Οι μαμάδες οργανώνονται στο Διαδίκτυο...

Αναζήτησαν και βρήκαν έναν δικό τους τρόπο έκφρασης μέσω του διαδικτύου σε θέματα τέχνης, γαστρονομίας, εθελοντισμού και επιχειρηματικότητας. Δεκάδες μαμάδες μοιράζονται τη σοφία της μητρότητας με άλλες γυναίκες φιλοδοξώντας να διδάξουν και να διδαχθούν μυστικά και ιδέες γύρω από την ανατροφή ενός........... παιδιού.

Εμπνεόμενες από τις πρακτικές ανάγκες, που είχε δημιουργήσει η μητρότητα, η Εβίτα Παρασκευοπούλου και η Δήμητρα Τζιμοπούλου αποφάσισαν να φτιάξουν μια πλατφόρμα αγγελιών για ανταλλαγή, πώληση ή αγορά παιδικών και βρεφικών ειδών.

«Όταν αποκτήσαμε παιδιά, αποφασίσαμε
να μείνουμε σπίτι για να τα μεγαλώσουμε, αλλά παραμένοντας δραστήριες. Οι μαμάδες μπορούν να κάνουν και να πουν στους άλλους πολύ όμορφα πράγματα» εξηγεί η κ. Παρασκευοπούλου.

Σε διάστημα μόλις 1,5 χρόνου η ιστοσελίδα babyfeat.gr εξελίχθηκε σε ένα δίκτυο αλληλεγγύης μεταξύ των γονιών.

«Σήμερα το Babyfeat είναι ένα δίκτυο αλληλεγγύης, ένα δίκτυο φιλίας, μια μεγάλη οικογένεια που μοιράζεται τα πράγματά της και θέλει να μάθουν όλοι ότι είναι εύκολο και χαρούμενο να επαναχρησιμοποιείς τα παιδικά αντικείμενα» τονίζει η Δήμητρα Τζιμοπούλου.

Η ιστοσελίδα έγινε πλέον Μη Κυβερνητική Οργάνωση που διοργανώνει δράσεις, ανταλλακτικά παζάρια, σεμινάρια και δρώμενα για μικρούς και μεγάλους, έγινε ακόμα και εφαρμογή για κινητά iphone και android, μέσω της οποίας οι γονείς μπορούν να εντοπίσουν τις κοντινές περιοχές, όπου προσφέρονται αντικείμενα. Οι γονείς που απευθύνονται στο Babyfeat προσφέρουν πιο συχνά ρούχα, αλλά αναζητούν περισσότερο έπιπλα και καρότσια, λόγω του υψηλού τους κόστους.

Επίσης, στο πλαίσιο του Babyfeat λειτουργεί και το δίκτυο ΓΕΣ («Γονείς Εργαζόμενοι στο Σπίτι»), που προωθεί σε παζάρια προϊόντα χειροτεχνίας γονιών. Σύντομα το Babyfeat θα αποκτήσει και το δικό του φυσικό χώρο, όπου θα προσφέρει ελεύθερη χρήση του ίντερνετ σε δραστήριες μαμάδες.

Η τοπογράφος μηχανικός Κατερίνα Καψαμπέλη αποφάσισε να ασχοληθεί με το διαδίκτυο, μετά τη γέννηση της –τεσσάρων ετών σήμερα- κόρης της. Το ενδιαφέρον της για κάθε τι οικολογικό μετασχηματίστηκε με τη μητρότητα σε αναζήτηση οργανικών ρούχων, οικολογικών καλλυντικών και μη τοξικών παιχνιδιών για εκείνη και το παιδί της. Η αδυναμία εξεύρεσης τέτοιων προϊόντων στην Ελλάδα την οδήγησε στην απόφαση να δημιουργήσει το ηλεκτρονικό κατάστημα www.letsgogreen.gr όπου πωλούνται οικολογικά είδη από την Αμερική.

«Ο επισκέπτης της ιστοσελίδας μπορεί να βρει οικολογικά παιδιά προϊόντα, όπως αντικείμενα καθημερινής χρήσης, ρούχα, σχολικά είδη, μη τοξικά παιχνίδια, καθώς και παιχνίδια βιωματικής περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, σε χαμηλές τιμές. Θέλω να κάνω τα αντικείμενα αυτά προσιτά, γιατί το οικολογικό δεν είναι και απλησίαστο οικονομικά» εξηγεί.

Επίσης, η δραστηριότητά της επεκτάθηκε στη διοργάνωση εργαστηρίων κομποστοποίησης για παιδιά πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε σχολεία της Αττικής και στο μέλλον
Keywords
Τυχαία Θέματα