Bιώσιμη λύση αποκατάστασης ζητούν χιλιάδες ασφαλισμένοι της Ασπίς Πρόνοια και C V.

Επιστολή στον Γιώργο Παπανδρέου έστειλε το ΔΣ του Συλλόγου Ζημιωθέντων από Ασπίς Πρόνοια, η οποία κοινοποιήθηκε και στους Γιώργο Παπακωνσταντίνου, Φίλιππο Σαχινίδη και Λούκα Κατσέλη.
Στην επιστολή ο Σύλλογος προτείνει στον πρωθυπουργό την μόνη βιώσιμη λύση για την αποκατάσταση των χιλιάδων ασφαλισμένων της Ασπίς Πρόνοια και της Commercial Value.
To πλήρες κείμενο της επιστολής
«Εδώ και 20 μήνες,
περίπου 1.000.000 πολίτες της....
χώρας μας, ταλαιπωρούνται με πρωτοφανή και εξευτελιστικό τρόπο για ένα ζήτημα που σε άλλες πολιτισμένες χώρες εφόσον προκύψει λύνεται με συνοπτικές διαδικασίες.
Αναφερόμαστε στην ανάκληση άδειας της ασφαλιστικής εταιρείας Ασπίς Πρόνοια και μετέπειτα της Commercial Value εξαιτίας των οποίων χιλιάδες συμπολίτες μας έχουν χάσει τις πολυτιμότατες ασφαλιστικές τους παροχές. Ήδη μετράμε πολλές απώλειες ζωής και εξαιρετικά δυσάρεστα περιστατικά υγείας, τα οποία θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί εφόσον οι άνθρωποι αυτοί θα είχαν ελεύθερη πρόσβαση στα κατάλληλα νοσηλευτικά ιδρύματα χωρίς μοιραίες καθυστερήσεις.
Το προϊόν των ασφαλιστικών εταιρειών ζωής είναι μοναδικό, ανεκτίμητο και αναντικατάστατο:
Στον κλάδο υγείας οι ασφαλισμένοι απολαμβάνουν ελευθερία επιλογής και ταχύτητα, με αποτέλεσμα να σώζονται ή να παρατείνονται ζωές.
Στον κλάδο ζωής εξασφαλίζεται το επίπεδο διαβίωσης της οικογένειας ακόμα και μετά την μεγαλύτερη τραγωδία.
Στον κλάδο συντάξεων εξασφαλίζονται ανέφελα και ειρηνικά γηρατειά.
Στον κλάδο αναπηρικών συντάξεων ή πρόσκαιρων συντάξεων οι ασφαλισμένοι απολαμβάνουν την δυνατότητα να μην στερούνται το εισόδημά τους η έλλειψη του οποίου θα επιδείνωνε την ψυχολογική τους κατάσταση.
Άπειρα παραδείγματα θα μπορούσαν να παρατεθούν για τα τεράστια κοινωνικά οφέλη που απορρέουν από έναν σωστό ασφαλιστικό σχεδιασμό.
Η σπουδαιότητα του κλάδου αυτού και το γεγονός ότι το προϊόν του είναι η προστασία της ίδιας της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας τον εντάσσει στους πυλώνες των οικονομικών συστημάτων των πολιτισμένων χωρών και ως εκ τούτου οι ασφαλιστικές εταιρείες υπέρ-εποπτεύονται και υπέρ-προστατεύονται.
Είστε άριστος γνώστης των διεθνών εξελίξεων και γεγονότων. Στην Αμερική το υπέρ-χιλιαπλάσιων διαστάσεων θέμα της χρεοκοπίας του AIG Group του μεγαλύτερου ασφαλιστικού οργανισμού της γης λύθηκε με συνοπτικές διαδικασίες. Στην Ευρώπη το ζήτημα του ING Group στοίχισε στο Ολλανδικό δημόσιο 10 δις ?. Σήμερα οι όμιλοι αυτοί επιστρέφουν τα κεφάλαια διάσωσης και όλοι οι ασφαλισμένοι έχουν αποκατασταθεί πλήρως. Ακόμα και η θυγατρική της Ασπίς στην Σουηδία δεν άφησε κανέναν ζημιωμένο αφού όλοι οι ασφαλισμένοι μεταφέρθηκαν σε ελάχιστο χρονικό διάστημα σε άλλες εταιρείες.
Είναι να απορεί λοιπόν κανείς γιατί επετράπη να γίνει κάτι τόσο επιβλαβές στην δική μας χώρα. Είναι να απορεί κανείς με πόση ελαφρότητα και έλλειψη σχεδιασμού της επόμενης μέρας, η προηγούμενη κυβέρνηση ανέστειλε την άδεια λειτουργίας της εταιρείας σα να επρόκειτο για μια οποιαδήποτε τυ
Keywords
Τυχαία Θέματα