Όταν οι συνδικαλιστές έχουν κέφια (και πότε δεν έχουν)

 Γράφει ο Κων/νος Δρακάτος
Διαβάσατε ή ακούσατε την είδηση ότι κύκλωμα, λέει, χορηγούσε πλαστά πιστοποιητικά αιμοδοσίας σε εργαζόμενους, 80 τον αριθμό, στην ΕΘΕΛ για να παίρνουν άδειες, κοπάνα δηλαδή, μετ' αποδοχών. Υπολογίζουν δε σε 3.000 (3 και 3 μηδενικά) το σύνολο των ημερών αυτών, κατά την περίοδο 2004-10. Και ότι η διοίκηση, λέει, αφού επέβαλε ποινές αργίας από 6 έως 30 ημέρες, έστειλε τον φάκελο στον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, για να διερευνήσει την υπόθεση; Και ότι εν συνεχεία θα διαβιβάσει την υπόθεση
στον εισαγγελέα. Την καταγγελία γιαυτό το σκάνδαλο, πλαστογραφίας μετά χρήσεως, δεν την έκανε το συνδικαλιστικό τους σωματείο, προφανώς λόγο φόρτου εργασίας, γιατί μεταξύ τόσων άλλων, φροντίζει και προστατεύει την “περιουσία του λαού” από τους ιμπεριαλιστές “κλέφτες” (άλλο ο εργαζόμενος κλέφτης και άλλο ο ιμπεριαλιστής). Θυμίζω ότι η ΕΘΕΛ είναι μία από τις 100δες ΔΕΚΟ με τα μεγαλύτερα ελλείμματα που πληρώνουν, φυσικά, οι πολίτες φορολογούμενοι.
Θυμόσαστε την άλλη ιστορία, πριν από λίγους μήνες, του ΟΣΕ με τους συρμούς που ξεκινούσαν από την Θεσσαλονίκη με 15 βαγόνια και έφθαναν στην Αθήνα με 30; O ΟΣΕ ζημιώθηκε με χιλιάδες, ίσως και εκατομμύρια ευρώ, αλλά ούτε και για εκείνο το σκάνδαλο την ......καταγγελία είχε κάνει το συνδικαλιστικό τους όργανο, προφανώς λόγο φόρτου εργασίας, γιατί μεταξύ τόσων άλλων, φροντίζει και προστατεύει την “περιουσία του λαού”, από τον ιμπεριλιστή κλέφτη. Και αυτή η υπόθεση εστάλη στον εισαγγελέα και... Θυμίζω ότι και ο ΟΣΕ είναι μία από τις 100δες ΔΕΚΟ με μεγάλα ελλείμματα που πληρώνουν, φυσικά, οι πολίτες φορολογούμενοι.
Τώρα θα σας πάω 20 χρόνια πίσω, το 1991, όπου ένα άλλο σκάνδαλο πλαστογραφίας μετά χρήσεως, στον ΟΤΕ, είχε εξελιχθεί εκείνη την εποχή. Σας θυμίζω ότι τότε ο ΟΤΕ ήταν μία ΔΕΚΟ, εξ ολοκλήρου “περιουσία του λαού”, την οποία φρόντιζε και προστάτευε το συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων, από... είπαμε. Σας προειδοποιώ ότι αυτά που θα διαβάσετε είναι ολίγον σοκαριστικά, αλλά δεν μπορούν να αμφισβητηθούν γιατί προέρχονται από επίσημα δημόσια έγγραφα.
Στις 20/01/1991, λοιπόν, η εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ, είχε αποκαλύψει ότι μετά από έλεγχο που είχε διενεργήσει ο ΟΤΕ από το 1978 και μετά, σε φακέλους 4000 περίπου, υπαλλήλων, που είχαν προσληφθεί ως έκτακτοι, χωρίς διαγωνισμό, προέκυπται ότι 39 υπάλληλοι είχαν υποβάλει πλαστούς τίτλους σπουδών, προκειμένου να επιτύχουν την μονιμοποιημένη τους. Πλαστογραφία μετά χρήσεως δηλαδή. Και η συνέχεια:
Μετά από τον θόρυβο που δημιουργήθηκε συνεδρίασε του ΔΣ ΟΤΕ (Νο 2221 της 16/04/1991), από τα πρακτικά του οποίου επέλεξα και παραθέτω μερικά από τα ποιο “ωραία” που ελέχθησαν εκεί.
Πρόεδρος Ν. Θέμελης: “.... Από το δημοσίευμα αυτό και από το από 29/1/91 Ενημερωτικό Σημείωμα της Δ/νσης Προσωπικού του ΟΤΕ, προκύπτει ότι από τον έλεγχο των στοιχείων των ατομικών φακέλων του εκτάκτου προσωπικού του ΟΤΕ, το 1977 διαπιστώθηκε η υποβολή πλαστών τίτλων σπουδών” και παρακάτω “Στο παραπάνω Ενημερωτικό Σημείωμα αναφέρεται ότι
Keywords
Τυχαία Θέματα