Έτσι η Lamborghini ξεκίνησε να χρησιμοποιεί ευρέως το carbon

Το πρώτο μοντέλο της Lamborghini που διέθετε carbon μέρη ήταν η Countach Quattrovalvole του 1985. Από τότε, η ιταλική εταιρία έχει κάνει άλματα στη χρήση του carbon, καταφέροντας να δημιουργήσει ακόμη και την Sesto Elemento, που τα πάντα πάνω της είναι κατασκευασμένα από carbon.

Στην ιστορία του carbon

εμπλέκεται και ο Horacio Pagani ο οποίος αγόρασε μόνος του έναν φούρνο carbon το 1984 για να δημιουργήσει την Countach Evoluzione, με την Lamborghini να αρνείται να πληρώσει τον εξοπλισμό. Το 1984 η Countach Evoluzione είχε κατασκευαστεί αλλά μετά από τις δοκιμές πρόσκρουσης, η ιταλική εταιρία έβαλε την ιδέα στο συρτάρι λόγω του υψηλού κόστους κατασκευής. Ο Pagani στη συνέχεια μπήκε στην ομάδα σχεδιασμού της επετειακής Countach 25th Anniversary και στην ομάδα ανάπτυξης της Diablo, αλλά το 1991 ίδρυσε την δική του εταιρία, βγάζοντας στην αγορά δύο χρόνια την carbon Pagani Zonda.

Διάβασε επίσης: Ό,τι πρέπει να γνωρίζεις για τα ανθρακονήματα

Το LM002 είχε αρκετά carbon μέρη, με το σώμα της Diablo να αλλάζει από αλουμίνιο σε carbon, από την ώρα που η Audi αγόρασε την Lamborghini. Πλήρως carbon σώμα είχε επίσης και η Murcielago, όπως και η Aventador, με την Sesto Elemento να γίνεται το ελαφρύτερο αυτοκίνητο που κατασκεύασε ποτέ η Lambo, με βάρος της να ανέρχεται σε μόλις 995 κιλά. Το monocoque carbon σασί της αντικατάστησε 72 αλουμινένια μέρη του σασί της Gallardo, με την Huracan να γίνεται το πρώτο μοντέλο του VW Group που κάνει χρήση ενός υβριδικού πλαισίου που συνδυάζει το carbon και του αλουμίνιο. Συγκεκριμένα το τούνελ του κιβωτίου ταχυτήτων και το πίσω διάφραγμα να είναι από carbon, ενώ όλα τα υπόλοιπα μέρη του είναι από αλουμίνιο. Ζυγίζει 10% λιγότερο από το σασί της Gallardo, αλλά ταυτόχρονα είναι 50% δυνατότερο.

Στο video αυτό του eGarage θα δεις το πως το Advanced Composite Structures Laboratory της Lamborghini κατασκευάζει το carbon στο Σιάτλ της Αμερικής. Το εργαστήριο χρησιμοποιεί την τεχνογνωσία της Boeing και εργάζεται στην εξέλιξη του carbon, ετοιμάζοντας νέο monocoque πλαίσιο με forged composite τεχνολογία που μειώνει το κόστος παραγωγής, το κόστος επισκευής, ενώ επιτρέπει παράλληλα την ευρεία παραγωγή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα