Ρωσία: Αναπτύσσονται 45 εμβόλια κατά του κορονοϊού...

Η Ρωσία είναι μια από τις χώρες που βρίσκονται αρκετά μπροστά στην «κούρσα» για τη δημιουργία ενός αποτελεσματικού εμβολίου κατά του κορονοϊού. Η χώρα αυτήν τη στιγμή αναπτύσσει 45 διαφορετικά εμβόλια, σε 14 πλατφόρμες, όπως... δήλωσε χθες (25/09) ο αναπληρωτής διευθυντής του Επιστημονικού Ερευνητικού Ινστιτούτου Επιδημιολογίας (που υπάγεται στη ρυθμιστική αρχή προστασίας του καταναλωτή Rospotrebnadzor), Αλεξάντρ Γκαρέλοφ.

Ο Γκαρέλοφ επισήμανε σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο Russia-24...
ότι
η ελευθερία επιλογής του εμβολίου στη χώρα κατοχυρώνεται από τη νομοθεσία. «Και επομένως ο ανταγωνισμός των επιστημονικών σχολών, με τις οποίες έχουμε να κάνουμε στην τρέχουσα χρονική στιγμή, είναι αυτός που θα αναδείξει τον νικητή. Και το εμβόλιο που θα είναι το πιο αποτελεσματικό και πιο ασφαλές, θα είναι αυτό που θα καταλάβει τη θέση στο εθνικό ημερολόγιο των εμβολίων», επισήμανε.

Σύμφωνα με το ίδιο, τα μέτρα προφύλαξης που ελήφθησαν στη Ρωσία για την αντιμετώπιση του κορονοϊού ήταν αποτελεσματικά. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι πρόκειται για μέτρα υγειονομικής προστασίας, τα οποία -όπως είπε- αν τηρηθούν, δεν θα χρειασθεί να ληφθούν πιο αυστηρά μέτρα.

Ονόματα γιατρών που πέθαναν στη μάχη κατά του κορονοϊού σε δρόμους και εκπαιδευτικά ιδρύματα
Παράλληλα, ο πρώην πρωθυπουργός και νυν αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, με ανάρτηση του στα social media τάχθηκε υπέρ της πρότασης να δοθούν σε δρόμους σε διάφορες αστικές περιοχές της χώρας τα ονόματα γιατρών οι οποίοι πέθαναν, ενώ παρείχαν τις υπηρεσίες τους σε ασθενείς με κορονοϊό.

«Είναι μια σωστή πρόταση», έγραψε ο Μεντβέντεφ, σχολιάζοντας την πρόταση κάποιου άλλου χρήστη, όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τον Ιούλιο ο Βλαντίμιρ Πούτιν είχε αναθέσει στις Περιφερειακές Αρχές να εξετάσουν το θέμα της ονοματοδοσίας δρόμων, όπως και ιατρικών και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, με τα ονόματα των γιατρών που διακρίθηκαν στη μάχη κατά του κορονοϊού και έδωσαν τη ζωή τους κατά την εκπλήρωση των καθηκόντων τους, όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS, επισημαίνοντας ότι εισήγηση με τις σχετικές προτάσεις θα πρέπει να παρουσιασθεί στον Ρώσο πρόεδρο έως την 1η Νοεμβρίου του 2020.
Keywords
Τυχαία Θέματα