Test Drive: Δοκιμάζουμε το ανανεωμένο Renault Megane 1.5 dCi
Με την υιοθέτηση της ιδιαίτερα επιτυχημένης εταιρικής ταυτότητας που χάρισε στα νέα μοντέλα (Clio, Captur, Espace, Kadjar) της γαλλικής μάρκας ο Ολλανδός αρχισχεδιαστής της, Laurens van den Acker, δε θα μπορούσε να μην συμβαδίσει με αυτή και το Megane. Γι’αυτό και η Renault στην έκθεση της Φρανκφούρτης το 2013 δεν παρουσίασε την επόμενη γενιά του μεσαίου της hatchback που λογικά περιμέναμε, αλλά ακόμη μια facelift έκδοση του τωρινού μοντέλου, “ξεχειλώνοντας”
Αυτό γιατί αισίως έχουμε φτάσει στα 7 χρόνια που κυκλοφορίας της τρίτης γενιάς του μοντέλου, με την τελευταία φορά που ανανεώθηκε το Megane να ήταν στην έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο του 2012. Η ανανεωμένη έκδοση έχει λιγότερο από ένα χρόνο που κυκλοφορεί, με την νέα γενιά να έχει προγραμματιστεί να κάνει το ντεμπούτο της στην έκθεση της Φρανκφούρτης τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, για να πατήσει δρόμο από την άνοιξη του 2016.
Από το 1995 που παρουσιάστηκε η πρώτη γενιά, αντικαθιστώντας το Renault 19 μέχρι και τη σημερινή τρίτη, το λογότυπο Megane έχει πουλήσει περίπου 12 εκ. αυτοκίνητα, αν και τα τελευταία χρόνια ακολουθεί μια ελαφρώς πτωτική και δικαιολογημένη πορεία, καθώς το C-segment είναι μία από τις πλέον ανταγωνιστικές κατηγορίες και το κοινό είναι άκρως απαιτητικό, θέλοντας να έχει όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
Στα συνΚινητήραςΚατανάλωσηΠρακτικότητα/ευχρηστίαΆνεση και στιβαρό πάτημαΕξοπλισμόςΕμφάνισηΤιμή και κόστος συντήρησης Στα μείονΛειτουργία κινητήρα σε χαμηλές σ.α.λ.Ουδέτερος χαρακτήραςΧώρος πίσω επιβατώνΠλαστικά στις πόρτεςΕρχομός νέας γενιάςΗ ανανέωση, του παλιότερου μοντέλου στο σημερινό line-up της εταιρίας, έγινε και στις 5 εκδόσεις (hatchback, coupe, estate, cabrio και RS), με τις αλλαγές να εντοπίζονται στον εμπρός μέρος, καθώς κύριο γνώρισμα πλέον είναι ο νέος προφυλακτήρας, η νέα γρίλια, το νέο καπό καθώς και τα νέα αμυγδαλωτά φωτιστικά σώματα.
Η σχεδίαση του εμπρός τμήματος είναι αυτή που έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο αμάξωμα και χωρίς υπερβολή, μεταμορφώνει τον “ξεπερασμένο” χαρακτήρα του pre-facelift μοντέλου, σε ένα σύγχρονο σύνολο. Στο κέντρο δεσπόζει το ευμεγέθης λογότυπο της Renault, τα φώτα ημέρας τεχνολογίας LED έχουν μεταφερθεί στον προφυλακτήρα και δίπλα από τους προβολείς ομίχλης, ενώ τα επανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα, σε συνδυασμό με τις ρευστές γραμμές του καπό, χαρίζουν μια ελκυστική και μοντέρνα εικόνα.
Οι χρωμιωμένες λεπτομέρειες στο μαύρο γυαλιστερό πλαίσιο της μάσκας δημιουργούν όμορφη αντίθεση, πόσο μάλλον με το άσπρο χρώμα του αυτοκινήτου δοκιμής, προσθέτοντας κομψότητα στη σχεδίαση. Οι αλλαγές σταματούν εκεί, καθώς το υπόλοιπο αμάξωμα έχει μείνει ανέγγιχτο και είναι ίδιο με αυτό της προηγούμενης δοκιμής μας, με το πίσω καμπύλο σχέδιο και τα αρκετά μεγάλα φωτιστικά σώματα να δείχνουν την ηλικία τους και να μην δένουν αισθητικά με το εμπρός μέρος.
