Αναδιάρθρωση: Αναζητείται το «πώς» και το «πότε»

Με την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους να αντιμετωπίζεται πλέον από τις αγορές σαν μια βεβαιότητα, η συζήτηση μετατοπίζεται από το εάν αυτή θα γίνει, στο πότε και πώς. «Η Ελλάδα πρέπει να αναδιαρθρώσει το χρέος της το ταχύτερο δυνατό», δήλωσε ο Λαρς Φελντ, οικονομικός σύμβουλος της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ,
παραδεχόμενος δημόσια αυτό που οι.....
αγορές δείχνουν ήδη να γνωρίζουν: Ο χρόνος που περνά δυσκολεύει τη θέση της Ελλάδας και μειώνει τη διαπραγματευτική της ισχύ απέναντι στους πιστωτές της.

Όμως, η Ευρώπη φοβάται ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους -κατ’ ουσίαν χρεοκοπία με πιο ευγενικούς όρους- θα έχει επιπτώσεις χειρότερες και από αυτές που προκάλεσε το 2008 η κατάρρευση της Lehman Brothers. Οι προειδοποιήσεις που ακούγονται τις τελευταίες ημέρες από υψηλόβαθμα στελέχη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, μαρτυρούν ότι η αναδιάρθρωση είναι ένα σταυρόλεξο για πολύ δυνατούς λύτες.

Γενικώς αποδεκτή άποψη είναι ότι η Ελλάδα θα πρέπει να απαλλαγεί από το 1/2 του χρέους της για να μπορέσει να επαναφέρει την οικονομία της σε βιώσιμη τροχιά· όμως ένα haircut 50% θα έφερνε το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα στα όριά του. Γι’ αυτό μεταξύ των οικονομολόγων κερδίζει έδαφος η πρόταση για την αντιμετώπιση του ελληνικού προβλήματος με ένα σχέδιο στα πρότυπα εκείνου που εφαρμόστηκε στη Λατινική Αμερική στα τέλη της δεκαετίας του ‘80, με τη χρήση των λεγόμενων «Ομολόγων Μπρέιντι».

http://bankwars.blogspot.com/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν!____ksipnistere1@gmail.com
Keywords
Τυχαία Θέματα