Ταχυδακτυλουργίες Σκέρτσου...


Από «σκάνδαλο» ξανά «σοβαρή πολιτική υπόθεση»...


Θέλει να βγει κι από πάνω η κυβέρνηση για τις υποκλοπές, επιτίθεται διά του εκπροσώπου της στον Ν. ΑνδρουλάκηΣε πανικό η κυβέρνηση μετά και τη χθεσινή ήττα του πρωθυπουργού στο ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών κατά το οποίο παραδέχτηκε για πρώτη φορά την ύπαρξη του σκανδάλου των υποκλοπών προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις από το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ...
Οι σημερινές δηλώσεις του Άκη Σκέρτσου
επιβεβαιώνουν ότι «ξέφυγε» στον Κυριάκο Μητσοτάκη η λέξη σκάνδαλο με αποτέλεσμα ο πρώτος να προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα και να επιμένει πως πρόκειται για «σοβαρή πολιτική υπόθεση», επιστρέφοντας στον χαρακτηρισμό που χρησιμοποιούσε το Μαξίμου μέχρι χθες.
Και μπορεί ο πρωθυπουργός να είπε ξεκάθαρα στην τηλεμαχία ότι οι εξηγήσεις που δόθηκαν από τους Π. Κοντολέοντα και Γρ. Δημητριάδη «δεν ήταν επαρκείς», αφήνοντας εκτεθειμένο τον εαυτό του και όλους τους εμπλεκόμενους, ωστόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θέλησε να παρουσιάσει πάλι το θέμα ως πολιτικά λήξαν. Σε ερώτηση για το γεγονός ότι κ. Μητσοτάκης ανέφερε, σε κάθε τόνο, σε τόσους μήνες ότι δεν ήξερε και δεν πρέπει να ήξερε ποιους παρακολούθησε η ΕΥΠ και ποιος όχι και για το εάν θα αποδοθούν οι ποινικές ευθύνες, που προκύπτουν από τη νέα του δήλωση, ο κ. Σκέρτσος ισχυρίστηκε πως «ότι είναι να πούμε και να κάνουμε πολιτικά και κοινοβουλευτικά το έχουμε κάνει, επαναλαμβάνοντας τις ενέργειας της κυβέρνησης υποτιθέμενες». Μάλιστα, έδειξε στους πολιτικούς συντάκτες δημοσίευμα του Economist για να υποστηρίξει πως ο πρωθυπουργός αναφερόταν στο δημοσίευμα του βρετανικού περιοδικού «σύμφωνα με τον οποίο η Ελλάδα έχει ανέβει κατά 14 θέσεις στο δίκτυο αξιολόγησης της λειτουργίας της δημοκρατίας».
Επίθεση προς πάσα κατεύθυνση
Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιτέθηκε στον πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ, που απάντησε χθες στον τηλεοπτικό αέρα πως ο ίδιος δεν είναι επικίνδυνος για την εθνική ασφάλεια, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός, τότε θα πρέπει «να αναλάβουν τις ποινικές ευθύνες τους και πάνε φυλακή όσοι το διέπραξαν».
Ο κ. Σκέρτσος δεν δίστασε δε να επιστήσει την προσοχή στον κ. Ανδρουλάκη ως προς την εκφορά κάποιων τοξικών, αιχμηρών, τοποθετήσεων. Δεν είναι θεσμικά σωστή αυτή η τοποθέτηση» είπε, ενώ σε ερώτηση για το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας των δύο κομμάτων απάντησε το εξής:
«Η θέση για το άρθρο 16 έχει ασάφεια, όπως υπάρχει και σε άλλες προγραμματικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ. Γι΄αυτό λέμε ότι . μία συνεργασία με τους όρους που έχει βάλει ο αρχηγός του θα οδηγήσει σε επιβράδυνση και όχι σε επιτάχυνση ως προς τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που πρέπει γίνουν στη χώρα».
Επίσης, απαντώντας σε άλλη ερώτηση, επέκρινε τον κ. Ανδρουλάκη γιατί, κατά τον ίδιο είπε την μισή αλήθεια και εξέφρασε μια καταστροφολογική ανάγνωση, επειδή σε σημερινή συνέντευξή του ο δεύτερος απέρριψε το αφήγημα της κυβέρνησης ότι πάει καλά η οικονομία, εξηγώντας, μεταξύ άλλων, ότι το χρέος όχι μόνο παραμένει το μεγαλύτερο της Εύρωπης αλλά έχει αυξηθεί 50 δισ. κι ότι το ΑΕΠ δεν είναι ποιοτικό.
Ο κ. Σκέρτσος παρέπεμψε τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ σε εκθέσεις των Eurostat, Κομισιόν, ΔΝΤ, Financial Times και οίκων αξιολόγησης, που «διαβάζουν με τον αντίθετο τρόπο τα δεδομένα της οικονομίας».
Νωρίτερα, στην εισαγωγική του τοποθέτηση έκανε τον δικό του απολογισμό για το ντιμπέιτ, για να επαναλάβει ότι «η μόνη σαφής, η μόνη καθαρή θέση διακυβέρνησης της χώρας είναι η πρόταση του Κ. Μητσοτάκη και της Ν.Δ.».
«Τι είδαμε εχθές το βράδυ;». Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, είδαμε, τον Πρωθυπουργό, να παρουσιάζει «τις προτεραιότητες του για την επόμενη τετραετία ώστε να συγκλίνει η Ελλάδα περισσότερο με την Ευρώπη σε μισθούς, δυναμική ανάπτυξη οικονομίας και των επενδύσεων, στη λειτουργία του Κράτους, στην ασφάλεια των συνόρων μας, στην υγεία και την παιδεία, για να γίνουμε όλοι -συλλογικά και ατομικά- καλύτεροι. Είδαμε και ακούσαμε έναν πολιτικό αρχηγό, τον Πρωθυπουργό, να αναγνωρίζει ότι προφανώς η Κυβέρνηση του δεν έλυσε όλα τα προβλήματα , να αναγνωρίζει λάθη και αστοχίες, να αποφεύγει όμως τον τοξικό λόγο και την παρελθοντολογία και να κοιτάζει μπροστά και στις ρεαλιστικές λύσεις για να θεραπευθούν οι παθογένειες στη χώρα μας».
Σε ό,τι αφορά τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς ο κ. Σκέρτσος έκρινε τα εξής:
«Είδαμε και κάτι άλλο την πλήρη απομόνωση ενός πολιτικού αρχηγού, του κ. Τσίπρα, από την υπόλοιπη Κεντροαριστερά και Αριστερά ως προς το περιβόητο σχέδιό του για προοδευτική διακυβέρνηση και κυβερνήσεις συνεργασίας. Είδαμε να καταρρέει σαν πύργος από τραπουλόχαρτα η δήθεν συμμαχία της αριστεράς, και να αναδεικνύεται αυτό που πραγματικά είναι: Μια πρόταση ακυβερνησίας και παραλυσίας, χωρίς πραγματικές προγραμματικές συγκλίσεις και με πολλές ετερόκλητες στρατηγικές.»Το ΚΚΕ επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να συμπράξει σε μια τέτοια κυβέρνηση ούτε καν να δώσει ανοχή σε επιμέρους προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ.»Ο κ. Ανδρουλάκης ξαναείπε εμμέσως το "ούτε Μητσοτάκης-ούτε Τσίπρας" χωρίς πάλι να μας διαφωτίσει ποιον θέλει για Πρωθυπουργό.»Ο κ. Βελόπουλος καταλάβαμε ότι και θέλει και δεν θέλει συνεργασίες.»Ο κ. Βαρουφάκης ήθελε αλλά δεν τον θέλουν οι άλλοι, ξεκαθάρισε πάντως ότι δεν εγκαταλείπει τη «Δήμητρα» του που όμως αποτάσσεται ο κ. Τσίπρας, έχοντας ωστόσο ένα κορυφαίο στέλεχος του, τον πρώην Υπουργό Οικονομικών, τον κ. Τσακαλώτο να οραματίζεται κάτι παρεμφερές, τα τοπικά νομίσματα. Κοινώς, μια σύγχρονη βαβέλ! Το λέγαμε από καιρό»
Keywords
Τυχαία Θέματα