Από θέμα διαστάσεων δεν έχει αλλάξει το παραμικρό και βρίσκεται στο μέσο όρο της κατηγορίας του. Έτσι το μήκος του είναι 4.302 χλστ,, το πλάτος του φτάνει 1.808 χλστ και το ύψος του τα 1.471 χλστ. Τέλος, το μεταξόνιο του αγγίζει τα 2.641 χλστ. ενώ το συνολικό βάρος του αμαξώματος με τον πετρελαιοκινητήρα του αυτοκινήτου δοκιμής ακουμπάει τα 1290 κιλά.
Κλείνοντας, λίγους μήνες μετά την παρουσίαση του ανανεωμένου μοντέλου, το αυτοκίνητο υπεβλήθη σε δοκιμές σύγκρουσης του οργανισμού EuroNCAP και τα αρχικά αποτελέσματα ήταν απογοητευτικά, καθώς απέσπασε 3 μόλις αστέρια,το 2008 που πρωτοπαρουσιάστηκε, αλλά με διαφορετικούς κανονισμούς του οργανισμού, είχε λάβει 5 αστέρια. Για το λόγο αυτό, η Renault κάνοντας τις αλλαγές που ήθελε ο οργανισμός (ηχητική ειδοποίηση των ζωνών ασφαλείας για όλες τις θέσεις) πήγε ξανά το αυτοκίνητο για δοκιμές πρόσκρουσης τον περασμένο Νοέμβριο και απέσπασε 4 αστέρια, με αυτό να ισχύει σε όσα αυτοκίνητα έχουν αριθμό πλαισίου από VF1 BZM402 52100376 και μετά. Η βαθμολογία στις επί μέρους κατηγορίες είναι η εξής: 83% στη προστασία ενηλίκων επιβατών, 78% στη προστασία παιδιών, 60% στη προστασία πεζών και 56% στα συστήματα ασφαλείας.
Euro NCAP Crash Test of Renault Megane Hatch (reassessment) 201401:49 Crash Test of Renault Megane Hatch 201401:49Μηχανικά δεν υπάρχει καμία αλλαγή σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλου που είχαμε δοκιμάσει, και κάτω από το καπό βρίσκεται ο γνωστός Energy dCi πετρελαιοκινητήρας με υπερσυμπιεστή χωρητικότητας 1.461 κ.εκ., ο οποίος έχει μπει σε πάμπολλα μοντέλα της Renault-Nissan και σε ορισμένα της Mercedes.
Αποδίδει 110 ίππους στις 4.000 σ.α.λ. και 260 Nm ροπής, με τη μάξιμουμ τιμή να εμφανίζεται μόλις στις 1750 σ.α.λ. Συνδυάζεται είτε με ένα εξατάχυτο κιβώτιο είτε με το αυτόματο EDC και διαθέτει τρεις βασικές τεχνολογίες: το σύστημα Start&Stop με ανάκτηση ενέργειας κατά την επιβράδυνση, το σύστημα ανακύκλωσης καυσαερίων (EGR/Exhaust Gas Recirculation) και τέλος, την αυτόματη και ελεγχόμενη από θερμοστάτη ροή στην αντλία λαδιού. Συγκεκριμένα, η χωρητικότητα της αντλίας λαδιού (άρα και η πίεση) προσαρμόζεται κάθε στιγμή, ανάλογα με τις απαιτήσεις του κινητήρα, με αποτέλεσμα τον περιορισμό των απωλειών ενέργειας από τη λειτουργία της αντλίας. Ένας αισθητήρας θερμοκρασίας του λαδιού φροντίζει να ρυθμίζει την πίεση σε πραγματικό χρόνο, ώστε να ελαχιστοποιούνται τα φαινόμενα τριβής λόγω ιξώδους, με θετικές επιπτώσεις, τόσο στο φαινόμενο της αυτανάφλεξης, όσο και στην κατανάλωση.
Η εργοστασιακή κατανάλωση ανακοινώνεται στα μόλις 4,2 λίτρα/100 χλμ αλλά η αλήθεια να βρίσκεται λίγο ψηλότερα και κοντά στα 5,4 λίτρα/100χλμ, πάντα με το air condition στο On. Με το μεγάλο ρεζερβουάρ των 60 λίτρων η αυτονομία του ξεπερνάει με χαρακτηριστική ευκολία τα 1.000 χλμ, και μπορεί να φτάσει και τα 1100 χλμ.
