Ένα συγκλονιστικό βίντεο για την Παγκόσμια Γιορτή της Μητέρας

Εκατομμύρια μητέρες σε όλο τον κόσμο παραμένουν αβοήθητες και χρειάζονται τη στήριξή σου. Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο των "Γιατρών χωρίς Σύνορα"...

Ένα συγκλονιστικό βίντεο ανέβασε στην σελίδα της η οργάνωση "Γιατροί Χωρίς Σύνορα" για την γιορτή της μητέρας.
Με το βίντεο αυτό οι "Γιατροί χωρίς Σύνορα" λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όλες τις μητέρες - ασθενείς που δίνουν καθημερινά μάχη για να φέρουν στον κόσμο τα παιδιά τους, για να εξασφαλίσουν την επιβίωση τη δική τους και των οικογενειών τους, ενάντια στη φτώχεια, τον πόλεμο, τον εκτοπισμό με χαμόγελο και ηρωισμό.

Συγκεκριμένα,
οι "Γιατροί χωρίς Σύνορα" στη σελίδα τους γράφουν το παρακάτω μήνυμα: "Όλοι εμείς, μικρά παιδιά, έφηβοι, ενήλικες. Ανεξαρτήτου ηλικίας, καταγωγής, φύλου, σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Ενωμένοι με μια λέξη κοινή, πανανθρώπινη: "Μαμά!" Αυτήν φωνάζουμε όταν βρισκόμαστε σε ανάγκη. Αυτήν φέρνουμε στο μυαλό μας στις μικρές και μεγάλες χαρές και λύπες της ζωής. Σήμερα, ωστόσο, εκατομμύρια μαμάδες σε όλο τον κόσμο έχουν τη δική μας ανάγκη, φωνάζουν το δικό μας όνομα. Θα τις αφήσουμε μόνες και αβοήθητες;".

Απολαύστε το:

Εκεί που ο τοκετός είναι άμεση απειλή για τη ζωή

Στις αναπτυσσόμενες χώρες, ο κίνδυνος μιας γυναίκας να πεθάνει κατά τη διάρκεια της κύησης και του τοκετού είναι τόσο μεγάλος που σε κάποιες περιοχές η κύηση θεωρείται εκ προοιμίου ασθένεια, ή άμεση απειλή για τη ζωή. Στο Μαλάουι για παράδειγμα (όπου 1800 γυναίκες πεθαίνουν ανά 100.000 γεννήσεις) αποκαλούν «πακάτι» την έγκυο που σημαίνει «μεταξύ ζωής και θανάτου». Στην Αιθιοπία γίνεται μια τελετή αποχαιρετισμού στη γυναίκα που πάει να γεννήσει.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) εκτιμά ότι 529.000 γυναίκες πεθαίνουν κάθε χρόνο στον αναπτυσσόμενο κόσμο από επιπλοκές της εγκυμοσύνης και του τοκετού. Αυτό σημαίνει μια γυναίκα κάθε μισό λεπτό και για κάθε γυναίκα που πεθαίνει, άλλες 30 υποφέρουν από επιπλοκές της κύησης και του τοκετού. Μάλιστα, οι περισσότεροι θάνατοι οφείλονται σε αιτίες που μπορούν να αντιμετωπιστούν.

Το 95% των θανάτων συμβαίνουν στη Αφρική και την Ασία, 4% στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική ενώ μόνο 1% και λιγότερο στις περισσότερο ανεπτυγμένες χώρες. 19 από τις 20 χώρες με τον υψηλότερο δείκτη θνησιμότητας είναι στην υποσαχάρια Αφρική. Ο κίνδυνος θανάτου σε μία έγκυο στις περιοχές αυτές είναι 200 φορές μεγαλύτερος από τις ανεπτυγμένες χώρες.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα στο πλευρό της Mητέρας

Σε καθημερινή βάση, οι ομάδες των Γιατρών Χωρίς Σύνορα οργάνωσης έρχονται αντιμέτωπες με συνθήκες που επηρεάζουν την υγεία και τις ζωές των γυναικών και συχνά και των παιδιών τους. Είτε χρειάζεται να βελτιώσουν την μαιευτική φροντίδα βοηθώντας χιλιάδες γυναίκες να φέρουν με ασφάλεια στη ζωή τα παιδιά τους είτε να εμποδίσουν τη μετάδοση του ιού HIV από τη μητέρα στο παιδί, να περιθάλψουν γυναίκες-θύματα σεξουαλικής βίας ή εκτοπισμού λόγω συγκρούσεων.

«Σε όλες τις αποστολές που έχω βρεθεί, από το Μαλάουι έως το Αφγανιστάν, κι από την Ελλάδα έως την Αιθιοπία, μου έκανε πάντα εντύπωση ο ηρωισμός με τον οποίο οι γυναίκες που είναι μητέρες αντιμετωπίζουν τα δεινά που πλήττουν εκείνες και τα παιδιά τους σαν αποτέλεσμα της φτώχειας, του πολέμου, της βίας, του αποκλεισμού από την περίθαλψη», αναφέρει η Γενική Διευθύντρια του ελληνικού τμήματος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, Μαριέττα Προβοπούλου προσθέτοντας «Όση κι αν είναι η φτώχεια και ο πόνος τους, έχουν ένα χαμόγελο ανταπόδοσης ακόμα και για το ελάχιστο που τους παρέχουμε. Ένα πραγματικό μάθημα ζωής, για όλους μας».

Το 2012 Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα:

Εξετάσαμε 1.000.000 γυναίκες που επρόκειτο να γεννήσουν ή είχαν μόλις γεννήσει

Βοηθήσαμε να γεννηθούν 201.603 παιδιά

Κάναμε 25.754 καισαρικές τομές

Περιθάλψαμε 7.255 γυναίκες με επιπλοκές από αμβλώσεις

Προσφέραμε βοήθεια σε 11.287 θύματα βιασμού.

Βοηθήσαμε 12.245 οροθετικές μητέρες να προστατεύσουν τα παιδιά τους από το HIV/AIDS κατά τον τοκετό.

Υποστηρίξτε τώρα τα προγράμματα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα για τις μητέρες:

Μέσω σταθερού τηλεφώνου ΟΤΕ, Καλώντας στο 901 11 153 153

(ΟΤΕ € 3,68 / κλήση, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α., ΟΤΕ Γραμμή βοήθειας : 801 11 16 500)

Μέσω του site http://support.msf.gr/node/55
Keywords
Τυχαία Θέματα