Διαψεύδουν το Spiegel για τη «μαύρη» έκθεση του ΔΝΤ

Μετά τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο διέψευσε σήμερα, δια εκπροσώπου του, δημοσίευμα του Spiegel που υποστήριζε ότι στην υπό κατάρτιση αξιολογητική του έκθεση για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, το Ταμείο διαπιστώνει μηδενική πρόοδο της Ελλάδας
ως προς την επίτευξη των δημοσιονομικών της στόχων.
"Πρόσφατες αναφορές που....
ισχυρίζονται ότι γνωρίζουν τις διαπιστώσεις της έκθεσης είναι αναληθείς", ανέφερε στο Reuters εκπρόσωπος του ΔΝΤ. "Οι συνομιλίες μας με τις αρχές συνεχίζονται, γίνεται καλή πρόοδος και αναμένεται να ολοκληρωθούν σύντομα", πρόσθεσε.

Eίχε προηγηθεί, το Σάββατο, διάψευση και από τον Γ.Παπακωνσταντίνου ο οποίος με παρέμβασή του στο βραδυνό δελτίο του Mega ανέφερε ότι τα δημοσιεύματα που προεξοφλούν ως αρνητική την έκθεση του ΔΝΤ, δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με την πραγματικότητα. Οπως είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου, η διαπραγμάτευση συνεχίζεται και ολοκληρώνεται τις επόμενες μέρες.
"Εχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι θα ολοκληρωθεί θετικά για την χώρα μας. Αυτό σημαίνει, δηλαδή, ότι έχουμε και κάθε λόγο να πιστεύουμε, ακριβώς επειδή η κυβέρνηση έχει πάρει τις αποφάσεις που έχει πάρει, ότι θα υπάρξει και εκταμίευση και της επόμενης δόσης", σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών.
Τι ισχυρίζεται το Spiegel
Το γερμανικό περιοδικό, σε δημοσίευμά του ισχυρίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση θέτει πλέον εν αμφιβόλω την καταβολή της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα λόγω "αποτυχίας στους στόχους του προγράμματος".
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του περιοδικού, το κλιμάκιο της τρόικας που αξιολογεί τη δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας, στην τριμηνιαία έκθεσή του που αναμένεται να επιδοθεί την επόμενη εβδομάδα προς Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ΔΝΤ και ΕΚΤ, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα έχει αποτύχει σε όλους τους προσυμφωνηθέντες δημοσιονομικούς στόχους.
Το περιοδικό εμφανίζει μάλιστα το κλιμάκιο της τρόικας να είναι έτοιμο να προειδοποιήσει ότι οι αποκλίσεις στην εφαρμογή του προγράμματος θα έχουν "μοιραίες συνέπειες" και θα επιφέροουν νέα πλήγματα στην πιστοληπτική φερεγγυότητα της χώρας μας.
Οι συντάκτες του, τέλος, συμπεραίνουν ότι θα καταστεί αδύνατο για την Ελλάδα να δανειστεί από τις αγορές το ποσό των 25 δισ. ευρώ.
Νέα δήλωση Παπακωνσταντίνου
Σε νέα δήλωσή του, το απόγευμα της Κυριακής, ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, επαναλαμβάνει ότι οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα συνεχίζονται και εξελίσσονται ικανοποιητικά, ενω εκτιμά ότι θα ολοκληρωθούν "επιτυχώς εντός των ημερών".
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, η δήλωση του Γ.Παπακωνσταντίνου, έχει ως εξής:
"Οι διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής, τις αναγκαίες παρεμβάσεις για το 2011 και το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, εξελίσσονται ικανοποιητικά και εκτιμούμε ότ
Keywords
Τυχαία Θέματα