Στην Ελλάδα πότε θα καταλάβουν πως η υπερφορολόγηση «σκοτώνει» την οικονομία

Τρία χρόνια συμπληρώθηκαν χθες από το «διάγγελμα» του Καστελόριζου και την εισαγωγή της χώρας στο μηχανισμό διάσωσης. Τρία χρόνια μνημόνια στο όνομα της εξυγίανσης της οικονομίας και της ανάκαμψης...
Εδώ και τρία χρόνια με στόχο τη μείωση του χρέους η Ελλάδα ψηφίζει το ένα μνημόνιο μετά το άλλο. Φόροι και ξανά φόροι
είναι η μοναδική συνταγή που προτείνεται από τους «εταίρους» με κανένα συστατικό ανάκαμψης και ανάπτυξης.

Το σχέδιο διάσωσης έχει φορτωθεί στις πλάτες τους εξ' όλοκλήρου ο ελληνικός λαός ο οποίος με απανωτές περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και υπέρογκη αύξηση της φορολογίας έχει φτάσει στα όρια του κατά γενική ομολογία ακόμα και ευρωπαίων αξιωματούχων.

Η πολιτική λιτότητας που έχει επιβληθεί στη χώρα καθ'υποταγή και υπόδειξη κυρίως του Βερολίνου, το οποίο εμφανίζεται μάλιστα και αμετακίνητο, δεν φαίνεται όμως να επιτυγχάνει, καθώς σε τίποτα δεν βοηθά την πραγματική οικονομία.

Οι προβλέψεις για την ελληνική οικονομία παρά τα μνημονιακά μέτρα εξακολουθούν να είναι δυσοίωνες και οι όποιες προτάσεις για ανάπτυξη και τόνωση της πραγματικής οικονομίας, πέφτουν στο γκρεμό.

Ο φόρος στα ακίνητα, πνίγει τα νοικοκυριά ο ειδικός φόρος στην εστίαση συρρικνώνει τον κλάδο με μεγάλες επιπτώσεις και στον τουρισμό, βασικό μοχλό υποτίθεται της ελληνικής οικονομίας. Ο ειδικός φόρος στα καύσιμα δεν επέφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση με τις ευλογίες της τρόικας αρνείται να πάρει πρωτοβουλίες για ουσιαστική στήριξη της ελληνικής οικονομίας και να αντιληφθεί πως οι φόροι τελικά «σκοτώνουν» τα έσοδα και αυτοαναιρούνται, μια σκανδιναβική χώρα, η Δανία, καταργεί φόρους προκειμένου να ενισχύσει την οικονομία της.

Έτσι στην Κοπεγχάγη η κυβερνητική συμμαχία σε συμφωνία με την αντιπολίτευση μετά τις ενδείξεις για συρρίκνωση της οικονομίας κατά 0,7% αποφάσισαν την κατάργηση του ειδικού φόρου στα αναψυκτικά. Μάλιστα οι κυβερνώντες εκεί αντιλήφθηκαν πως ο συγκεκριμένος φόρος είχε επιδεινώσει την ύφεση, είχε προκαλέσει έξαρση του διασυνοριακού εμπορίου, μείωση της κατανάλωσης και αύξηση της ανεργίας. Με συνοπτικές διαδικασίες και το σημαντικότερο με πλήρη συναίνεση ανακοίνωσαν την κατάργηση του.

Όπως προβλέπεται δε η κατάργηση του θα τονώσει την αγορά και την απασχόληση , συμβάλλοντας στη δημιουργία 5.000 θέσεων εργασίας.

Ακούει κανείς;
Keywords
Τυχαία Θέματα