«Έκρηξη» επί Μητσοτάκη στα αιτήματα υποκλοπών!


Έτσι άνοιξε ο ασκός του Αιόλου για το πάρτι με τους «κοριούς» στο Μαξίμου - Η απόφαση-κόλαφος για το «τέλος» στο απόρρητο

Οι κανονισμοί που διέπουν τις ενέργειες της ΕΥΠ ουσιαστικά αποφασίζουν ποιο δικαίωμα θα πρέπει να έχει προτεραιότητα: το ατομικό ανθρώπινο δικαίωμα ή το δικαίωμα μιας δημοκρατικής κοινωνίας στην εθνική ασφάλεια. Εδώ έρχεται να παίξει καίριο ρόλο ποια διαδικασία ακολουθείται. Δηλαδή, οι εξουσιοδοτήσεις από την εκτελεστική, τη νομοθετική και τη δικαστική εξουσία. Και στην περίπτωση των υποκλοπών Ανδρουλάκη

και δημοσιογράφων αποδείχθηκε ότι το σύστημα είναι διάτρητο...

Από τον Βασίλη Γαλούπη

Η ανάληψη της πολιτικής ηγεσίας της ΕΥΠ το καλοκαίρι του 2019 από τον πρωθυπουργό ήταν μόνο η αρχή. Ακολούθησε μια σειρά επιπλέον ενεργειών που έσυραν τη χώρα στη δίνη του σημερινού σκανδάλου.

Τον Δεκέμβριο του 2019, η κυβέρνηση Μητσοτάκη πέρασε μια τροπολογία χαλάρωσης της προστασίας απορρήτου των τηλεπικοινωνιών. Κάτι που προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), αφού επί της ουσίας από τότε άνοιξε ο ασκός του Αιόλου. Η κυβέρνηση αποφάσισε να επιτρέπεται η πρόσβαση σε κάθε πληροφορία του τηλεπικοινωνιακού απορρήτου, όταν κατά τη διάρκεια ανακριτικών πράξεων ενώπιον των οικονομικών εισαγγελέων διαπιστώνεται και τεκμηριώνεται κακουργηματικό αδίκημα.

Αυτή η απόφαση, όμως, αποτέλεσε το υπόβαθρο για συνολικές παρενέργειες και αντισυνταγματικές παρεκκλίσεις στην προστασία απορρήτου. Με την ΑΔΑΕ να κατηγορεί από τότε την κυβέρνηση ότι αποφασίζει «κυριαρχικά», επισημαίνοντας ότι πλέον θα υπάρχει άρση απορρήτου για αδικήματα που «δεν προσδιορίζονται ούτε εξειδικεύονται περαιτέρω». Κάτι που «είναι πιθανό να προκαλέσει ζητήματα συμβατότητας της διάταξης με το Σύνταγμα».

https://www.newsbreak.gr/politiki/365707/mitsotakis-aitimata-ypoklopon/

Keywords
Τυχαία Θέματα
Έκρηξη, Μητσοτάκη,ekrixi, mitsotaki