Ο Προκόπης Παυλόπουλος εξέθεσε την κυβέρνηση για την περιβόητη Διακήρυξη των Αθηνών


Στη σωστή τους βάση έθεσε τα ελληνοτουρκικά για ακόμη μια φορά ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, εκθέτοντας μάλιστα την κυβέρνηση που πανηγυρίζει για την υπογραφή της Διακήρυξης των Αθηνών, που καμία νομική ισχύ δεν έχει.

Ο κ. Παυλόπουλος έδωσε συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου και σχολίασε

τις πρόσφατες εξελίξεις, μετά την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα.

«Με τον Ερντογάν το μόνο πρόβλημα που έχουμε, νησιωτική υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ, δεν θα το λύσουμε ποτέ γιατί δεν δέχεται να πάμε στη Χάγη και να αναγνωρίσει ή να προσχωρήσει στη σύμβαση του Μοντέγκο Μπέι για τη σύμβαση της θάλασσας. Ο ίδιος θέλει να πάει τα πάντα στη Χάγη, λες και έχουμε μια “βεντάλια” προβλημάτων. Εμείς δεν θα το δεχτούμε ποτέ. Άρα αυτό που μπορούσαμε να κάνουμε, αυτό έγινε.

Έγινε η συζήτηση που έγινε, ο Πρωθυπουργός απάντησε όπως έπρεπε να απαντήσει, ιδίως για το θέμα της μουσουλμανικής μειονότητας και υπογράφηκε ένα κείμενο, το οποίο, δεν είναι σύμβαση, είναι μια διακήρυξη, η οποία δεν παράγει έννομα αποτελέσματα», τόνισε ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Επισημαίνοντας πως το κείμενο που υπογράφηκε «θέλει μεγάλη προσοχή για δύο λόγους. Πρώτον, ο Ερντογάν έχει αποδείξει σε πολλά ζητήματα ότι είναι παντελώς αναξιόπιστος και δεύτερον, εκείνοι που θα ερμηνεύσουν το κείμενο αυτό πρέπει να καταλάβουν ένα πράγμα. Η Ελλάδα από πλευρά γεωστρατηγικής θέσης, δεν είναι αυτό που κάποιοι νομίζουν. Η θεοποίηση της γεωστρατηγικής θέσης της Τουρκίας και η μείωση της θέσης μας είναι τεράστιο λάθος. Μπροστά στην αναξιοπιστία της Τουρκίας, έχει ανέβει πάρα πολύ η αξιοπιστία της Ελλάδας».

Ακόμη όπως τόνισε «ο μύθος περί των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας, οι ένοπλες δυνάμεις μας και ιδίως ό,τι αφορά τον αέρα και τη θάλασσα, σας διαβεβαιώ, και μόνες τους είναι τόσο αποτρεπτικές, που ο Ερντογάν δεν μπορεί να κάνει το παραμικρό».

Στο ερώτημα ποιοι είναι οι στόχοι του Τούρκου προέδρου, τόνισε πως πως δεν έχει στόχο να λύσει κάποιο πρόβλημα, αλλά «θέλει να ξαναγυρίσουμε στη συνθήκη της Μαδρίτης, εκεί που δυστυχώς είχαμε αναγνωρίσει δικαιώματα στο Αιγαίο για την Τουρκία».

Ακόμη ξεκαθάρισε πως η απειλή του casus belli από την πλευρά της Τουρκίας, είναι αδιανόητη, χαρακτηρίζοντάς την επιτομή της παραβίασης του διεθνούς δικαίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα