Όλες οι δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών και των υποψήφιων δημάρχων-περιφερειαρχών

Οι περισσότεροι πολιτικοί άρχοντες και οι πρωταγωνιστές των φετινών δημοτικών-περιφερειακών εκλογών έχουν ήδη ασκήσει το εκλογικό δικαίωμά τους. Διαβάστε τι δήλωσαν...

Π. Καμμένος: «Να στείλουμε μήνυμα και στην Ευρώπη»

Σε σχολείο της Γλυφάδας προσήλθε λίγο πριν τις 09:20 της Κυριακής για να ψηφίσει ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

«Σήμερα οι Έλληνες ψηφίζουμε για να στείλουμε ένα μήνυμα όχι μόνο
στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη.

Πολλοί βάζουν διλήμματα για να ψηφιστούν δύο κόμματα, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες τους λέμε ότι οι σημερινές εκλογές έχουν σημασία για την κατεύθυνση που θα πάρει ο τόπος», δήλωσε αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.

Αντ. Σαμαράς: «Να κρατήσουμε την πατρίδα όρθια»

Στο 2ο δημοτικό σχολείο Πύλου, στο 394 εκλογικό τμήμα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα, για τις ευρωεκλογές και τον δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών για την Περιφέρεια Πελοποννήσου και δεν ψήφισε για δημοτικές εκλογές, αφού στο Δήμο Πύλου – Νέστορος εξελέγη δήμαρχος την περασμένη Κυριακή.

Ο πρωθυπουργός βγαίνοντας από το εκλογικό τμήμα καταχειροκροτούμενος από φίλους, συμπατριώτες του και με τον δήμαρχο Πύλου Δημήτρη Καφαντάρη δίπλα του δήλωσε ότι, «σήμερα είναι ημέρα δημοκρατίας, ημέρα ενότητας, για να κρατήσουμε την πατρίδα όρθια να πάμε την Ελλάδα μπροστά».

Ο κ. Σαμαράς που θα αναχωρήσει σε λίγο από την Πύλο για την Αθήνα, ήταν από χθες στην Μεσσηνία, όπου το μεσημέρι χθες πήγε στην Μεσσήνη και συναντήθηκε με φίλους και τοπικά στελέχη του κόμματός της ΝΔ, καθώς και με τον υποψήφιο δήμαρχο της περιοχής Στάθη Αναστασόπουλο.

Αλ. Τσίπρας: «Να φύγουμε από το χειμώνα των μνημονίων»

Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε σε σχολείο της Κυψέλης ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με ένα πλατύ χαμόγελο προσήλθε λίγο πριν τις 10.00 το πρωί στο εκλογικό τμήμα και ψήφισε για τις δημοτικές, για τις περιφερειακές και για τις ευρωεκλογές.

Ο κ. Τσίπρας εξερχόμενος του εκλογικού τμήματος ευχήθηκε στην εφορευτική επιτροπή «ευχαριστούμε και καλή επιτυχία».

Αμέσως μετά δήλωσε στις κάμερες: «Σήμερα είναι μια πολύ ωραία, μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα. Είναι η πρώτη καλοκαιρινή μέρα και αξίζει τον κόπο να σπαταλήσουμε λίγο από το χρόνο της καλοκαιρινής μέρας και να έρθουμε να ψηφίσουμε. Μόνο έτσι μπορούμε να ξαναφέρουμε το καλοκαίρι στην πατρίδα μας. Μόνο έτσι μπορούμε να φύγουμε από το χειμώνα των μνημονίων».

Γ. Σγουρός: «Σήμερα μιλούν οι πολίτες με ψήφο ευθύνης»

Κάλεσμα στους πολίτες της Αττικής να προσέλθουν στα εκλογικά τμήματα και να ψηφίσουν απηύθυνε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γ.Σγουρός, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στα ΕΠΑΛ της Ν.Σμύρνης.

«Σήμερα μιλούν οι πολίτες με ψήφο ευθύνης, γυναίκες και άνδρες αποφασίζουν για τον περιφερειάρχη, αποφασίζουν για το μέλλον της Αττικής. Τους καλώ να έρθουν στις κάλπες».

Ε. Βενιζέλος: «Εύχομαι οι Έλληνες να κάνουν την επιλογή για το συμφέρον του έθνους»

Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στη Θεσσαλονίκη. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ψήφισε λίγο μετά τις 10 το πρωί και εξερχόμενος, δήλωσε στις κάμερες: «Περιμένουμε τον ελληνικό λαό να ψηφίσει». Πρόσθεσε ακόμη ότι είναι σημαντικό οι Έλληνες πολίτες να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα με βούληση, ενότητα και ασφάλεια για τη χώρα μας.

«Θέλω να ελπίζω και εύχομαι οι Έλληνες να κάνουν την επιλογή για το συμφέρον του έθνους χωρίς να δώσουν σημασία στις σειρήνες των ψευδαισθήσεων», κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.

