«Αρουραίοι» στις παραλίες! Κινητά, πορτοφόλια, ρολόγια και γυαλιά ηλίου κάνουν… φτερά

Καθημερινό φαινόμενο αποτελούν πλέον οι κλοπές στις παραλίες. Η ραστώνη των διακοπών και οι στιγμές ξεγνοιασιάς στην παραλία μας κάνουν συνήθως πιο απρόσεκτους, αλλά ο κίνδυνος παραμονεύει δίπλα μας. Μια βουτιά στα ανοικτά ή μια στιγμιαία απόσπαση της προσοχής μας είναι αρκετά για να περάσουν τα πορτοφόλια και τα κινητά μας στα....
χέρια των μικροκακοποιών στοιχείων, που καραδοκούν. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., οι αδίστακτοι «πορτοφολάδες» του κέντρου και των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς «μετακομίζουν» κατά τους θερινούς μήνες στις πολυσύχναστες παραλίες της Αττικής,
όπου τα κρούσματα των κλοπών αποτελούν καθημερινό φαινόμενο.

Μπάνιο με… βάρδιες!

Οι εποχές που οι λουόμενοι μπορούσαν να αφήσουν άφοβα τις τσάντες τους στην παραλία έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Πλέον, ακόμα και τις βουτιές στη θάλασσα οι περισσότεροι τις κάνουν με… βάρδιες, προκειμένου πάντα να υπάρχει κάποιος στην παραλία για να φυλάει όλα τα αντικείμενα αξίας, που μπαίνουν στο στόχαστρο των εκάστοτε επιτήδειων και «αετονύχηδων». «Κάνουμε μπάνιο με βάρδιες. Μπαίνει μια ο ένας και μια ο άλλος στη θάλασσα.arouraioi Με τόσα που ακούμε άλλωστε, έχουμε γίνει περισσότερο καχύποπτοι», μας είπε ο κ. Αριστείδης Καλπουζόγλου. Λίγα μόλις λεπτά φαίνεται πως αρκούν για να εξαφανιστούν και ολόκληρες τσάντες, όπως μας τόνισαν αρκετοί λουόμενοι. «Χρειάζεται πολύ προσοχή και πρέπει συνέχεια να κοιτάμε ξανά και ξανά τα προσωπικά μας αντικείμενα, ενώ μετά από κάθε βουτιά ελέγχουμε την τσάντα μας, έστω και αν γνωριζόμαστε με τον διπλανό μας…», μας δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αλέκος Σπαρνάς.

Το πάθημα… μάθημα

Μάλιστα, οι περισσότεροι αποφεύγουν να βάζουν στο πορτοφόλι τους πολλά χρήματα, ενώ όπως μας επισήμαναν φροντίζουν να «τρυπώνουν» τα αντικείμενα αξίας σε τσάντες που κλειδώνουν! Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της κας Φανής Λαγουβάρδου, η οποία ήρθε σε άμεση επαφή με πορτοφολάδες πέρυσι το καλοκαίρι. «Καθόμουν στην ψάθα μου και ήρθε ένας μεσήλικας, που μου ζήτησε χρήματα. Όσο εκείνος μου μιλούσε, ένας δεύτερος ήταν από πίσω μου και μου άρπαξε ολόκληρη τη τσάντα, χωρίς να το καταλάβω. Όταν δε το αντιλήφτηκα, είχαν εξαφανιστεί και οι δύο, μέσα στον κόσμο. Δυστυχώς, δεν τους βρήκαν ποτέ».

Λεφτά μόνο για τα απαραίτητα…

Πετσέτα στο χέρι, γυαλιά, κινητό και λίγα χρήματα προκειμένου να μπορουμε να αγοράσουμε τα απαραίτητα στη παραλία, όπως για παράδειγμα έναν καφέ ή ένα σάντουιτς, είναι η καινούργια πρακτική που εφαρμόζεται. «Όποτε ερχόμαστε για μπάνιο, παίρνουμε περίπου 20 ευρώ, αλλά και πάλι είμαστε πολύ προσεκτικοί, γιατί ποτέ δε ξέρεις τι θα σου συμβεί. Έχω βρεθεί μπροστά σε κλοπή, αλλά δεν τους κατάλαβα. Είναι… αετονύχηδες αυτοί που τα κάνουν και μέσα στον κόσμο μπορούν εύκολα να σε κλέψουν, χωρίς να το δει ούτε ο λουόμενος της διπλανής ξαπλώστρας…», ανέφερε, μεταξύ άλλων, η κα Νατάσσα Παπαοικονόμου.

Τί γίνεται όμως όταν κάποιοι επιλέγουν να μεταφέρουν την επαγγελματική τους τσάντα στην παραλία ή
Keywords
Τυχαία Θέματα