Aπάντηση Δρας Όλγας Σαραντοπούλου, Γραμματέως Παγκοσμίου Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού ΣΑΕ,σε δημοσίευμα του Ξυπνήστε ρε !

Βιέννη, 21 Οκτωβρίου2011

ΠΡΟΣ: Ξυπνήστε ρε

Aπάντηση στο:  ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ, ΖΗΤΟΥΝ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΕΣ

Αγαπητοί Κύριοι,

Με κάθε σεβασμό στο δημοσιογραφικό λειτούργημα, επιτρέψτε μου να τοποθετηθώ στην κριτική σας για την παρέμβασή μου στο θέμα «φορολογία Ελλήνων Εξωτερικού».

Το πρόβλημα δεν είναι ότι διαφωνείτε μαζί μου. Το πρόβλημα είναι ότι, δυστυχώς, δεν καταλάβατε περί τίνος πρόκειται!
*Δεν καταλάβατε ότι οι Ομογενείς που έτυχε να κληρονομήσουν ή να αγοράσουν ένα ακίνητο στην Ελλάδα,
διπλοφορολογούνται. Διότι πληρώνουν ήδη υψηλούς φόρους εκεί.....
όπου ζουν.

*Δεν καταλάβατε ότι ενώ εσείς έχετε αφορολόγητο όριο για το εισόδημά σας (και αγωνίζεσθε, δικαίως, αυτές τις μέρες, κατά της μείωσής του) εμείς, οι ομογενείς, αν έχουμε εισόδημα στην Ελλάδα, πληρώνουμε φόρο από το πρώτο ευρώ!

*Δεν καταλάβατε ότι εσείς πληρώνετε φόρο για εισόδημα που έχετε ενώ εμείς οι ομογενείς πληρώνουμε φόρο στην Ελλάδα, για εισόδημα που δεν έχουμε αποκτήσει.. (τεκμαρτό).
*Δεν καταλάβατε ότι ενώ εσείς συγκεντρώνετε αποδείξεις για να γλιτώσετε φόρο, σε μας δεν αναγνωρίζεται το ίδιο δικαίωμα. Εμάς, μας καλεί η πατρίδα να πληρώσουμε φόρο χωρίς να έχουμε δικαίωμα να προσκομίσουμε αποδείξεις για να μπορέσουμε να δικαιολογήσουμε όσα χρήματα ξοδεύουμε –και είναι πολλά- στην Ελλάδα!

*Δεν καταλάβατε ότι ενώ εσείς απαλλάσσεστε φόρου για την πρώτη σας κατοικία, εμείς και ένα μοναδικό δωμάτιο να έχουμε στην Ελλάδα, πρέπει να πληρώσουμε επιπλέον, διπλό, φόρο, ακόμη και στην περίπτωση που στο εξωτερικό μένουμε στο νοίκι.
Αλλά εάν αυτά τα απλά δεν καταλάβατε, πως μπορώ να ζητήσω να καταλάβετε τι απαιτεί το εθνικό συμφέρον, σε σχέση με τους ομογενείς και την ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα, τους οικονομικούς δεσμούς και τα τοιαύτα;
Θέλω, μόνο, να σας πω ότι δεν πρέπει να θεωρείτε όλους τους Ομογενείς εύπορους. Οι εύποροι ομογενείς συμβάλλουν ήδη αρκετά και ποικιλοτρόπως προς την πατρίδα.

Σκεφθείτε, όμως, τους Έλληνες της Μαύρης Θάλασσας με μισθούς 100-200 ευρώ το μήνα. Τους ομογενείς της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Εκείνους των πρώην Ανατολικών χωρών. Τους συνταξιούχους ομογενείς στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, οι οποίοι, εν μέσω της εκεί οικονομικής κρίσης, προσπαθούν να επιβιώσουν με συντάξεις 700 και 800 δολαρίων (511-611 ευρώ).
Σκεφθείτε τους Ομογενείς της Αυστραλίας που δεν παίρνουν καν σύνταξη παρά μόνο ένα μικρό βοήθημα όταν το εισόδημά τους είναι κάτω από 6.000 δολάρια το χρόνο το ζευγάρι, (500 ευρώ το μήνα!).

Σκεφθείτε τους Έλληνες της Αφρικής που ζουν πολλές φορές σε χώρες με ασταθείς πολιτικές συνθήκες και κάποτε χάνουν τη δουλειά και τις περιουσίες τους. Και τους ομογενείς της Λατινικής Αμερικής, που ζουν με χαμηλούς μισθούς και έχουν δεκαετίες να επισκεφθούν την πατρίδα.
Σκεφθείτε τους υπαλλήλους και τους εργάτες των ευρωπαϊκών χωρών που γεύονται, επ
Keywords
Τυχαία Θέματα