Απόδραση απ' το πεπρωμένο.

Υπάρχει πεπρωμένο; Υπάρχει ελεύθερη βούληση; Τι συμβαίνει όταν αυτά τα δυο έρθουν αντιμέτωπα.
Η μοίρα, το πεπρωμένο, το κάρμα η προσδιορισμένη πορεία της ζωής που φαίνεται να είναι αγκιστρωμένη σε συγκεκριμένα γεγονότα που αποτελούν σταθμό στην καθημερινότητα και δεν επιτρέπουν στον άνθρωπο να χαράξει τον δικό του δρόμο. Ισχύει αυτή η θεωρία;
Ερχόμαστε χωρίς το δικαίωμα να ζήσουμε όπως θέλουμε; Η απάντηση αν και μοιάζει να.....
βραχυκυκλώνεται ανάμεσα σε θεωρίες και δοξασίες τελικά έστω και με βραχεία κεφαλή είναι αρνητική.
Με αξίωμα την ύπαρξη προηγούμενων ζωών έχουμε
συσσωρεύσει
κακό και καλό. Η κάθε μας πράξη, σκέψη και λόγος είναι μια έκφραση της δημιουργίας. Αποθησαυρίζουμε συνεχώς είτε αυτό είναι ορατό όπως μια φανερή αντιδικία έκδηλη και ορατή είτε αόρατο όπως μια κακή σκέψη για έναν συνάνθρωπο μας για την φύση ή το ζωικό βασίλειο. Οι δάσκαλοι προχωρούν ένα βήμα παρά πέρα. Ακόμη και μια καλή πράξη που αποφύγαμε να κάνουμε ενώ μπορούσαμε είναι αιτία αποκόμισης κάρμα.
Το κάρμα σε αντίθεση με το ντάρμα είναι όλα τα αρνητικά έσοδα που συσσωρεύσαμε ενώ το ντάρμα όλα τα θετικά.
Αν λοιπόν ένας άνθρωπος καθημερινά στο τέλος της ημέρας λίγο πριν πέσει για ύπνο κάνει τον απολογισμό όλων των πράξεων του, σκέψεων και λόγων του μέσα από μια αναδρομική εξέταση απλά σαν θεατής, θα γνωρίζει τι ακριβώς έβαλε στο δισάκι του.
Με δεδομένο πλέον αυτό το φορτίο το οποίο καθημερινά μεγαλώνει είναι πια ορατή μια επόμενη ζωή ένα πλάνο του μέλλοντος. Θα θερίσουμε ότι σπείραμε με την διαφορά ότι μπορεί ο σπορέας να είμαστε εμείς αλλά ο θεριστής να είναι μια άλλη προσωπικότητα σε μια επόμενη ζωή που δεν θα έχει επίγνωση ότι ο ίδιος ήταν ο σπορέας. Ο λόγος αυτής της αμνησίας είναι η μη αφυπνισμένη συνείδηση που του στερεί το δικαίωμα της ενθύμησης. Έτσι συχνά πυκνά όταν οι δυστυχίες εμφανίζονται στην ζωή μας αναρωτιόμαστε τι κακό κάναμε και πληρώνουμε με τα πάθη του Χριστού. Γιατί σε μένα αυτό; Ρωτάμε πολλές φορές ανήμποροι να δώσουμε μια καλή εξήγηση. Η απάντηση είναι απλή. Επειδή πράξαμε κάτι ανάλογο σε άλλους και επειδή όλα εδώ πληρώνονται ήρθαμε για να αποδοθεί δικαιοσύνη. «Μαχαίρι έδωσες μαχαίρι θα λάβεις» Δεν υπάρχει πιο απλή φράση που να καταδεικνύει την δράση και την αντίδραση.
Αυτό λοιπόν το δισάκι που είναι γεμάτο καλές και κακές πράξεις ανάκατο σαν χαρμάνι από πολλές ζωές το κουβαλάμε σε κάθε ενσάρκωση με μοναδικό σκοπό να λυτρωθούμε από τα κακά που κάναμε και να απολαύσουμε την ανταπόδοση γι όσα καλά κάναμε.
Σ’ αυτή την θεωρία που αναλύθηκε με απλό τρόπο έρχεται να συγκρουστεί το αναφαίρετο δικαίωμα της ελεύθερης βούλησης. Πως και τι ακριβώς συνεπάγεται απ’ την χρήση της.
Οι καρμικές δοκιμασίες θα αποδώσουν δικαιοσύνη μόνο όταν το πάθημα γίνει μάθημα. Όταν το μάθημα γίνει κατανοητό τότε ο ρόλος του τελειώνει ενώ σε διαφορετική περίπτωση επαναλαμβάνεται ακόμη πιο σκληρό όπως και τα μαθήματα στο σχολείο που μας αφήνουν μετεξεταστέους. Η κατανόηση είναι μια βασική λειτουργία που δείχνει ότι βαδίζουμε προς τη μετάν
Keywords
Τυχαία Θέματα