Εννέα μήνες φυλάκιση στον Χρονόπουλο για τις παράνομες μπίζνες στον Καϊάφα

Επιβεβαιώθηκε πλήρως και από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηλείας η δημοσιογραφική έρευνα για τις παράνομες μπίζνες του τέως δημάρχου της Ζαχάρως, εντός του προστατευόμενου οικοσυστήματος του Καϊάφα με την παράνομη ανεγερθείσα ξενοδοχειακής του μονάδας, με οικοδομικές άδειες «μαϊμούδες» !

Το δικαστήριο μετά από πολύωρη ακροαματική διαδικασία επέβαλλε ποινή φυλάκισης εννέα μηνών στον τέως δήμαρχο και στον πρώην προϊστάμενο της πολεοδομίας Ζαχάρως, για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος και της ηθικής αυτουργίας.

Η υπόθεση αφορούσε την αυθαίρετη
ξενοδοχειακή μονάδα δυναμικότητας 75 κλινών σε έκταση 12 στρεμμάτων, που βρίσκεται μέσα στο προστατευόμενο από τη NATURA 2000 οικοσύστημα του Καϊάφα και εντός περιοχής απόλυτης προστασίας (Β2 ΖΟΕ) που έχει στην ιδιοκτησία του ο κ. Χρονόπουλος.

Αναλυτική αναφορά στις παρανομίες του κ. Χρονόπουλου κάνει η 1124/Α/2009 αποκαλυπτική Εκθεση Ελέγχου του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

Οι παράνομες άδειες, σύμφωνα με το πόρισμα, έφεραν την υπογραφή και την έγκριση του πρώην αντινομάρχη Ηλείας, πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και νυν δημοτικού συμβούλου Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλου, αντί της Πολεοδομίας Ζαχάρως. Ωστόσο ο βουλευτής, κάνει λόγο ευθέως για την πλαστογραφία της υπογραφής του αλλά παραδόξως μέχρι σήμερα δεν έχει κινηθεί νομικά κατά του κ. Χρονόπουλου.

Οπως αναφέρεται στη σχετική πολυσέλιδη έκθεση, οι υπ. αριθμ. 40/2000 και 41/2000 οικοδομικές άδειες που χρησιμοποίησε ο δήμαρχος της Ζαχάρως, για να νομιμοποιήσει και να οικοδομήσει την ξενοδοχειακή του μονάδα στον Καϊάφα, είναι παράνομες και γι” αυτό ζητείται η ανάκλησή τους από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ηλείας.

Για το ίδιο θέμα όπως αναφέρεται στο ΑΠ: 578/11.2.2010 έγγραφο προς το ΥΠΕΚΑ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας η περιοχή όπου βρίσκεται η ξενοδοχειακή μονάδα του κ. Χρονόπουλου «βρίσκεται σε ζώνη υψηλής προστασίας περιοχής Καϊάφα, εντός περιοχής NATURA 2000 και στη Β2 περιοχή ΖΟΕ και ο φάκελος (για την περιβαλλοντική αδειοδότηση) επεστράφη διότι οι περιοχές Β εξαιρούνται των ευεργετικών διατάξεων του άρθρου 4 του ΠΔ 20.9.93 (ΦΕΚ 1181/Δ/1993) και για τον λόγο αυτό δεν είναι δυνατή η έκδοση περιβαλλοντικής άδειας».

Πηγή: apokalypseis.com
Keywords
Τυχαία Θέματα