Αγγλικά για ενήλικες: επιλέγοντας φροντιστήριο ενηλίκων για προετοιμασία Lower και Proficiency.

Είναι δεδομένο ότι κάθε ενήλικος επιδιώκει πλέον να μάθει Αγγλικά ή να τα τελειοποιήσει, προκειμένου να είναι πιο ανταγωνιστικός στην αγορά εργασίας και να μπορεί να βρει ή να αλλάξει δουλειά πιο εύκολα. Επειδή όμως γνώσεις στις μέρες μας σημαίνει υποχρεωτικά και πιστοποίηση που να το αποδεικνύει, το ζητούμενο είναι επίσης να αποκτήσει κανείς τουλάχιστον το Lower, και ιδανικά το Proficiency.

Πώς θα....
επιλέξει ένας ενήλικος το φροντιστήριο, σχολή ή κέντρο
ξένων γλωσσών όπου θα κάνει την προετοιμασία για το Lower και το Proficiency; Τα παρακάτω είναι τα βασικότερα κριτήρια επιλογής:

Η σχολή θα πρέπει να ειδικεύεται στην εκπαίδευση ενηλίκων. Ένα φροντιστήριο το οποίο απευθύνεται κατά βάση σε παιδιά, το πιθανότερο είναι ότι δεν μπορεί να καλύψει τις απαιτήσεις ενός ενήλικου.


Η σχολή θα πρέπει να έχει εκτεταμένο ιστορικό επιτυχιών στις εξετάσεις. Η καλύτερη μαρτυρία για την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα ενός προγράμματος σπουδών είναι η επιτυχία στις εξετάσεις.


Η διάρκεια σπουδών δε θα πρέπει να υπερβαίνει τον ενάμιση χρόνο για το Lower αρχίζοντας από το μηδέν, τους 6-10 μήνες για το Lower αρχίζοντας από επίπεδο intermediate και τον ενάμιση χρόνο για το Proficiency, άσχετα αν ο υποψήφιος έχει πρόσφατο Lower ή όχι. Οτιδήποτε περισσότερο από αυτό είναι χάσιμο χρόνου για έναν ενήλικο. Από την άλλη πλευρά, εάν μία σχολή σας προτείνει ένα πρόγραμμα το οποίο και σύντομης διάρκειας είναι και πολύ λίγες ώρες εβδομαδιαίας διδασκαλίας περιλαμβάνει, θα πρέπει να το αποφύγετε. Προφανώς έχουν γίνει αντι-εκπαιδευτικές περικοπές ωρών για λόγους μείωσης κόστους. Σε μία τέτοια περίπτωση, είναι σίγουρο ότι οι ώρες που σας κάνουν δεν επαρκούν για να καλυφθεί η ύλη.


Επιλέξτε σχολή η οποία χρησιμοποιεί στο αρχικό τουλάχιστον στάδιο της προετοιμασίας ειδικά / αποκλειστικά συγγράμματα για σπουδαστές οι οποίοι α) είναι ενήλικοι και β) έχουν την ελληνική ως μητρική γλώσσα ή τη γνωρίζουν πολύ καλά. Πολλά από τα βιβλία που κυκλοφορούν στο "εμπόριο" δεν είναι γραμμένα ούτε α) για Έλληνες ή σπουδαστές που ζουν στην Ελλάδα και χειρίζονται καλά την Ελληνική γλώσσα ούτε β) (το κυριότερο) για ενήλικες.

Για παράδειγμα, εάν έχετε πάρει το Lower εδώ και πολλά χρόνια, δύσκολα θα μπορέσετε να ενταχθείτε σε ένα τμήμα Proficiency εφόσον η σχολή χρησιμοποιεί βιβλία του "εμπορίου" τα οποία δεν περιλαμβάνουν την επανάληψη ύλης η οποία είναι απαραίτητη προκειμένου ένας σπουδαστής ο οποίος δεν έχει πρόσφατα Αγγλικά (έχει πάρει το Lower πριν πολλά χρόνια) να μπορέσει να ενσωματωθεί ομαλά σε ένα πρόγραμμα Proficiency.

Επιπλέον, πολλά βιβλία προετοιμασίας Proficiency δεν είναι προοδευτικής δυσκολίας, αντιθέτως είναι πολύ δύσκολα από την αρχή, με αποτέλεσμα ο σπουδαστής να απογοητεύεται και να εγκαταλείπει την προσπάθεια πριν καλά καλά την ξεκινήσει.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με προετοιμασία Lower και Proficiency μπορείτε να βρείτε στο www.lower
Keywords
Αναζητήσεις
καλα φροντιστηρια αγγλικων, ?? ??????? ????? ??
Τυχαία Θέματα