Η Γυναίκα είναι η αρχή του κόσμου (video)

Όταν παλιότερα άκουγα για την ''Ημέρα της Γυναίκας'' την αρνιόμουνα σαν ιδέα στο μυαλό μου. Γιατί να γιορτάζουν οι γυναίκες; Σε τι ωφελούσε; Το θεωρούσα υποβιβασμό του φύλου μου. Δεν έβλεπα πώς η θέση της γυναίκας θα έπαιρνε αξία απο μια γιορτή.

Πίστευα μάλιστα ότι προκαλείται το αντίθετο. Στην αντρική συνείδηση ήταν ένα έναυσμα για χλεύη, χρειαζόμαστε δεκανίκια, την υποστήριξη τους για να υπάρξουμε και αυτή η σκέψη κλωτσούσε στο μυαλό μου την αυτοδυναμία.

Ξεχνούσα ότι εγώ είχα την τύχη να γεννηθώ και να ζήσω σ' ένα μικρό κομμάτι του πλανήτη όπου η γυναίκα είχε
κατακτήσει πολλά τους τελευταίους δύο αιώνες και δεν είχε τα σοβαρά προβλήματα άλλων χωρών. Η θεώρηση μου ήταν μικροσκοπική και με παρωπίδες.

Ξεχνούσα εκατομμύρια γυναίκες στον πλανήτη που ζούσαν και ζουν μέσα στην βία,την καταπίεση, την φτώχεια, τον πόλεμο, τον αναλφαβητισμό.

Αυτή η ημέρα για μένα είναι αφιερωμένη πολύ περισσότερο σ' αυτές που ο αγώνας τους μάς είναι άγνωστος. Είναι μυστικός, στα σκοτάδια των κοινωνιών που τις κρατούν φοβισμένες και εγκλωβισμένες με τις απάνθρωπες θρησκείες και τα δικτατορικά καθεστώτα.

Εκεί που με ένταση προσπαθούν να ξεριζώσουν απο το μυαλό και την ψυχή τους την έννοια του '' Ελεύθερου Ανθρώπου''.

Αυτή η γιορτή δεν έχει να κάνει με το ποιό φύλο είναι ανώτερο απ' τα δύο, ούτε με το ποιός θα πλύνει τα πιάτα στο τέλος του γεύματος.

Ιστορικά οι γυναίκες έχουν ζήσει μια άδικη μεταχείριση. Ακόμη και στην Δύση δεν είχαν και δεν έχουν ακόμη τις ίσες ευκαιρίες στον εργασιακό χώρο.

Η βία που δέχονται υπάρχει σε όλες τις κοινωνικές τάξεις ακόμη και στις πιο ανεπτυγμένες κοινωνίες. Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι η Δανία και η Σουηδία είναι πρώτες στην ενδοοικογενειακή βία.

Είτε είσαι άντρας είτε γυναίκα, αυτή η ημέρα είναι σημαντική γιατί '' απαιτεί '' την γυναικεία χειραφέτηση. Και η χειραφέτηση έρχεται με την ελεύθερη σκέψη.

Μία γυναίκα με πρόσβαση στην μόρφωση θα μεγαλώσει έξυπνα παιδιά στα οποία θα μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα είναι αυτοδύναμοι και δημιουργικοί πολίτες.

Αυτή η ''ενοχλητική'' ταινία των 4 λεπτών με τίτλο ''14 εκατομμύρια κραυγές'', καταγγέλει τους αναγκαστικούς γάμους που σύμφωνα με τον ΟΗΕ αφορούν 14,2 εκατομμύρια κορίτσια κάτω των 18 ετών που συντελέστηκαν και θα συντελεστούν μεταξύ 2011-2020 στην υποσαχάρια Αφρική και κυρίως στην Νότια Ασία.

Βρείτε με στο facebook
o-klooun.com
Keywords
Τυχαία Θέματα