμφιβολία, αρκεί να παρακολουθήσει κανείς την αντίδρασή του, όταν αντικαταστάθηκε στον χθεσινό (18/12) αγώνα με τον Παναιτωλικό στο Κλεάνθης Βικελίδης, όπου προτίμησε να πάει στα αποδυτήρια και όχι στον πάγκο της ομάδας.

Σήμερα, ο Καστίγιο μετέβη στις εγκαταστάσεις του Νέου Ρυσίου και ο Μίχαλ Πρόμπιερζ του επισήμανε ότι δεν χρειάζεται να αλλάξει, γιατί δεν τον υπολογίζει. Του είπε επίσης ότι η διοίκηση θα αποφασίσει για το μέλλον του Καστίγιο στην ομάδα, δίνοντας την απόφαση ότι ο Πολωνός έχει πάρει τις αποφάσεις του.

Όπως και να' χει, το κλίμα είναι. βαρύ και ασήκωτο στον Αρη και θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι μετά τον αγώνα του Κυπέλλου με τον Πανθρακικό, θα ληφθούν δραστικές αποφάσεις. Κατά πόσο η διοίκηση θα προσπαθήσει να διορθώσει τα λάθη που έγιναν στις επιλογές παικτών (το καλοκαίρι), είναι κάτι που θα φανεί. Το βέβαιο είναι ότι έχουν ήδη αναθεωρηθεί οι απόψεις για πολλούς από τους παίκτες. Οι τελευταίοι έχουν ασφαλώς ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την Β«κουραστικήΒ» εικόνα της ομάδας, ευθύνη ανήκει όμως και σε αυτούς που τους επέλεξαν.

Δεν αποκλείεται επίσης, ο Μίχαλ Πρόμπιερζ να αναθεωρήσει τις απόψεις του για κάποιους παίκτες. Στον Πολωνό ανήκει το μικρότερο κομμάτι από τη πίτα των ευθυνών, καθώς ανέλαβε την ομάδα στα μέσα του πρώτου γύρου κι ενώ τα μηνύματα από τις δυνατότητες του αγωνιστικού τμήματος, ήταν ήδη αρνητικά. Ωστόσο, προχώρησε σε επιλογές παικτών πάνω στους οποίους στήριξε τα σχέδιά του. Και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι και το δικό του πλάνο δεν έχει αποδώσει μέχρι στιγμής, γεγονός που ενδέχεται να τον οδηγήσει σε νέες ανακατατάξεις.

Και σαν να μην έφτανε το όλο κλίμα που περιγράφουμε παραπάνω, στον Αρη ελπίζουν ότι ο Ρικάρντο Φατί θα πέσει στα μαλακά, έπειτα από την κάκιστη αντίδρασή του στη τελευταία φάση του αγώνα με τον Παναιτωλικό, όπου δικαιολογημένα αντίκρισε τη κόκκινη κάρτα. Γιατί, ο Φατί είναι αν μη τι άλλο από τους λίγους παίκτες που έχουν ανταποκριθεί στις απαιτήσει

Keywords
Τυχαία Θέματα