Απίστευτη προκλητικότητα! Παραδίδονται μαθήματα «μακεδονικής γλώσσας» στην Πέλλα

Στα απόνερα της συμφωνίας των Πρεσπών, δάσκαλος παραδίδει μέσω ιντερνετικής πλατφόρμας «Mακεντόνσκι» δηλαδή «μακεδονικά». Το φροντιστήριο θεωρητικά δεν μπορεί να απαγορευτεί από τις ελληνικές Αρχές, αφού η Αθήνα αναγνώρισε μέσω Πρεσπών «μακεδονική» γλώσσα με αστερίσκους.
Το αρνητικό αποτύπωμα της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι εμφανές, καθώς επιτρέπεται η χρήση του όρου «μακεδονική γλώσσα» από τους Σκοπιανούς, γεγονός το οποίο έχει σχολιάσει αρνητικά και ο καθηγητής Γλωσσολογίας Γιώργος Μπαμπινιώτης κάνοντας λόγο για «μέγα λάθος».

Είδηση που αναμένεται να προκαλέσει κύμα επικρίσεων βλέπει το φως: Φροντιστήριο «μακεδονικής» γλώσσας στην Αριδαία Πέλλας, θα λειτουργήσει τον Οκτώβριο η φιλοσκοπιανή Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ), που ιδρύθηκε τον περασμένο Νοέμβριο.

Το φροντιστήριο θεωρητικά δεν μπορεί να απαγορευτεί από τις ελληνικές Αρχές, αφού η Αθήνα αναγνώρισε μέσω Πρεσπών «μακεδονική» γλώσσα με αστερίσκους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα έως τον Ιούνιο στο χώρο της ΑΜΚΕ, μέσω ιντερνετικής πλατφόρμας αφού ο δάσκαλος που θα διδάσκει τα «Mακεντόνσκι» θα βρίσκεται στα … Σκόπια.

Πίσω από την φιλοσκοπιανή ΑΜΚΕ βρίσκεται η πρώην εκπρόσωπος της «United ‘Macedonian» Diaspora» στην Ελλάδα Ευγενία Νατσουλίδου και ο στενός της συνεργάτης αποσχηματισθέντας ιερέας Νικόδημος Τσαρκνιάς, που με «εμβάσματα» από τη σκοπιανή διασπορά έκτισε παράνομης εκκλησία (“Αγ. Ζλατα Μεγκλένσκα”) στην Αριδαία, όπου ενίοτε πραγματοποιεί λειτουργίες στη σλαβική γλώσσα των Σκοπίων. Κατά καιρούς Νατσουλίδου και Τσαρκνιάς, συμμετέχουν σε διάφορα διεθνή φόρα, κατηγορώντας την Ελλάδα για καταπίεση της υποτιθέμενης «μακεδονικής» μειονότητας.

«Στόχος η διαχείριση της γλωσσικής διαφορετικότητας στην Ελλάδα»

H φιλσοκοπιανή ΑΜΚΕ φέρει το όνομα του Σκοπιανού «Κρστε Μισιρκοβ», του φιλολόγου που σύμφωνα με τους ιδρυτές της οργάνωσης «υπήρξε Μακεδόνας φιλόλογος, ένας από τους κωδικοποιητές της μακεδονικής γλώσσας, σλαβιστής, ιστορικός, εθνογράφος και δημοσιογράφος».

Σύμφωνα με όσα αναγράφονται στην ιστοσελίδα της ΑΜΚΕ, σκοπός της εταιρίας είναι η προώθηση, μέσα από την έρευνα και την εκπαίδευση, των καλύτερων πρακτικών στη διαχείριση της γλωσσικής διαφορετικότητας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Απώτερος στόχος είναι να γίνουν οι περιφερειακές ή μειονοτικές γλώσσες πηγές πολιτισμού, ανάπτυξης και τοπικής υπερηφάνειας, σε συνεργασία με άλλους Ευρωπαϊκούς φορείς με τους ίδιους σκοπούς και με την διοργάνωση σχετικών εκδηλώσεων.
Keywords
Τυχαία Θέματα