Είναι ο Ιησούς Προϊόν Μυθοπλασίας;



Δεν υπάρχει μέχρι σήμερα καμιά αυθεντική και έγκυρη πηγή για την ύπαρξη του Ιησού πέρα από τα Ευαγγέλια, τα οποία αποτελούν τη μοναδική και κύρια πηγή πληροφόρησης. Σε αντίθεση όμως με τα έργα του Θουκυδίδη, του Ξενοφώντα και μεταγενέστερων, τα Ευαγγέλια δεν αναγνωρίζονται από την επιστήμη της ιστορίας ως ιστορικά έργα. Το αρχαιότερο κείμενο που υπάρχει μέχρι σήμερα και περιέχει τα βιβλία της Καινής Διαθήκης, ο λεγόμενος «Σιναϊτικός Κώδικας»(Λατ.. Codex Sinaiticus), γραμμένος σε κεφαλαιογράμματη τετραγωνισμένη ελληνική γραφή, βρίσκεται στην Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη της Λειψίας και χρονολογείται
στα μέσα του 4ου αιώνα. .Το έπος Γκιλγκαμές, γραμμένο γύρω στο 2650 π. Χ. είναι το πρώτο ιστορικό κείμενο ενός έπους που αναφέρεται στον Πέμπτο Βασιλιά των Σουμερίων. Ο Κώδικας του Χαμουραμπί δημιουργία του βασιλιά της Βαβυλώνας Χαμουραμπί, είναι ένα από τα αρχαιότερα κείμενα νόμων, το οποίο χρονολογείται γύρω στο 1754 π.Χ.. Παρά την έλλειψη καθαρών ενδείξεων, οι περισσότεροι μελετητές δεν αρνούνται την ιστορική ύπαρξη του Γκιλγκαμές, ούτε του Κώδικα Χαμουραμπί, διότι έχουν βρεθεί επιγραφές που επιβεβαιώνουν την ιστορική ύπαρξη προσώπων που αναφέρονται σ’ αυτά. Έχουν βρεθεί μέχρι σήμερα 2.000.000 ταμπλέτες με σφηνοειδή γραφή και αρκετές χιλιάδες κείμενα με νεώτερες γραφές, που γράφτηκαν την περίοδο που υποτίθεται ότι έδρασαν ο Αβραάμ, ο Μωυσής και ο Ιησούς. Πουθενά δεν αναφέρεται κάποιος από αυτούς. Υπάρχουν πάρα πολλά κείμενα από την εποχή της «Βαβυλώνιας Αιχμαλωσίας» των Εβραίων, στα τέλη του 6ου π. Χ αιώνα, την εποχή, που υποτίθεται πως δημιουργήθηκαν οι περισσότερες προφητείες των προφητών της Παλαιάς Διαθήκης, δεν βρέθηκε ούτε ένα..... απόσπασμα από κάποια προφητεία. Το παλαιότερο κείμενο με προφητεία του Ησαϊα που βρέθηκε σε μια σπηλιά κοντά στη Νεκρά Θάλασσα, χρονολογείται από τον 1ο π. Χ αιώνα. Υποτίθεται ότι ο Ησαϊας έζησε τον 6ο π.Χ αιώνα και το κείμενο αυτό βρέθηκε 250 χρόνια μετά την έναρξη της γραφής της Βίβλου από 72 Εβραίους λόγιους ή ραβίνους κατ’ εντολή του Βασιλιά της Αιγύπτου Πτολεμαίου Β’ του Φιλάδελφου για να τοποθετηθεί στη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας.
Στο “Ταλμούδ”, μια συλλογή εβραϊκών κειμένων, του 4ου και 5ου μ.Χ αιώνα, γίνεται κάποια αναφορά στον Ιησού. Μόνο που τα κείμενα αυτά, τα οποία ο γνωστός θεολόγος, φιλόσοφος και ιεραπόστολος Albert Schweitzer, χαρακτήρισε «προϊόντα ύστερης φαντασίας», δεν έχουν καμία ιστορική αξία.Εάν ο υπερφυσικός ήρωας Σαμψών και το τεράστιο θαλάσσιο κήτος που κατάπιε τον προφήτη Ιωνά και επέζησε τρεις μέρες μέσα στην κοιλιά του, είναι «θεόπνευστες» αλήθειες, γιατί τότε να μην είναι αλήθειες και οι ιστορίες με τον άτρωτο Αχιλλέα, τον Οδυσσέα και τους Κύκλωπες. Εχουν βρεθεί απολιθώματα δεινόσαυρων 160 εκατομμυρίων ετών, αλλά ούτε ίχνος από την Κιβωτό του Νώε, τις πλάκες με τις Δέκα Εντολές, τους Κύκλωπες ή έστω ένα τεκμήριο της ύπαρξης των βιβλικών προσώπων.Εάν είναι αληθινά τα θαύματα του Ιησού και η ανάστασή του, γιατί να μην είναι αληθινά και τα θαύματα του Απολλώνιου του Τυανέα για τον οποίο μάλιστα, σε αντίθεση με τον Ιησού, υπάρχουν γραπτές αυθεντικές αποδείξεις ότι υπήρξε ή γιατί να μην είναι αληθινή ακόμη και η ανάσταση του Διόνυσου; Εάν, όπως υποτίθεται ότι έγραψε ο Απόστολος Παύλος, «ο Θεός προκάλεσε τον Φαραώ να μην αφήσει τον περιούσιο λαό του, τους Εβραίους να φύγουν από την Αίγυπτο για να του δώσει την αφορμή να τιμωρήσει το λαό του με τις Δέκα Πληγές, ώστε μ’ αυτόν τον μακάβριο τρόπο, να αποδείξει τη δύναμή του, αλλά και την ύπαρξή του», γιατί δεν φρόντισε να μείνουν κάποια αποδεικτικά στοιχεία της ύπαρξης και της δράσης, της δικής του αλλά και του μονογενούς Υιού του, τα οποία μάλιστα δε θα κόστιζαν εκατοντάδες χιλιάδες αθώες ανθρώπινες ζωές, όπως συνέβη με τα πρωτότοκα παιδιά των Αιγυπτίων. Υπήρξε εντέλει ο Ιησούς ή είναι αποκύημα καταληπτικής ή “συνειδητής” φαντασίας; Ο συνεργάτης μας Αλέξανδρος Πιστοφίδης, έχοντας πραγματοποιήσει μία χρόνια και κοπιαστική ιστορική έρευνα σε πρωτότυπες πηγές και σε αρχαίες επιστολές, παρουσιάζει στο ελληνικό κοινό ένα περίτεχνο ιστορικό θρίλερ γύρω απ’ το παραπάνω ερώτημα, γεμάτο από θρησκευτικά μυστήρια και συμβολισμούς με τίτλο: «Η Συνωμοσία του Παύλου»-(Υπερσύνδεση http://www.pigi.gr/?product=synomosia-pauloy.)Το βιβλίο κυκλοφορεί σε όλα τα μεγάλα βιβλιοπωλεία.
Keywords
Τυχαία Θέματα