Επανεξέταση της καταδίκης από τον Άρειο Πάγο ζητεί ο Παπαγεωργόπουλος...

Να επανεξετάσει η εισαγγελία του Αρείου Πάγου την απόφαση του 2018 που απέρριψε την προσφυγή του για ακύρωση της εις βάρος του καταδίκης για τη γνωστή υπόθεση της υπεξαίρεσης από τα ταμεία του δήμου, ζήτησε ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος σε...

σημερινή συνέντευξή του στο Radio North 98.

«Η
απόφαση εκείνη του Αρείου Πάγου αποδέχεται εσφαλμένα πως εντοπίστηκε σε συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό μου, ποσό ύψους 17.000.000 ευρώ, εισάγοντας ένα δεδομένο που δεν υπήρχε πουθενά στη δικογραφία ως τότε», τόνισε μεταξύ άλλων, ο κ. Παπαγεωργόπουλος. «Ο ρόλος του Αρείου Πάγου, δεν είναι να εισάγει στοιχεία στις υποθέσεις. Φανταστείτε τώρα, ότι υπάρχει μεταγενέστερη απόφαση του Εφετείου για το σκέλος της αποδοχής, που με αθωώνει παμψηφεί για τα 16.750.000 (σ.σ.: εννοεί το ίδιο δικαστήριο που με πλειοψηφία 3-2 τον καταδίκασε για νομιμοποίηση 250.000 ευρώ) και αποδέχεται ότι δεν βρέθηκαν ποτέ τέτοια ποσά στον λογαριασμό μου».

Επιπλέον, ο πρώην δήμαρχος εμφάνισε τραπεζικό έγγραφο με ημερομηνία 3/1/2020, που βεβαιώνει ότι ποτέ δεν διακινήθηκε τέτοιο ποσό, ούτε στο συγκεκριμένο, ούτε σε άλλο λογαριασμό του. Και πρόσθεσε: «Δεν οφείλει μετά από αυτά τα νέα στοιχεία, να ανασύρει εκείνη την απόφαση ο Εισαγγελέας του Άρειου Πάγου και την επανεξετάσει;».

Ο κ. Παπαγεωργόπουλος επανέλαβε ότι η καταδίκη του σε ισόβια (αρχικά) και σε 12 έτη (από το εφετείο) για την υπόθεση της υπεξαίρεσης ήταν αποτέλεσμα του συνδυασμού «μιας πολιτικής σκευωρίας και ενός τεράστιου δικαστικού λάθους» εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι θα δικαιωθεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων δικαιωμάτων το οποίο έχει χαρακτηρίσει ήδη παραδεκτή την προσφυγή του, που αναμένεται να εκδικαστεί εντός του έτους. Αποκάλυψε επίσης ότι βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο η συγγραφή βιβλίου με αναφορές τόσο στην αθλητική και πολιτική του σταδιοδρομία όσο και στην δικαστική του περιπέτεια.

Αρνήθηκε να σχολιάσει τη δημαρχιακή θητεία του Γιάννη Μπουτάρη, τον οποίο υπέδειξε αρκετές φορές, ως πρωταγωνιστή της «σκευωρίας» που -όπως είπε- στήθηκε σε βάρος του: «Στην έρευνα για την υπεξαίρεση, δεν υπήρχε Παπαγεωργόπουλος στο “κάδρο”, πριν με τοποθετήσει σ` αυτό ο διάδοχός μου με βεβαιότητά του ότι συμμετείχα στην υπεξαίρεση και ότι επωφελήθηκα, με τη φράση του “το χρήμα είναι κακός σύμβουλος”. Φανταστείτε, την έκπληξή μου, όταν διάβασα συνέντευξή του στην “Καθημερινή” της 9ης Ιουνίου 2019, στην οποία ο Γιάννης Μπουτάρης δηλώνει “είμαι σίγουρος ότι ο Παπαγεωργόπουλος δεν έκλεψε, δεν έβαλε λεφτά στην τσέπη, δεν πιστεύω ότι ο ίδιος ήταν ο εγκέφαλος, ούτε καρπώθηκε χρήματα”. Και αναρωτιέμαι: γιατί ταλαιπωρούμαι εγώ τόσα χρόνια; Διετέλεσα αθλητής, επιστήμονας, βουλευτής, υφυπουργός αθλητισμού, δήμαρχος άλλες δύο θητείες, χωρίς να ακουστεί τίποτα μεμπτό τόσα χρόνια… Και ξαφνικά έγινα εγκληματίας; Ένας άνθρωπος με ελάχιστα περιουσιακά στοιχεία, χωρίς παιδιά, που δεν έκανε ποτέ δαπανηρή ζωή; Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για να καθαρίσει το όνομά μου, μέχρι θανάτου!» είπε.

Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Παπαγεωργόπουλος, αναφέρθηκε στα αθλητικά του χρόνια, όταν ανακηρύχθηκε κορυφαίος αθλητής της Ελλάδας, ανέβηκε τρεις φορές στο βάθρο Πανευρωπαϊκών Αγώνων και ήταν σημαιοφόρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας στους Ολυμπιακούς του Μόντρεαλ.

Έκανε επίσης αναδρομή στα έργα που “υπέγραψε” και ως υφυπουργός αθλητισμού και ως δήμαρχος Θεσσαλονίκης (γήπεδα, Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, Δημαρχιακό Μέγαρο, κ.α.) τα οποία, όπως είπε, «πολέμησαν» εκείνοι που τον διαδέχθηκαν, ενώ αναφέρθηκε και στην καθημερινότητά του, αλλά και στην άποψή του για τον νυν δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, προβλέποντας ότι θα είναι ένας επιτυχημένος δήμαρχος...

ethnos.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα