Εφοριακοί “εβγαλαν τέτοιες μίζες, που οι μισθοί τους πήγαιναν μόνο για κοινόχρηστα”…

-Ο Καπελέρης τα έβρισκε όλα καλά…
-Ο κ. Καπελέρης τι σχέση έχει με την υπόθεση των επτά εφοριακών;
- Ηταν μάρτυρας και στις δύο δίκες υπέρ των εφοριακών. Στην πρώτη δίκη ήρθε ως συνδικαλιστής και στη δεύτερη ως Ειδικός Γραμματέας του ΣΔΟΕ. Και στις δύο δίκες τους υπερασπίστηκε και είπε ότι έκαναν καλά τη δουλειά τους.

Την…

ώρα που οι εργαζόμενοι «στενάζουν» οικονομικά από τους φόρoυς και τις μειωσεις μισθων,
οι αποκαλύψεις για τα κυκλωματα των εφοριακών που απέκτησαν τεράστιες περιουσίες διαγράφοντας χρέη και προστιμα εταιρειών, εξοργίζουν. Ο φάκελος των μιζαδόρων εφοριακών που …….
ερευνάται από τον οικονομικό εισαγγελέα κ. Γρηγόρη Πεπόνη, περιέχει δεκάδες φωτογραφίες, έγγραφα και στοιχεία που συγκέντρωσε και παρέδωσε στη δικαιοσυνη, η πρώην εφοριακός Αλίκη Κυριακάκη.

Προκειται για μια έρευνα πολλών ετών που ξετυλίγει με κάθε λεπτομέρεια το κουβάρι της απίστευτης υπόθεσης. Η εφοριακος που εδωσε στη δικαιοσυνη το κυκλωμα των συναδελφων της αποκαλυπτει πως στήθηκε το μεγάλο κόλπο με τους ελέγχους των εταιρειών, ποιοι είναι οι επτά εφοριακοί που πέρασαν από το Ελεγκτικό Κέντρο Αθηνών και εκαναν τεραστιες περιουσιες αλλα και τη σχεση ενός εκ των εφοριακων του κυκλωματος με συνεργατες κορυφαιου πρωην Υπουργου.

Η κυρία Κυριακάκη, η οποία για 27 χρόνια ήταν ελέγκτρια στο Ελεγκτικό Κέντρο Αθηνών (η υπηρεσία που ελέγχει όλες τις μεγάλες επιχειρήσεις), μιλάει …

στο protothema.gr και αποκαλύπτει όλες τις λεπτομέρειες της πρωτοφανούς υπόθεσης που ζημίωσε το ελληνικό Δημόσιο με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Εξηγει πώς κατάλαβε την δραση των συναδελφων της, το κόλπο που χρησιμοποιούσαν για να βγάζουν από τη μέση τους «καθαρούς» εφοριακούς και να παίρνουν τις υποθέσεις και μιλαει για το παρασκηνιο των δύο δικαστηριων που έγιναν οπου και αθωωθηκαν οι κατηγορούμενοι εφοριακοί χωρίς όμως ποτέ να ανοίξουν οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί και να γίνει έλεγχος των περιουσιακών τους στοιχείων.

Η συνταξιούχος πλέον εφοριακός, εξιστορεί τον αφύσικο πλουτισμό των πρώην συναδέλφων της αλλά και τον πόλεμο που δέχτηκε εκ των έσω προκειμένου να σταματήσει να ασχολείται με την αμαρτωλή αυτή ιστορία. Πλέον, δηλώνει ανυποχώρητη και έτοιμη να παραδώσει ένα δεύτερο φάκελο με στοιχεία – φωτιά στον κ. Πεπόνη προκειμένου να προχωρήσει σε βάθος η έρευνα.
Το κόλπο με τις καταγγελίες

-Πότε ξεκίνησε η έρευνα και πως έπαιρνε τις μίζες η ομάδα των εφοριακών;
-Το Νοέμβριο του 1999 ανέλαβα μια υπόθεση και μέσα σε τρεις μήνες την είχα περαιώσει. Την είδε ο προϊστάμενος μου, ήθελε να δει σε ποιο ύψος έφθανα τις λογιστικές διαφορές, το ανοιγμα δηλαδη που εμφανιζε η επιχειρηση. Όταν του είπα ότι η διαφορα είναι 28 δισεκατομμύρια δραχμές ανησύχησε… Ήθελε λιγότερα. Αρνήθηκα να αλλαξω τα αποτελεσματα του ελεγχου μου και αυτοί μου έκαναν μια καταγγελία για να με διώξουν από την υπόθεση και να τη χρεωθεί ένα άλλο συνεργείο και να κλείσει εκεί που ήθελε η υπηρεσία. Έγινε ο επανέλεγχος και το κλείσανε, σε
Keywords
Τυχαία Θέματα