Διαίρει και βασίλευε! Γιατί στο βάθος καραδοκεί η τριχοτόμηση...

Το διαίρει και βασίλευε (divide and conquer, D&C), προερχόμενη ως έκφραση από τη γνωστή ρήση του Καίσαρα, “divide ut regnes” αποτελεί μεθοδολογία επίλυσης προβλημάτων.

Σύμφωνα με αυτήν την μεθοδολογία, το πρόβλημα διαρείται σε μικρότερα υποπροβλήματα και στη συνέχεια οι λύσεις τους συνδυάζονται για να....
προκύψει η λύση του αρχικού προβλήματος.

Ακολουθώντας μία λογική αλληλουχία σκέψεων, θα πρέπει να προσδιορίζεται το “πρόβλημα” ή το “αντικειμενικό θέμα” και κατόπιν να διαιρείται σε επιμέρους
υποπροβλήματα, να αναλύονται, να επιλύονται, και οι λύσεις τους συνθετικά και συνδοιαστικά να δίνουν την τελική λύση του αρχικού προβλήματος.

Η προσωπική μου εκτίμηση, παρατηρώντας προσεκτικά τίς κινήσεις, αλλά και τα αποτελέσματα αυτών τών κινήσεων των ισχυρών αυτού του πλανήτη είναι, ότι αυτήν την μεθοδολογία ακολουθούν σε “ευαίσθητες” περιοχές, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων οι οποίες επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

Άρα, κατʼαρχάς, θα πρέπει να προσδιορίσουμε, εάν υπάρχει το πρόβλημα ή το θέμα, και πού.

Ιστορικά λοιπόν, οι λαοί του πλανήτη μας κινούνται με την λογική τής Εθνικής επιβίωσής τους, και όταν λέμε Έθνος ή Εθνότητα εννοούμε, μικρές ή μεγάλες ομάδες ανθρώπων οι οποίες διαβιούν μαζύ, με κοινά χαρακτηριστικά κουλτούρας ή συμφερόντων, ή και τα δύο.

Στά βόρεια σύνορά μας, η διακριτή ταυτότητα και ο τεμαχισμός της βαλκανικής χερσονήσου θεωρείται σύμφωνα με αρκετούς ιστορικούς, απότοκο σύγκρουσης, ισχυρών συμφερόντων, της ορεινής γεωγραφίας της, της συγκέντρωσης πολλών εθνοτήτων σε έναν γεωγραφικά περιορισμένο χώρο και της εξαιρετικά βίαιης ιστορίας της, που είναι γεμάτη συγκρούσεις συμφερόντων, πολέμους, επιδρομές, εξεγέρσεις, κτλ.

Στην γεοπολιτική σφαίρα της βαλκανικής χερσονήσου υπάρχουν σήμερα οκτώ κράτη σε μία έκταση 550.000 χλμ².

Στα Ανατολικά σύνορά μας, κατά την περίοδο της μετανάστευσής τους τα τουρκικά φύλα, πολλές φορές σε σύγκρουση μεταξύ τους, απλώθηκαν σε μία τεράστια έκταση, ιδρύοντας τα δικά τους κρατικά μορφώματα (χαγανάτα ή χανάτα).

Τα περισσότερα υπήρξαν βραχύβια και με το πέρασμα των αιώνων προσαρτήθηκαν από δυνατότερα βασίλεια, κάποια όμως επεβίωσαν και έγιναν η μήτρα που γέννησε έξι σημερινά κράτη:

Αζερμπαϊτζάν, Καζακστάν, Κιργιζία, Ουζμπεκιστάν, Τουρκία, Τουρκμενιστάν.

Τουρκική ή τουρανική ονομάζεται μια οικογένεια δεκάδων νομαδικών φύλων με καταγωγή από τη Μογγολία και τη ΝΑ Σιβηρία, τα οποία μετανάστευαν κατά κύματα καθ` όλη τη διάρκεια του μεσαίωνα, κυρίως μεταξύ 6ου και 11ου αιώνα.

Η Οθωμανική Αυτοκρατορία (τουρκ. Osmanlı İmparatorluğu) ήταν ένα αχανές κράτος που ιδρύθηκε τον ύστερο 13ο αιώνα από τουρκικά φύλα στη Μικρά Ασία και κυβερνήθηκε από τους απογόνους του Οσμάν Α` μέχρι την κατάλυσή της το 1918.

Παρόλο που οι ιστορικοί μιλούν για αυτοκρατορίες με όρους ανάπτυξης και παρακμής, οι Οθωμανοί παρέμειναν στρατιωτικά και πολιτισμικά υπολογίσιμοι έως τη διάσπαση της αυτοκρατορίας, στις π
Keywords
Τυχαία Θέματα