Γιατί το Μαξίμου δεν "μαζεύει" τον Πολάκη

Μεθοδευμένη είναι ουσιαστικά η πόλωση που καλλιεργεί η κυβέρνηση με αφορμή το ζήτημα των εξελίξεων στα media, καθώς στηρίζεται σε έρευνες γνώμης που έχει στα χέρια του το Μέγαρο Μαξίμου βάση των οποίων 2 στους 3 πολίτες εγκρίνουν την πολιτική της στο τομέα αυτό και ιδίως την πρωτοβουλία που ανέλαβε για τη χορήγηση των πανελλαδικών τηλεοπτικών αδειών με διαγωνισμό.
Σε αυτή την στρατηγική εντάσσεται και
η περίπτωση Παύλου Πολάκη....
, του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, ο οποίος από την πρώτη στιγμή δεν έκρυψε τη απέχθεια του προς το καθεστωτικό μιντιακό σύστημα, έχοντας ουσιαστικά την πολιτική κάλυψη του Μεγάρου Μαξίμου, αν και φαινομενικά κρατά χαμηλούς τόνους και αποστάσεις από τις απαξιωτικές αναφορές του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κατά δημοσιογράφων.

Έτσι κορυφώνεται η πολιτική αντιπαράθεση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης με αιχμή το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, την ώρα που έχει ξεκινήσει η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς για την υποδόση των 2,8 δισ. και για την δεύτερη αξιολόγηση παράλληλα...

Οι τόνοι με αφορμή και την ερώτηση της δημοσιογράφου Ευαγγελίας Τσίκρίκα από τον ALPHA στη συνέντευξη του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ έχουν ανέβει ακόμη περισσότερο ενόψει και της αυριανής απόφασης του ΣτΕ που θα κρίνει πολλά για τη νομιμότητα του διαγωνισμού, γεγονός που σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη θα κρατήσει ψηλά στην επικαιρότητα το θέμα της αδειοδότησης των καναλιών.

Άλλωστε σε αυτό συμβάλει και η στάση της αντιπολίτευσης και ιδίως της ΝΔ που και του ΠΑΣΟΚ, το οποίο έφτασε μέχρι και το Ευρωκοινοβούλιο με την ευρωβουλευτή του κόμματος Ευα Καϊλή να καταθέτει κατεπείγουσα ερώτηση με αίτημα τη λήψη μέτρων και δράσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο "για την προστασία της ελεύθερης δημοσιογραφίας, των εργαζομένων που απολύονται, την προστασία των φορολογουμένων από την απώλεια των δανείων των καναλιών που κλείνουν και την φίμωση των ΜΜΕ που επιχειρείται από ορισμένες κυβερνήσεις με έλεγχο του τηλεοπτικού τοπίου και του περιεχομένου".

Την ώρα που η αξιωματική αντιπολίτευση φαίνεται να ταλαντεύεται μεταξύ ακύρωσης του διαγωνισμού και χορήγησης περισσότερων αδειών όταν έρθει στην εξουσία, το Μαξίμου τονίζει ότι "η νομιμότητα θα εφαρμοστεί στο ακέραιο και θα μπει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο", με τις δύο πλευρές παράλληλα να αλληλοκατηγορύνται για το ποιος επιχειρεί να παρέμβει και να επηρεάσει την απόφαση του ΣτΕ προκαλώντας την αντίδραση κύκλων του ανώτατου δικαστηρίου.

Εν κατακλείδι η αντιπαράθεση για το νέο τηλεοπτικό τοπίο θα αποτελέσει το πεδίο πάνω στο οποίο θα παιχτεί εξελίσσεται η εσωτερική πολιτική αντιπαράθεση με την κυβέρνηση να πανηγυρίζει ότι πέτυχε καίριο πλήγμα στην διαπλοκή και την αντιπολίτευση να θέτει θέμα λειτουργίας των θεσμών και της δημοκρατίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα