Τα χειρότερα μποτιλιαρίσματα στην ιστορία

Όλοι μας έχουμε κολλήσει κάποια στιγμή στην κίνηση και έχουμε απαυδήσει, πώς θα αντιδρούσαμε όμως αν βρισκόμασταν στα μεγαλύτερα και στα χειρότερα μποτιλιαρίσματα στην ιστορία του κόσμου;

Νέα Υόρκη, Η.Π.Α

Η φάρμα του Max Yasgur ήταν έτοιμη να υποδεχθεί 50.000 ανθρώπους για το διάσημο φεστιβάλ του Woodstock τον Αύγουστο του 1969. Αντί αυτών, ο αριθμός των επισκεπτών έφτασε τις 500.000 δημιουργώντας τεράστιο κυκλοφοριακό πρόβλημα γύρω από τη Νέα

Υόρκη επί τρεις ημέρες, με τις ουρές των αυτοκινήτων να φτάνουν τα 32 χιλιόμετρα. Χαρακτηριστικό είναι πως οι καλλιτέχνες που θα εμφανίζονταν στη σκηνή του Woodstock μεταφέρθηκαν στο χώρο του φεστιβάλ με ελικόπτερα.

Παρίσι, Γαλλία

Τον Φεβρουάριο του 1980 το Παρίσι γνώρισε το μεγαλύτερο μποτιλιάρισμα της ιστορίας του, όταν χιλιάδες εκδρομείς που επέστρεφαν από τις διακοπές τους βρέθηκαν εγκλωβισμένοι στους δρόμους εξαιτίας ραγδαίας επιδείνωσης του καιρού. Το αποτέλεσμα ήταν μια ουρά αυτοκινήτων που έφτασε τα 175 χιλιόμετρα.

Ανατολική/Δυτική Γερμανία

Λίγο μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου τον Απρίλιο του 1990, πολλοί Γερμανοί πήραν τα αυτοκίνητα τους για να επανενωθούν με συγγενείς και φίλους από την άλλη μεριά. Το αποτέλεσμα ήταν οι δρόμοι να γεμίσουν με 18 εκατομμύρια αυτοκίνητα, τη στιγμή που οι προδιαγραφές τους δεν ήταν για περισσότερα από 500.000 οχήματα. Όπως ήταν φυσικό, προκλήθηκε κυκλοφοριακό χάος και ουρά σχεδόν 50 χιλιομέτρων.

Τόκιο, Ιαπωνία

Τον Αύγουστο του 1990 περίπου 15.000 αυτοκίνητα βρέθηκαν ταυτόχρονα γύρω από τους δρόμους του Τόκιο, δημιουργώντας ένα μποτιλιάρισμα που έφτανε σε μήκος τα 135 χιλιόμετρα. Η αιτία ήταν διπλή, καθώς η προειδοποίηση εκκένωσης της πόλης εξαιτίας της έλευσης ενός τυφώνα συνέπεσε με την μαζική επιστροφή εκδρομέων από τις διακοπές τους.

Νέα Υόρκη, Η.Π.Α

Μετά την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης το 2001, βασικές αρτηρίες του οδικού δικτύου της πόλης παρέμεναν κλειστές για μέρες, κάτι που οδήγησε σε ένα άνευ προηγουμένου κυκλοφοριακό χάος.

Χιούστον, Τέξας, Η.Π.Α

Τον Σεπτέμβριο του 2005, 2,5 εκατομμύρια κάτοικοι του Χιούστον άρχισαν (ταυτόχρονα) να εγκαταλείπουν την πόλη εξαιτίας της εγκύτητας του τυφώνα “Ρίτα”. Το γεγονός οδήγησε σε ένα απίστευτο μποτιλιάρισμα στους δρόμους, το οποίο κράτησε 2 ημέρες και εκτεινόταν σε μήκος 160 χιλιομέτρων.

Πεκίνο, Κίνα

Ο δρόμος ταχείας κυκλοφορίας που οδηγεί από το Πεκίνο στο Θιβέτ ήταν “φραγμένος” επί 12 ημέρες τον Αύγουστο του 2010, με τα αυτοκίνητα να σχηματίζουν ουρές έως και 100 χιλιομέτρων.

Σικάγο, Ιλινόις, Η.Π.Α

Μια σφοδρής έντασης χιονοθύελλα τον Φεβρουάριο του 2011 είχε σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κυκλοφοριακό χάος γύρω από τους δρόμους του Σικάγο, με τα αυτοκίνητα να παραμένουν “θαμμένα” στο χιόνι επί 12 ώρες.

Μόσχα, Ρωσία

Τον Νοέμβριο του 2012 μια χιονοθύελλα κατέστρεψε το οδικό δίκτυο που συνδέει τη Μόσχα με την Αγία Πετρούπολη, με αποτέλεσμα τα αυτοκίνητα να κολλήσουν επί 3 μέρες σε μία ουρά που έφτασε και τα 200 χιλιόμετρα μήκος.

Σάο Πάολο, Βραζιλία

Το Σάο Πάολο φημίζεται για τα μποτιλιαρίσματα του, το χειρότερο ωστόσο καταγράφηκε τον Νοέμβριο του 2013 κατά τη διάρκεια των διακοπών όπου τα αυτοκίνητα σχημάτιζαν ουρά 309 χιλιομέτρων.

Αυτοκινητόδρομος Πεκίνο – Χονγκ Κονγκ – Μακάου, Κίνα

Άλλη μία εφιαλτική επιστροφή εκδρομέων από διακοπές, τον Οκτώβριο του 2015, με χιλιάδες αυτοκίνητα να μένουν κολλημένα στον αυτοκινητόδρομο επί τουλάχιστον 10 ώρες εξαιτίας μιας παράκαμψης που μείωνε της λωρίδες κυκλοφορίας από 50 σε 20.

Μπρεμπς, Ινδονησία

Τον Ιούλιο του 2016 η ουρά των αυτοκινήτων στους δρόμους του Μπρεμπς της Ινδονησίας έφτανε τα 20 χιλιόμετρα για τρεις συνεχόμενες ημέρες και κόστισε τη ζωή σε 12 ανθρώπους λόγω θερμοπληξίας ή καρδιακής προσβολής. Ο λόγος; Η βασική λεωφόρος της περιοχής ήταν “φραγμένη” από τη μαζική επιστροφή χιλιάδων κατοίκων μετά τις διακοπές τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα