ΈΡΕΥΝΑ:Γιατί δεν αλλάζει κάτι στην έκδοση της βίζας στους Τούρκους...

Η Ελληνίδα πρόξενος στην Αδριανούπολη εξηγεί για το τι ισχύει για τη βίζα στο Ράδιο Έβρος

Το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί, πως όλο και περισσότεροι Τούρκοι πολίτες επισκέπτονται την Ελλάδα, και συγκεκριμένα την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, για ψώνια, για τουρισμό αλλά και γενικότερα για αναψυχή και....
διασκέδαση.
Πρόκειται για μια πρωτόγνωρη "μεσαία" τάξη, προϊόν της οικονομικής ανάπτυξης
στη γείτονα χώρα, που εκτός από μια νέα αυτοπεποίθηση φαίνεται πως αναπτύσσει μια σύγχρονη, κοσμοπολίτικη νοοτροπία, η οποία δεν έχει καμία σχέση με τα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις του παρελθόντος, που υπερτερούσαν στις σχέσεις των δυο λαών.
Κυρίως στην εμπορική και επαγγελματική κοινότητα του Νομού Έβρου η παραπάνω εξέλιξη υπήρξε αφορμή γέννησης μεγάλων προσδοκιών. Οι Ενώσεις Επαγγελματιών και οι Εμπορικοί Σύλλογοι εστιάζοντας στην προσέλκυση του καινούριου καταναλωτικού δυναμικού από την Τουρκία, ευελπιστούν, ότι με αυτόν τον τρόπο θα επιτευχθεί η τόνωση της τοπικής αγοράς.
Η διέλευση υπηκόων τρίτων χωρών στην ενωμένη Ευρώπη, ωστόσο, γίνεται υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Αυτές ισχύουν για όλες της χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε όλα τα σύνορα των κρατών που εφαρμόζουν την Συνθήκη.
Ένας πολίτης μιας χώρας εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και Συνθήκης Σένγκεν μπορεί να ταξιδέψει σε ένα κράτος μέλος για μια διάρκεια τριών μηνών με την προϋπόθεση ότι πληροί τους όρους Σένγκεν, δηλαδή, κάποιος πρέπει να έχει στην κατοχή του έγκυρο διαβατήριο, να έχει στην κατοχή του θεώρηση διαβατηρίου σύντομης διαμονής, να μπορεί να αποδείξει το σκοπό του ταξιδιού του, να έχει στην κατοχή του επαρκείς πόρους συντήρησης για την περίοδο παραμονής και για την επιστροφή και τελικώς πρέπει να μην είναι καταχωρημένος στο σύστημα πληροφοριών Σένγκεν για την άρνηση εισόδου και δεν πρέπει να θεωρείται επικίνδυνος για τη δημόσια πολιτική ή εθνική ασφάλεια όλων των κρατών Σένγκεν.
Πως όμως συνάδουν όλα τα παραπάνω με τα ενδιαφέροντα του εμπορικού κόσμου της περιοχής μας. Είναι εφικτή μια μερική ή σταδιακή χαλάρωση του συνοριακού καθεστώτος; Υπάρχει περιθώριο για 'εξαιρέσεις';
Σένγκεν, Visa και πιθανή διευκόλυνση στις ελληνοτουρκικές συναλλαγές. Είναι δύσκολο για τον κάτοικο της Τουρκίας να έρθει στην Ελλάδα; - Απαντήσεις και διευκρινήσεις δίνει η Πρόξενος της Ελλάδος στην Αδριανούπολη, κ. Παρασκευή Τζεβελέκη
Διαβάστε και αποσπάσματα του νομοθετικού πλαισίου του κώδικα θεωρήσεων, όπως διατίθεται προς download στην ιστοσελίδα του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών www.mfa.gr :
Ο κανονισμός (ΕΚ) αριθ. 810/2009 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (...) τίθεται σε ισχύ από την 5ηΑπριλίου 2010. (...)
1. ΟΡΙΣΜΟΙΩς «ΥΠΗΚΟΟΣ ΤΡΙΤΗΣ ΧΩΡΑΣ» νοείται κάθε πρόσωπο που δεν είναι πολίτης τηςΈνωσης κατά την έννοια του άρθρου 20, παράγραφος 12, της Συνθήκης για τη λειτουργία της ΕΕ,
ως «ΘΕΩΡΗΣΗ» νοείται η εξουσιοδότηση που χορηγείται από κράτος μέλος, για διέλευση ήγια παραμονή στην επικράτεια των
Keywords
Τυχαία Θέματα