Άλλα λέει ο Μητσοτάκης, άλλα ο Δένδιας...

“Δεν υπάρχει στρατηγική από την ελληνική κυβέρνηση” στα ελληνοτουρκικά. “Άλλα λέει ο κ. Μητσοτάκης, άλλα λέει ο κ. Δένδιας”, σχολίασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιος Κούλογλου, σε συνεντεύξεις του στο... ραδιόφωνο των Παραπολιτικών και στο Θεσσαλία TV.

“Οι κινήσεις της κυβέρνησης είναι αντιφατικές. Από την μια έχουμε το άρθρο του κ. Μητσοτάκη σε τρεις μεγάλες ευρωπαϊκές εφημερίδες...
, στο οποίο “γκριζάρει” την περιοχή του Καστελόριζου, γράφοντας ότι είναι
μια αμφισβητούμενη περιοχή που δεν έχει οριοθετηθεί, ενώ ο κ. Δένδιας είπε χθες στο συνέδριο του Economist ότι “[…]

Σύμπτωμα αυτής της παραβατικότητας της Τουρκίας είναι η απόπειρα πραγματοποίησης παράνομων ερευνών από το τουρκικό σεισμογραφικό σκάφος, το Oruc Reis, πάνω από την ελληνική υφαλοκρηπίδα”, εξήγησε και συμπλήρωσε: “Πρέπει κάποια στιγμή να αποφασίσει και η ελληνική κυβέρνηση τι θέλει. Σήμερα ψηφίσαμε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ένα κείμενο κατά της Τουρκίας αρκετά σκληρό. Η κυβέρνηση όμως δεν δείχνει να θέλει κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας και στην Σύνοδο Κορυφής την επόμενη εβδομάδα ο κ. Μητσοτάκης δεν δείχνει διατεθειμένος να τις ζητήσει. Γιατί, λοιπόν, οι Ευρωπαίοι να ξεκαθαρίσουν αυτά που δεν έχουμε ξεκαθαρίσει εμείς; Για να μη μιλήσουμε για τον Ερντογάν που τα βλέπει αυτά και τρίβει τα χέρια του”.

Σε κάθε περίπτωση, δήλωσε ο Στ. Κούλογλου, “με πρωτοβουλία και της Γερμανίας που έχει την προεδρία της ΕΕ αυτό το εξάμηνο, έχουν γίνει και κινήσεις συνδιαλλαγής, όπως με το άρθρο του κ. Μητσοτάκη και την αποχώρηση του Oruc Reis. Βέβαια, θεωρώ ότι δεν πρέπει να πάμε σε μια εφ’ όλης της ύλης διαπραγμάτευσης με την Τουρκία. Να βρούμε λύση, ακόμη και μέσω της Χάγης, σε ότι αφορά το διεθνές δίκαιο της θάλασσας, την αιγιαλίτιδα, την υφαλοκρηπίδα, και την ΑΟΖ. Όσο, δε, αυτά είναι σε εξέλιξη να μην παίρνουμε αποφάσεις για εξοπλισμούς. Να δούμε τι πραγματικά μας χρειάζεται. Όχι επειδή μας έδωσε στήριξη ο Μακρόν να του αγοράσουμε και μερικές φρεγάτες και καμιά 20ρια αεροπλάνα”.

. Εάν πάντως τα πράγματα πάνε στην Χάγη, ο ευρωβουλευτής διασαφήνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει υπεύθυνη αντιπολίτευση, σε αντίθεση με το παράδειγμα της Νέας Δημοκρατίας και την περίπτωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.
“Η ΝΔ ήξερε ότι αυτή ήταν η καλύτερη δυνατή συμφωνία. Αλλά άλλα έλεγε τότε, άλλα τώρα. Φανταστείτε να είχαμε ανοιχτό μέτωπο και με τους βόρειους γείτονές μας τώρα”. Όσον αφορά την διαχείριση του προσφυγικού προβλήματος μετά την καταστροφή της Μόρια, ο ευρωβουλευτής σχολίασε ότι “η κυβέρνηση βρίσκεται σε αδιέξοδο. Ούτε μπορεί να κρατήσει τους πρόσφυγες στην Λέσβο, ούτε να τους πάει στην ηπειρωτική Ελλάδα γιατί έχει καλλιεργήσει όλα αυτά τα χρόνια εχθρικό κλίμα”.
Τέλος, για το θέμα της οικονομίας ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου σχολίασε πως “χρειάζεται περισσότερη οικονομική ενίσχυση των εργαζόμενων και των επιχειρηματιών που επλήγησαν από την πανδημία. Όπως όμως και του δημόσιου τομέα της υγείας. Η πρόεδρος της Κομισιόν είπε ότι η άμεση ενίσχυση των συστημάτων υγείας είναι απαραίτητη. Η κυβέρνηση εδώ δεν αξιοποίησε τον χρόνο που της δόθηκε μετά από την επιτυχημένη αντιμετώπιση του πρώτου κύματος της πανδημίας για να ενισχύσει το σύστημα υγείας. Είναι μύθος ότι διπλασιάστηκαν οι ΜΕΘ. Έχουν βαφτίσει διάφορες μονάδες ως ΜΕΘ, οι οποίες δεν έχουν το απαραίτητο προσωπικό. Για κάθε κρεβάτι ΜΕΘ αντιστοιχούν 6 νοσηλευτές. Στην Ελλάδα είναι 4500 λιγότεροι νοσηλευτές από ότι πέρυσι. Η κυβέρνηση έχει μεγάλες ευθύνες, καθώς παίζει άμυνα απέναντι στον Δημόσιο τομέα τόσο στην Υγεία όσο και στην Παιδεία. Οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν όριο τους 15 μαθητές στην κάθε αίθουσα. Εμείς έχουμε 25 μαθητές. Τα υποτιθέμενα 72 δισ - για τα οποία ο κ. Μητσοτάκης γύρισε περιχαρής από τις Βρυξέλλες - έπρεπε να αξιοποιηθούν και προς αυτό τον σκοπό. Οι δυο τομείς αυτοί συνδέονται. Περισσότερα κρούσματα στα σχολεία, σημαίνει περισσότερα κρούσματα στα νοσοκομεία”...

tvxs.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα