Βασίλισσα ξανά

Η Ρεάλ Μαδρίτης κατέκτησε το Copa del Rey νικώντας με 2-1 την Μπαρτσελόνα στον τελικό του "Μεστάγια", όπως και πριν 3 χρόνια. Λύτρωση με Μπέιλ στο 85', δοκάρι ο Νεϊμάρ στο 89' (videos)

Κυπελλούχος Ισπανίας για 19η φορά στην ιστορία της αναδείχθηκε η Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς νίκησε με 2-1 την Μπαρτσελόνα στον τελικό του "Μεστάγια", όπως είχε κάνει δηλαδή και πριν 3 χρόνια στο ίδιο γήπεδο.

Ο Γκάρεθ Μπέιλ ήταν ο κορυφαίος του αγώνα και μάλιστα λύτρωσε την "βασίλισσα" στο 85' με ένα καταπληκτικό γκολ.

Το
σκορ είχε ανοίξει ο Άνχελ ντι Μαρία, "χτυπώντας" και αυτός στην αντεπίθεση, ενώ ο Μαρκ Μπάρτρα είχε ισοφαρίσει με εξαιρετική κεφαλιά σε κόρνερ του Τσάβι.

Με εξαίρεση το γκολ η πιο καλή φάση για την Μπαρτσελόνα ήρθε στο 89', τεράστια ευκαιρία μάλιστα, με τον Νεϊμάρ να σουτάρει από κοντά και την μπάλα να χτυπά στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Κασίγιας, ο οποίος εν συνεχεία μπλόκαρε και πήγε και χάιδεψε το δοκάρι!

Είναι δεδομένο πως η απουσία του Κριστιάνο Ρονάλντο απελευθέρωσε τον Γκάρεθ Μπέιλ, ο οποίος ήταν εξαιρετικός και έτσι κατέκτησε το πρώτο τρόπαιο της καριέρας του.

Για ένα ακόμη ματς ο Λιονέλ Μέσι δεν ήταν καλός, καθώς είχε μόλις δύο στιγμές που απείλησε και αστόχησε, ενώ γενικά η άμυνα της Ρεάλ, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, είχε τον έλεγχο.

Γενικά η Μπαρτσελόνα πέραν του γκολ του Μπάρτρα και του δοκαριού του Νεϊμάρ δεν είχε καλές φάσεις. Ο Μπάρτρα τιμώρησε την άμυνα της Ρεάλ στην πρώτη ίσως σοβαρή αδράνειά της, αλλά ο νεαρός δεν κατάφερε να σταματήσει τον Μπέιλ στο 85'.

Είναι εντυπωσιακό πως η Μπαρτσελόνα για πρώτη φορά στην ιστορία της γνώρισε τρεις σερί ήττες σε τρεις διαφορετικές διοργανώσεις. Από Ατλέτικο στο Champions League, από Γρανάδα στο πρωτάθλημα και από Ρεάλ στο κύπελλο.
Keywords
Τυχαία Θέματα