Reuters: "Συμφωνία για νέο δάνειο προς την Ελλάδα"

Συμφωνία επί της αρχής επιτεύχθηκε σε σύσκεψη στη Βιέννη πάνω σε ένα νέο τριετές πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα που θα ισχύει ως το 2014 και θα αφορά αυξημένη εξωτερική χρηματοδότηση, σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται πηγή κοντά στις διαπραγματεύσεις.
Η αρμόδια επιτροπή αποτελούμενη από υφυπουργούς Οικονομικών και κορυφαίους αξιωματούχους της Ευρωζώνης ενέκρινε το....
πρόγραμμα σε συνεδρίαση που ολοκληρώθηκε τις πρώτες
πρωινές ώρες της Πέμπτης.

Το δεύτερο πρόγραμμα για την Ελλάδα που θα ακολουθήσει αυτό των 110 δισ. ευρώ, σύμφωνα πάντα με το Reuters, θα προβλέπει τη συμμετοχή ιδιωτών - ωστόσο περιορισμένη - ώστε να αποφευχθεί πιστωτικό γεγονός.

Οι λεπτομέρειες του σχεδίου αυτού αναμένεται να τεθούν σε περαιτέρω επεξεργασία ώστε να έχει λάβει ολοκληρωμένη μορφή μέχρι τις 20 Ιουνίου, όταν θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (Eurogroup), δήλωσε η ίδια πηγή.

Όσον αφορά το ύψος της νέας βοήθειας, η πηγή αυτή αρνήθηκε να δώσει πληροφορίες, δήλωσε ωστόσο ότι θα είναι ένα ποσό ικανό να καλύψει τις ανάγκες της Ελλάδας αν δεν γίνει εφικτό η χώρα να απευθυνθεί στις αγορές μέσα στο 2011 ή το 2012.

Το Reuters αναφέρει ότι η αρχική συμφωνία προέβλεπε ότι η Αθήνα θα συγκέντρωνε 27 δισ. ευρώ από τις αγορές το 2011 και ακόμη 38 δισ. το 2012.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει επίσης λεπτομερείς δεσμεύσεις εκ μέρους της Ελλάδας σχετικά με τη διαχείριση νέου φορεά για την αξιοποίηση του δημόσιου πλούτου και για τα χρονοδιαγράμματα των αποκρατικοποιήσεων.

Την πιθανότητα για νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα μέχρι τα τέλη Ιουνίου, εφόσον η Αθήνα μπορεί να προχωρήσει σε ριζικές μεταρρυθμίσεις και αποκρατικοποιήσεις, άφησε ανοιχτό νωρίτερα με δηλώσεις του ο επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σύμφωνα με το Dow Jones Newswire. "Η Ελλάδα θα έχει ένα νέο πρόγραμμα που θα δοθεί υπό αυστηρές προϋποθέσεις", ανέφερε.

http://www.nooz.grΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν!____ksipnistere1@gmail.com
Keywords
Τυχαία Θέματα