Κούρδισσα αμαζόνα ετών 19: "Η αγάπη για την πατρίδα νικά τον φόβο για τη ζωή μου" (vid)

Οι Κούρδισσες αμαζόνες που πολεμούν στην πόλη Κομπάνι σπέρνουν τον τρόμο στους τζιχαντιστές οι οποίοι πιστεύουν ότι θα πάνε κατευθείαν στην κόλαση αν σκοτωθούν από τα χέρια μιας γυναίκας.

Η περιοχή που εκτείνεται στα σύνορα μεταξύ του Ιράκ και της Συρίας ελέγχεται επί του παρόντος από Κούρδους εθελοντές, καθώς οι ιρακινές και οι συριακές στρατιωτικές δυνάμεις εγκατέλειψαν τα σημεία διέλευσης των συνόρων.

Οι Κούρδισσες μαχήτριες έχουν καταλάβει το παρατηρητήριο των συνόρων, γεγονός που τους επιτρέπει να παρακολουθούν όλες τις δραστηριότητες των τζιχαντιστών στη Συρία και το Ιράκ.

Η
Rosarine, μία από τις Κούρδισσες ηρωίδες, εξομολογείται ότι δεν είχε πυροβολήσει ποτέ πριν από τον πόλεμο εναντίον των τζιχαντιστών της ISIS.
«Την πρώτη φορά που πυροβόλησα φοβήθηκα, αλλά η αγάπη μου για τη χώρα μου είναι μεγαλύτερη από το φόβο μου», λέει στην κάμερα του Russia Today. «Οι τζιχαντιστές νόμιζαν ότι οι γυναίκες δεν μπορούν να τους πολεμήσουν, αλλά εμείς είμαστε εδώ. Δεν φοβόμαστε, γιατί ξέρουμε για ποιο λόγο πολεμάμε».

Η 19χρονη κοπέλα, η οποία παράτησε το σχολείο για να ενταχθεί στην κουρδική πολιτοφυλακή, λέει ότι τώρα ανοίγει πυρ «κάθε φορά που κάτι κινείται από την πλευρά της ISIS».

Όλες οι γυναίκες που πολεμούν είναι εθελόντριες. Σύμφωνα με την Rosarine, οι οικογένειες των κοριτσιών τις στηρίζουν και τις ενθαρρύνουν στον αγώνα τους για την προστασία της κουρδικής γης και των συμπατριωτών τους.

Ο διοικητής του κουρδικού γυναικείου τάγματος Dalil Derki ανέφερε ότι η μονάδα του σκορπά τον τρόμο στους ισλαμιστές δολοφόνους.

«Στις δικές τους κοινωνίες οι γυναίκες δεν έχουν κάποιο ρόλο, ούτε αξία. Πιστεύουν ότι αν σκοτωθούν από μια γυναίκα δεν θα πάνε στον παράδεισο. Αντ “αυτού, θα πάνε στην κόλαση», τόνισε, ενώ πρόσθεσε ότι οι μισοί από τους τζιχαντιστές που έπεσαν νεκροί στα σύνορα έχουν σκοτωθεί από τις Κούρδισσες αμαζόνες.

«Αν θέλουν να πάνε στην κόλαση, ας συνεχίσουν να πολεμάνε εναντίον μας», είπε.

Δείτε το σχετικό βίντεο:
Keywords
Τυχαία Θέματα