Γ. Καμίνης: «Κρίσιμη η σημερινή μέρα για την Αθήνα»

Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε πριν από λίγο ο Γιώργος Καμίνης. Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων ψήφισε, παρουσία της οικογένειάς του, όπως είχε κάνει και την περασμένη Κυριακή.
Αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι είναι αισιόδοξος για την έκβαση του αποτελέσματος.

Και είπε: «Η σημερινή μέρα είναι κρίσιμη για την Αθήνα. Οι Αθηναίοι και οι Αθηναίες κρίνουν το μέλλον της πρωτεύουσας της χώρας».

Κουβέλης: »Έχω εμπιστοσύνη στην ψήφο των Ελλήνων»

Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε πριν από λίγη ώρα και ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς. Ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. εξερχόμενος του εκλογικού τμήματος στου Γκύζη, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι έχει εμπιστοσύνη στους Έλληνες πολίτες.

Και τόνισε: «Με λογισμό, με ελπίδα αποφασίζουν για το πώς θα πορευθεί η χώρα». «Οι Έλληνες πολίτες αυτή την υπευθυνότητα θα την εκφράσουν με την ψήφο τους. Είναι στα χέρια του ελληνικού λαού το πώς θα πορευθεί ο τόπος. Τα στοιχεία αυτά είναι εκείνα που θα καθορίσουν την ψήφο των Ελλήνων πολιτών. Έχω εμπιστοσύνη στην ψήφο τους», σημείωσε ο κ. Κουβέλης.

Στ. Θεοδωράκης: "Βάλτε δυνατά τραγούδια, να ξυπνήσουν οι νέοι και να ψηφίσουν"

Ο κ. Θεοδωράκης ζήτησε από όσους είναι σπίτι να βάλουν δυνατά ένα τραγούδι, ώστε να ξυπνήσουν τους νέους και να πάνε να ψηφίσουν.

"Θέλω να ζητήσω μια χάρη από τους ανθρώπους, που μας παρακολουθούν αυτή τη στιγμή. Θέλω να δυναμώσουν τη μουσική στο σπίτι, μήπως και σηκωθούν οι νέοι και πάνε και ψηφίσουν", είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για το τραγούδι που πρέπει να βάλουν, ο Σταύρος Θεοδωράκης, πρότεινε το "Παπάκι που πάει στην Ποταμιά" και το "Ποτάμι" του Πορτοκάλογλου.

"Θέλουμε να τα αλλάξουμε όλα, χωρίς να γκρεμίσουμε τη χώρα. Ελπίζω το απόγευμα ο κόσμος να πάει να ψηφίσει. Ο κόσμος φοβάται πως ότι και να κάνει δεν αλλάζει τίποτα και αυτό είναι λάθος. Όλοι θα κριθούν το βράδυ της Κυριακής", κατέληξε ο κ. Θεοδωράκης.

Γαβριήλ Σακελλαρίδης: "Η Αθήνα σήμερα ολοκληρώνει το μεγάλο βήμα που έκανε την προηγούμενη Κυριακή"

"Καλούμε όλους τους Αθηναίους και τις Αθηναίες και ιδιαίτερα, τους νέους και τις νέες να χρησιμοποιήσουν τη μεγάλη δύναμη που έχει η ψήφος τους και να φέρουν την μεγάλη αλλαγή που έχει ανάγκη η πόλη μας. Η σημερινή μέρα θα είναι μια μέρα νίκης για την Αθήνα".
Keywords
δηλωσεις, ανεξαρτητοι ελληνες, αλέξης τσίπρας, καμμενος, ελλαδα, διλήμματα, εκλογες, αντ, σαμαρας, αθηνα, τσιπρας, συριζα, καλοκαιρι, επαλ, βενιζελος, θεσσαλονικη, ΠΑΣΟΚ, Αντωνης Σαμαρας, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, δημοτικες εκλογες 2010, εκλογες 2010, αποτελεσματα περιφερειακων εκλογων, εκλογικα αποτελεσματα, σγουρος, καμινης, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, σταυρος δημας, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, αλλαγη ωρας 2012, αλλαγη ωρας 2013, εκλογες 2010 δημοτικες, αλέξης τσίπρας, κομματα, κουβελης, εκλογικα τμηματα, δυνατα, βημα, επαλ, μουσικη, σημερινη, τραγουδια, ωρα, αξιζει, βραδυ, γκυζη, δευτερο, δυναμη, διλήμματα, ειπε, εκβαση, ελπιδα, ευρωπη, ζεστη, θεοδωρακης, καμερες, λαθος, μεσσηνια, παμε, πρωταγωνιστες, πρωι, σπιτι, σχολειο, τμημα, χαμογελο, ασφαλεια, δικαιωμα, χωρα, ιδιαιτερα, κυριακη, θελω να, χερια
Τυχαία Θέματα