Με τον Mattiacci τα βάζει η Kaltenborn
Ο Marco Mattiacci εκθείασε πρόσφατα το μοντέλο του Gene Haas και την προσπάθεια που κάνει ο Αμερικανός για να δημιουργήσει μια ομάδα Formula 1 σε “σωστές βάσεις”. Προσωπικά διαφωνώ με τη δημιουργία B-spec ομάδων, οι οποίες εξαρτώνται απόλυτα από κάποιες μεγαλύτερες και τις οποίες δεν πρόκειται να κερδίσουν ποτέ, όμως ο Matticci βλέπει μόνο θετικά στην προσπάθεια του Haas.
Υπάρχουν πολλές εταιρείες σε όλο τον κόσμο και πολλές μεγάλες μάρκες, που θα μπορούσαν να επωφεληθούν από μια εκπληκτική
Οι επιχειρηματίες θα πρέπει να βρουν ένα λόγο (για τον οποίο θα μπουν στο σπορ). Κάνουμε εξαιρετική δουλειά με τον Haas, αλλά είναι σαφές το τι θέλει εκείνος να κάνει. Έχει ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο, ένα πρότζεκτ, μια σταθερή επένδυση και έναν καλό λόγο -έναν επιχειρηματικό λόγο- για να μπει στη F1.
Χρειαζόμαστε ανταγωνιστικές ομάδες. Δεν είμαι εδώ για να πω μικρές ή μεσαίες. Χρειαζόμαστε ανταγωνιστικές ομάδες, με σταθερό επιχειρησιακό υπόβαθρο και σταθερό οικονομικό υπόβαθρο.
Ακούγοντας τα παραπάνω, η Monisha Kaltenborn επιτέθηκε στον Mattiacci, τονίζοντας πως εάν δεν είχε την τεράστια υποστήριξη του κατασκευαστή Ferrari, το μοντέλο της ομάδας F1 θα ήταν το ίδιο προβληματικό με τις υπόλοιπες ομάδες που αντιμετωπίζουν θέματα.
Ο Marco δεν ήταν που είπε, επίσης, ότι δέχεται ερωτήσεις σχετικά με τη ROI (απόδοση επένδυσης) από τους συνεργάτες του; Πώς σκοπεύει να την κρατήσει τόσο καλά, όταν τα πράγματα εξελίσσονται με τον τρόπο που το κάνουν; Τι θα συμβεί αν οι συνεργάτες του -οι οποίοι κατά πάσα πιθανότητα πληρώνουν πολλά- έρθουν και πουν: “Ποια είναι η απόδοση της επένδυσής μου, σε σχέση με τα αποτελέσματα; Ποια είναι η απόδοση της επένδυσής μου με την θέαση να πέφτει και το σόου να μην είναι ελκυστικό;
Διερωτώμαι λοιπόν, εάν το επιχειρηματικό του μοντέλο θα λειτουργήσει, εάν δεν είχε την υποστήριξη των εν λόγω εταίρων ή ενός κατασκευαστή; Επειδή πιστεύω πως αν ο κατασκευαστής δεν έβαζε τα χρήματα, θα είχες ένα επιχειρηματικό μοντέλο που θα ήταν νεκρό. Και ξέρω για τι πράγμα μιλάω.
Με κάθε δήλωση και μέσα από κάθε συζήτηση, γίνεται εμφανές πως το χάσμα μικρών-μεγάλων γιγαντώνεται. Ο Bernie Ecclestone, έστω και καθυστερημένα, έδειξε θετικός σε αλλαγές υπέρ των μικρών ομάδων, που αναμένεται να πλήξουν μερικώς τους μεγάλους. Όμως, μόνο η FIA μπορεί να περάσει αλλαγές στους κανονισμούς από μόνη της (βασιζόμενη στο καλό του σπορ), χωρίς να απαιτείται ομοφωνία από το Strategy Group που ουσιαστικά ανήκει στις μεγάλες ομάδες/κατασκευαστές. Μέχρι τώρα, ο Jean Todt δεν δείχνει τέτοια διάθεση.
[Photo Copyrights: Daniel Reinhard/Sauber F1 Team, Studio Colombo/Ferrari]
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Αυτοκίνητο
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις AutoBlog
- Τελευταία Νέα AutoBlog
- Με τον Mattiacci τα βάζει η Kaltenborn
- Για ακόμη μια φορά έπεσε ξύλο στο NASCAR
- Ποινή για τον Perez στον αγώνα της Βραζιλίας
- Η BMW ετοιμάζει τις 1-Series Sport Cross και X2 Sport
- Ρεκόρ για Mercedes και Hamilton στο Austin
- Απογοητευμένοι οι οδηγοί της Ferrari από την εμφάνιση στο Austin
- Ο Πρόεδρος του BMW Club Ιαπωνίας απέκτησε αυτή την BMW M1 Procar “Ναι στο Nurburgring”
- Το Nissan Qashqai σπάει το ρεκόρ παραγωγής στην Αγγλία
- Ποινή ο Vergne για την επαφή με Grosjean, κέρδος η ένατη θέση για Maldonado
- Ένα Nissan GT-R κάνει πιρουέτες με 354 χλμ/ώρα
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Αυτοκίνητο
- Seat SUV
- Ένα 6Χ6 που...δεν κολλάει πουθενά!
- The Fast and the Furious 7 επίσημο trailer
- Δύο νέα SUV από την Seat
- Οι τιμές του Jeep Cherokee στην Ελλάδα
- Οι νέες BMW X5 M και X6 M
- Η Mercedes πιστεύει πως ο Rosberg ήταν πολύ συντηρητικός με τα ελαστικά του
- Nissan Pulsar από 14.990 ευρώ
- Ford Fiesta RED & BLACK με 140 ίππους
- Οι νέες BMW X5 M και X6 M