Κλείνοντας, οι εκπομπές CO2 είναι μόλις 90γρ/χλμ και απαλλάσσεται από τα τέλη κυκλοφορίας, ενώ όσον αφορά τις επιδόσεις του, τα 0-100 χλμ/ώρα έρχονται σε 11,7 δευτ., με τις μετρήσεις μας με το VBox να γράφει 10,71 δευτ., ενώ η τελική του ταχύτητα ξεπερνάει τα 190 χλμ/ώρα που ανακοινώνουν οι Γάλλοι.
Εισερχόμενος στη καμπίνα του Megane δεν θα παρατηρήσεις την παραμικρή διαφορά και αυτό είναι που το κάνει να δείχνει τα χρόνια που έχει στη πλάτη του. Η απουσία πολυλειτουργικής οθόνης αφής είναι εμφανέστατη και κρίνεται επιτακτική, πόσο μάλλον όταν έχεις στο μυαλό σου την εξαιρετική κονσόλα του νέου Clio.
Κατά τ’άλλα, αντικρίζεις ένα ποιοτικό εσωτερικό, ουδέτερης αισθητικής με αρκετά λιτές γραμμές και χωρίς εξάρσεις, με τους Γάλλους να έχουν δώσει έμφαση στη λειτουργικότητα και χρηστικότητα. Ο πίνακας οργάνων περιλαμβάνει το ψηφιακό ταχύμετρο στο κέντρο, με το ενδιαφέρον να κεντρίζει η κίτρινη βελόνα του στροφομέτρου, που πλαισιώνει την LCD οθόνη του ταχύμετρου, ενώ υπάρχει άλλη μια μικρή οθόνη δεξιά για τις ενδείξεις του trip computer. Η κεντρικά τοποθετημένη οθόνη δείχνει τις λειτουργίες του ηχοσυστήματος, στη θέση της οποίας προαιρετικά τοποθετείται η οθόνη του συστήματος πλοήγησης, που όμως δεν υπάρχει στον βασικό εξοπλισμό.
Ιδιαίτερα προσεγμένη ποιότητα έχει γίνει στη χρήση των υλικών και του δεσίματος των μερών μεταξύ τους, με την εργονομία να μην έχει τρανταχτά ψεγάδια, αν και ο διακόπτης ρύθμισης της έντασης του ήχου είναι εκνευριστικά μικρός και μπορείς να τον μπερδέψεις με αυτόν που αλλάζει τους σταθμούς. Παρόλα αυτά, υπάρχει το “κρυμμένο” κοντρόλ πίσω από το τιμόνι για τη λειτουργία του ηχοσυστήματος, που θέλει μεν εκμάθηση, αλλά πρώτον, δεν φορτώνει με αχρείαστα κουμπιά το τιμόνι και δεύτερον, είναι πιο εύκολο στη χρήση από το να ελέγχεις το ηχοσύστημα από τα ενσωματωμένα κουμπιά.
Η θέση οδήγησης είναι σωστή, η περιμετρική ορατότητα εξίσου καλή με μόνο παράπονο να είναι η μικρή απόσταση ανάμεσα στα πεντάλς. Η άνεση των εμπρός επιβατών είναι εγγυημένη, αλλά δε θα μπορούσα να πω το ίδιο και για τους πίσω, καθώς έχει δοθεί περισσότερη έμφαση στον χώρο αποσκευών, παρά στην άνεση ενήλικων επιβατών στην πίσω σειρά, καθώς ενώ για το κεφάλι δεν υπάρχει θέμα χώρου για τα πόδια είναι κάπως περιορισμένος.
Αντιθέτως ο χώρος αποσκευών είναι αρκετά ικανοποιητικός και πάνω από το μέσο όρο των ανταγωνιστών του καθώς διαθέτει 372 πλήρως εκμεταλλεύσιμα λίτρα, και μια πρόχειρη σύγκριση βλέπεις ότι περνάει το Focus με 316 λίτρα, έχει σχεδόν παρόμοιο χώρο αποσκευών με το Opel Astra και Citroen C4 με 370 λίτρα έκαστο, αλλά χάνει κατά κράτος από το Peugeot 308 και το Honda Civic με 420 και 477 λίτρα αντίστοιχα. Όταν, όμως, αναδιπλωθούν τα πίσω καθίσματα (αναλογία 60/40) δημιουργείται σχεδόν επίπεδος χώρος όγκου 1.129 λίτρων.
Στο εξοπλισμό του αυτοκινήτου, το Megane στην έκδοση Progressive που είχα στα χέρια μου ξεκινάει από €19.250 και μετά το όφελος απόσυρσης και τη προσφορά της Renault πέφτει στα €17.530, που περιλαμβάνει 5 χρόνια μηχανικής εγγύησης και 3 χρόνια οδικής βοήθειας.
Αυτή περιλαμβάνει τα εξής: αερόσακος οδηγού/συνοδηγού, πλευρικοί εμπρός και οροφής, ΑBS με EBV και AFU, ESP και ASR, αυτόματος κλιματισμός 2 ζωνών, αισθητήρες βροχής και φώτων, δερμάτινο τιμόνι με ηλεκτρική υποβοήθηση, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι καθρέφτες, αυτόματα ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός/πίσω με μηχανισμό κατά της παγίδευσης, κλειδί/κάρτα Renault, αυτόματο κλείδωμα θυρών εν κινήσει, ηχοσύστημα First με 4 ηχεία, Ράδιο CD, Mp3 player, Bluetooth και υποδοχές USB & Aux, υπολογιστή ταξιδιού, ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών με ελαστικά 205/55, προβολείς ομίχλης, φώτα “Follow me home”, cruise control με Speed limiter, και κάθισμα οδηγού ρυθμιζόμενο σε ύψος.
Αναλυτικά τις τιμές και τον εξοπλισμό κάθε έκδοσης του Megane facelift, καθώς και τις προωθητικές ενέργειες της ελληνικές αντιπροσωπείας μπορείς να τις βρεις εδώ και εδώ.
Η οδήγηση του Megane στους ελληνικούς δρόμους αποτελεί πραγματικά διαπιστευτήρια της εξαιρετικής συμπεριφοράς των γαλλικών αυτοκινήτων σε κακοτράχαλους δρόμους. Έχει πολύ στιβαρό και σταθερό πάτημα, που σε συνδυασμό με τα ελαστικά της Michelin διαστάσεων 205/55-16 τα οποία προσέφεραν πολύ υψηλά περιθώρια πρόσφυσης, δεν θα σε αγχώσει, είτε σε καταστάσεις με κακή πρόσφυση, είτε στο φρενάρισμα. Σε συνδυασμό δε με το ESP, (που αν το απενεργοποιήσεις, μπαίνει αυτόματα μόνο του μετά τα 50 χλμ./ώρα), τα όρια του είναι πολύ ψηλά και το γαλλικό hatchback. Έχει όσο δυναμική συμπεριφορά χρειάζεται, που ούτε θα κουράσει αλλά ούτε θα εμφανίσει μεγάλες κλίσεις.
Στον τομέα της ανάρτησης. Εξ αρχής καταλαβαίνεις ότι ο κύριος σκοπός της είναι η άνεση και η ποιότητα κύλισης. Μπροστά βρίσκονται, κλασικά, γόνατα McPherson, ενώ παραδόξως παρά την ύπαρξη ημιάκαμπτου άξονα πίσω, η ουρά δε θα εμφανίσει συμπτώματα αστάθειας. Σε πολύ ακραίες καταστάσεις θα υποστρέψει, ενώ οποιαδήποτε τάση για παιχνίδια της ουράς διαγράφονται εν τη γενέσει τους. Κάτι τέτοιο δεν μεταφράζεται ως βαρετό και χωρίς επικοινωνία πλαίσιο, καθώς σε ανταμείβει με τις μεγάλες ταχύτητες που μπορείς να διατηρήσεις στις ανοιχτές καμπές. Σε αυτό συμβάλλει και το καλό τιμόνι, το οποίο εξαιτίας του περισσότερου βάρους στον εμπρός άξονα από τον πετρελαιοκινητήρα, σου μεταφέρει καλύτερα την αίσθηση των εμπρός τροχών. Στις χαμηλές ταχύτητες όμως, δε παύει η ηλεκτρική κρεμαργίερα να κάνει αισθητή τη παρουσία της και το τιμόνι να μην έχει το “feeling” που θα ήθελες, όντας παράλληλα λιγότερο υπάκουο. Παρόλα αυτά, μέσα στη πόλη η κοντή κρεμαργίερα του, με διάμετρο κύκλου στροφής 10,95 μέτρα, είναι σύμμαχος για επιτόπιες μανούβρες.
Αυτός που σώζεται, παρά τα χρονάκια του, είναι ο εξαιρετικός κινητήρας, με τον νέο 1.600άρη με τα 130 άλογα να τοποθετείται μόνο στην GT-Line έκδοση. Το εύρος λειτουργίας του είναι κλασικά περιορισμένο, όπως η πλειοψηφία των diesel κινητήρων και το ιδανικό παράθυρο λειτουργίας είναι από τις 1.700 μέχρι τις 3.500 σ.α.λ., χωρίς να υπάρχει λόγος να το πιέσεις περισσότερο.
Κάτω από τις 1.700 σ.α.λ. και μέχρι να σηκώσει στροφές το turbo θα κάνει εμφανή την δυσκολία του να ανεβάσει στροφές, κάτι που ίσως κουράσει στις χαμηλές ταχύτητες κίνησης μέσα στη πόλη. Η ροπή των 260 Nm θα συμβάλει στα απροβλημάτιστα προσπεράσματα, και θα νιώσεις το κλώτσημα του turbo όταν αυτό ξυπνήσει, ενώ χάρη στην ιδανική κλιμάκωση του κιβωτίου δεν θα χρειαστεί να αλλάξεις συχνά σχέση.
Η ηχομόνωση του, τόσο από το κινητήρα όσο και από το δρόμο, είναι πολύ καλή, νιώθοντας αποκομμένος από το εξωτερικό περιβάλλον και χαρίζοντας σου άνετα και ήσυχα πολύωρα ταξίδια. Οι αεροδυναμικοί θόρυβοι από τους καθρέφτες και από τα τζάμια θα εμφανιστούν σε πολύ υψηλές και απαγορευμένες ταχύτητες.
Κλείνοντας, εξαιρετικής συμπεριφορά επέδειξαν και τα φρένα του αυτοκινήτου, τόσο στην αίσθηση του πεντάλ που “πιάνει” ψηλά όσο και στην απόδοσή τους, επιβραδύνοντας άκοπα το αμάξωμα, αφού για την ακινητοποίηση του από τα 100 χλμ/ώρα χρειάστηκε 38,1 μέτρα.
Μπορεί σε λιγότερο από χρόνο να πατήσει στον δρόμο η τέταρτη και εντελώς καινούρια γενιά του Megane, παρόλα αυτά το υπάρχον αποτελεί εγνωσμένη αξία και έχει καταξιωθεί στην αντίληψη του αγοραστικού κοινού ως ένα πολύ αξιόλογο μικρομεσαίο αυτοκίνητο που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τη πρωτοκαθεδρία του χώρου.
Η πλαστική εγχείρηση της μούρης έδωσε την τελευταία ανάσα ζωής στην καριέρα του μοντέλου, κάνοντας το ταυτόχρονα πιο όμορφο από ποτέ. Η καλή τιμή αγοράς του, ο πλούσιος εξοπλισμός, μαζί με τον πάντα πρόθυμο και εξαιρετικό κινητήρα, το καθιστούν ακόμα και τώρα,να είναι πάντα μέσα στις εξεταζόμενες προτάσεις ενός σοβαρού αγοραστή που θα κοιτάξει αντικειμενικά τα συν και τα πλην.
Renault Megane MY2014 1.5 dCiΜετρήσεις Autoblog.gr | VBox Sport0-100 χλμ/ώρα10,71 δευτ.30-70 χλμ/ώρα6,22 δευτ. (3η ταχύτητα)60-100 χλμ/ώρα8,14 δευτ. (4η ταχύτητα)80-130 χλμ/ώρα15,45 δευτ. (5η ταχύτητα)Τελική ταχύτητα190 χλμ/ώραΦρενάρισμα 100-0 χλμ/ώρα38,11 μέτρα σε 2,91 δευτ.Renault Megane 5-θυρο 1.5 dCi 110Τύπος αμαξώματοςHatchbackΦίλτρα σωματιδίωνFAPΠρότυπο εκπομπώνEuro 5Τύπος κιβωτίου ταχυτήτωνEDC6ΚΙΝΗΤΗΡΑΣΚυβισμός (κ.ε.)1 461Διάμετρος x διαδρομή (mm)76 x 80,5Αριθμός κυλίνδρων/βαλβίδων4 / 8Σχέση συμπίεσης15,2:1Μέγιστη ιπποδύναμη kW CEE (ίπποι) σε στροφές κινητήρα (σ.α.λ.)81(110) / 4 000Μέγιστη ροπή Nm CEE σε στροφές κινητήρα (σ.α.λ.)240 / 1 750Τύπος ψεκασμούΆμεσος ψεκασμός Common rail – ΥπερσυμπιεστήςΣύστημα διεύθυνσηςΜεταβλητή υποβοήθηση τιμονιούΔιάμετρος στροφής μεταξύ πεζοδρομίων10,95ΕΠΙΔΟΣΕΙΣΜέγιστη ταχύτητα (Km/h)1900 – 100 Km/h (δευτερόλεπτα)11,7 / 12,11.000 m από στάση (δευτερόλεπτα)30,8ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΡΥΠΩΝ, ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΟΔΗΓΙΑΣ (ΣΕ L/100 KM ΚΑΙ G/KM)Xωρητικότητα ρεζερβουάρ καυσίμου (lt)60CO2 (g/km)110Κύκλος πόλης (λίτρα/100 km)5,1Κύκλος εκτός πόλης (λίτρα/100 km)3,7Μικτός κύκλος (λίτρα/100 km)4,2ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣΕμπρόςΨευδο Mac-Pherson με τριγωνικό ψαλίδι κάτωΠίσωΗμι-άκαμπτος άξοναςΣΥΣΤΗΜΑ ΦΡΕΝΩΝΕμπρός: αεριζόμενοι δίσκοι Ø (mm)280Πίσω: συμπαγείς δίσκοι Ø (mm)260ΤΡΟΧΟΙ ΚΑΙ ΕΛΑΣΤΙΚΑΔιαστάσεις195 / 65 R15 91HΖάντες αναφοράς6,5 J15ΒΑΡΟΣ (KG)Απόβαρο1290/1289Μέγιστο μικτό βάρος (MMAC)1845/1850Μέγιστο βάρος ρυμουλκόμενου με φρένα (MRF)1300/1500Μέγιστο βάρος ρυμουλκόμενου χωρίς φρένα (MRNF)680
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Αυτοκίνητο
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις AutoBlog
- Test Drive: Δοκιμάζουμε το ανανεωμένο Renault Megane 1.5 dCi
- Όχι, δεν στρίβει ένα Mini Cooper με Jet κινητήρα
- Διέρρευσε η πρώτη φωτογραφία του Lexus LX 570 facelift
- Jeep Wrangler Sahara Chelsea Truck CJ300 by A.Kahn Design
- Αυτά τα αυτοκίνητα θα φορέσουν το νέο 6.0-λιτρο W12 TSI κινητήρα της Volkswagen
- Ο Max Verstappen οδηγεί ανάποδα στην Eau Rouge με μια Red Bull RB8
- O Bill Ford Jr. θα παρουσιάσει το αγωνιστικό Ford GT στο Le Mans
- Τελευταία Νέα AutoBlog
- Test Drive: Δοκιμάζουμε το ανανεωμένο Renault Megane 1.5 dCi
- Ο Max Verstappen οδηγεί ανάποδα στην Eau Rouge με μια Red Bull RB8
- Jeep Wrangler Sahara Chelsea Truck CJ300 by A.Kahn Design
- Αυτά τα αυτοκίνητα θα φορέσουν το νέο 6.0-λιτρο W12 TSI κινητήρα της Volkswagen
- Διέρρευσε η πρώτη φωτογραφία του Lexus LX 570 facelift
- O Bill Ford Jr. θα παρουσιάσει το αγωνιστικό Ford GT στο Le Mans
- Όχι, δεν στρίβει ένα Mini Cooper με Jet κινητήρα
- Hövding, ο αερόσακος-κράνος
- Άκουσε μια Lamborghini Huracan με iPE εξάτμιση
- Αυτό είναι το νέο Opel Astra
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Αυτοκίνητο
- Νέες εξωτερικές αποχρώσεις BMW Individual, η BMW Z4 διατίθεται τώρα σε Estoril Blue metallic
- Αυτό είναι το Opel Astra 2015
- Η ταχύτατη Koenigsegg One:1 στη Suzuka κάνοντας ρεκόρ γύρου! (video)
- H Subaru ανακαλεί 81.100 Impreza και Saab 9-2X εξαιτίας των αερόσακων της Takata
- Fernley: Όταν αποχώρησαν οι μεγάλοι κατασκευαστές, οι ιδιώτες έσωσαν τις ομάδες
- Μια Alfa Romeo 2000 GTV με κινητήρα από Nissan. Ιεροσυλία ή τελειότητα;
- 5 περίεργα dragster οχήματα
- Βραβείο σχεδιασμού για την Bentley EXP 10 Speed 6
- Νέο διοργανωτή για το Ιταλικό Grand Prix θέλει ο Ecclestone
- Αναβαθμίσεις σε Καναδά και Αυστρία για την Williams FW37