Η σημερινή μέρα είναι η πιο ζεστή των τελευταίων 55 ετών για τον Μάΐο

Η πιο ζεστή μέρα των τελευταίων 55 ετών για τον μήνα Μάΐο, φαίνεται πως θα είναι η σημερινή για την χώρα μας. Ο υδράργυρος θα πάρει την ανιούσα φτάνοντας ακόμα και τους 36 βαθμούς Κελσίου, ενώ ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική .
Οι ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες...
, θα εντοπίζονται κυρίως στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Κεντρική Εύβοια και Μακεδονία αλλά και την ανατολική Πελοπόννησο.
Από αργά το απόγευμα της Πέμπτης το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει, με το χειμωνιάτικο σκηνικό να
επανέρχεται.

Μπόρες, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις θα εκδηλωθούν στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ από την Παρασκευή και κυρίως το Σαββατοκύριακο θα σημειωθεί αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.
Πιο αναλυτικά σήμερα περιμένουμε:

Ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες στην Ήπειρο και τη Βόρεια Ελλάδα.
Η θερμοκρασία σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα, θα κυμανθεί από 13 έως 29 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 14 έως 34 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 16 έως 33 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 14 έως 34 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 17 έως 31 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και στο Ιόνιο ασθενείς.

Αραιές νεφώσεις και ζέστη, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς.
Αραιές νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά, θα είναι στο σκηνικό του καιρού στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 27 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, περιμένουμε νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Από τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στα ανατολικά. Τα φαινόμενα τη νύχτα και από τα δυτικά θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει τους 32 βαθμούς και από το βράδυ θα σημειώσει πτώση.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα βόρεια. Τις απογευματινές ώρες στην Ήπειρο περιμένουμε πρόσκαιρους όμβρους κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως και 32 βαθμούς Κελσίου ενώ κατά τόπους θα φτάσει ακόμα και τους 34 βαθμούς.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, αναμένονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της Θεσσαλίας με πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένονται από τη νύχτα.

Στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, περιμένουμε αίθριο καιρό, ενώ στα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγίου από το απόγευμα θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι μέτριοι θα φτάσουν τα 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως και 30 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή, στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις με μεμονωμένους όμβρους τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά και τα βόρεια τμήματα. Αυξημένες νεφώσεις αναμένονται το πρωί στο βορειονατολικό Αιγαίο και αργότερα πρόσκαιρες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι σε ενίσχυση θα φτάνουν στα πελάγη τα 7 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα σημειώσει αισθητή πτώση από το βορρά προς το νότο.
Keywords
Τυχαία Θέματα