Επιχειρεί να κάνει το μαύρο - άσπρο για την επιστολική ψήφο...


Για μεταρρυθμίσεις και «μεγάλες αλλαγές» μιλά ο πρωθυπουργός στην εβδομαδιαία του ανάρτηση για να μας πείσει, όπως αναφέρει, ότι «προχωράμε πράγματι τολμηρά, και σίγουρα μπροστά» καλώντας μάς παράλληλα «να αναζητήσουμε όχι την επάνοδο σε μια παλιά κανονικότητα αλλά να υπερβούμε τις κρίσεις».

Παρά τις... σφοδρές επικρίσεις για αλλοίωσης του εκλογικού σώματος με την επιστολή ψήφο, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση από τις επόμενες ευρωεκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης ισχυρίζεται ότι πρόκειται για «ιστορική πολιτική μεταρρύθμιση, μια δημοκρατική και κοινωνική κατάκτηση, που μας φέρνει

πιο κοντά στην Ευρώπη και απαντάει στο πρόβλημα της αυξανόμενης αποχής, διευκολύνοντας την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος όχι μόνο από τους Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό, αλλά και από πολλές κατηγορίες Ελληνίδων και Ελλήνων για τους οποίους η φυσική παρουσία στις κάλπες δεν είναι εύκολη.

»Άτομα με αναπηρία, υπερήλικες, ασθενείς, νέοι που δουλεύουν σεζόν, εργαζόμενοι την ημέρα των εκλογών, ακόμα και φοιτητές ή μαθητές στο τέλος του Λυκείου που έχουν εξετάσεις. Όλοι τους πλέον θα μπορούν, αν το επιλέξουν, να ψηφίζουν με επιστολική ψήφο χωρίς μετακινήσεις και χωρίς ταλαιπωρία» σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά τις 75 αλλαγές στους Ποινικούς Κώδικες με αυξήσεις ποινών αλλά και υποβάθμιση της δικαστικής διαδικασίας ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «φιλόδοξες καινοτομίες με στόχο την επιτάχυνση της ποινικής διαδικασίας και της έκδοσης των αποφάσεων καθώς και την καταπολέμηση της δικομανίας. Πιο σημαντική όλων είναι ο αυστηρός περιορισμός των αναβολών σε αποκλειστικά μία, ώστε να μην παρατείνονται επ' άπειρον οι δίκες».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης στην μείωση της ανεργίας κάτω από το 10%, στην τέταρτη κατά σειρά αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας στην επενδυτική βαθμίδα που ήρθε από τον οίκο Fitch, και στο πρόγραμμα «Μόνιμη Μείωση Τιμών».

Για ακόμα μία φορά ο πρωθυπουργός περιόρισε το πρόβλημα στην «εισαγόμενη» ακρίβεια και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί να δίνει «με αμείωτη ένταση» τη «μάχη», καθώς ο πληθωρισμός στα τρόφιμα επιμένει, παρότι τον Νοέμβριο σημείωσε επιβράδυνση και έπεσε από το 3,8% στο 3%.

Keywords
Τυχαία Θέματα