Oταν η πολιτική γίνεται συντεχνιασμός !!!

εξυπηρετούσε τα συμφέροντα της χώρας μιά τέτοια αναστάτωση χωρίς λόγο;;;

Λάζαρος Ελευθεριάδης

Ομολογουμένως το αποτέλεσμα της χθεσινής ψηφοφορίας στην βουλή τών Ελλήνων, με εξέπληξε.

Δέν ανέμενα ύστερα απο τίς δηλώσεις, τών βο(υ)λευτών του κυβερνώντος κόμματος, να υπάρξει αποτέλεσμα, που να δικαιώνει τόν....
ΓΑΠ (δηλ. τούς χειρισμούς του) σε κρίσιμα θέματα τα οποία οι ίδιοι άν όχι όλοι, καταδίκασαν, μαζύ σύσσωμος ο Ελληνικός λαός και
βέβαια ο Ευρωπαικός τύπος μαζύ με τίς Ευρωπαικές κυβερνήσεις.
Η διαδικασία της απονομής “ψήφου εμπιστοσύνης” απο τήν βουλή μέ πλειοψηφία, 153 ψήφων υπέρ και 148 κατά, αναδυκνείει ένα σοβαρό γεγονός, την ύπαρξη “πολιτικής συμφωνίας” τών διαφωνούντων υπουργών και βο(υ)λευτών του ΠΑΣΟΚ με τον ΓΑΠ, ούτως ώστε να "πέσει στά μαλακά” ή “έξοδος’ του πρωθυπουργού.
Τό πώς αντιλαμβάνονται οι βο(υ)λευτές του ΠΑΣΟΚ τήν υποστηρηκτική αναίμακτη αποστρατία ενός προέδρου και πρωθυπουργού της χώρας, ο οποίος απέτυχε στο έργο του, είναι αντικείμενο μελέτης, όχι επί τού παρόντος, γιατί λίγη σημασία έχει άλλωστε το αποτέλεσμά της.
Αυτό που πρέπει να αναλυθεί και να κατατεθεί ώς συμπερασματικό πόρισμα είναι η εκτός πάσης λογικής, “πολιτική συμπεριφορά” της πλειοψηφίας τών βο(υ)λευτών του ΠΑΣΟΚ και ιδιαίτερα αυτών που με δηλώσεις των, επανειλλημένα, δημόσια τοποθετηθήκαν απέναντι στην “πολιτική εκβιασμού” απο τόν πρωθυπουργό, τών βο(υ)λευτών του κυβερνώντος κόμματος, κατ’αρχάς, και κατόπιν τών πολιτών αυτής της χώρας.

Η πολιτική αποτελεί αντικείμενο εφαρμογής ενός συνόλου μέτρων που λαμβάνονται, και των μεθόδων και διαδικασιών που ακολουθούνται, μέσω των οποίων, ομάδες ανθρώπων οργανώνονται και λειτουργούν, προκειμένου να πετύχουν κατά τον καλύτερο τρόπο και με το μικρότερο δυνατό κόστος τους σκοπούς που επιδιώκουν σε διάφορους τομείς δραστηριοτήτων.
Η άσκηση της πολιτικής αποτελεί τέχνη και επιστήμη και αφορά σε ιδέες και στον τρόπο εφαρμογής τους, είναι δέ συνυφασμένη με την εξουσία και τη δύναμη που πηγάζει από αυτή.
Όταν η πολιτική μετατρέπεται στην τέχνη για να διατηρηθεί ή να κατακτήσει ένα κόμμα την εξουσία ως αυτοσκοπός, τότε υπεισέρχεται η διαφθορά, η κατάχρηση εξουσίας, το "χρήμα" και οι περισσότεροι πολίτες απογοητεύονται και παύουν να ενδιαφέρονται για αυτά που τους αφορούν, με κίνδυνο τα αποτελέσματα να είναι ολέθρια σε όλους τους τομείς, για τούς πολίτες αυτής της χώρας.
Από τον Σεπτέμβριο του 2009, εντέχνως, μπήκε η πολιτική στην χώρα μας στόν "αστερισμό του χρέους”.
Μάς προετοίμασε ο Κ.Καραμανλής ψελλίζοντας το πρόβλημα του “χρέους” και ερχόμενος ώς νικητής τών βουλευτικών εκλογών του 2009 ο κος Παπανδρέου, παρ’ότι εγνώριζε, υποσχόμενος ότι "λεφτά υπάρχουν”, εγκλώβισε τούς πολίτες και τόν πολιτικό κόσμο της χώρας σε ένα καίριο δίλλημα “χρεοκοπία ή επώδυνα μέτρα”.
Εγκλώβισε το ΠΑΣΟΚ ολόκληρο και την κοινοβουλευτική του ομάδα στην διλληματική πολιτική επιλογή “ή παίρνουμε επώδυνα νεοφιλελεύθερα αντικοινωνικά μέτρα ή χ
Keywords
Τυχαία Θέματα