Η αποθέωση του Πούτιν σε γήπεδο της Σερβίας

Ήταν συνταγματάρχης ,έγινε πρόεδρος και μετά πρωθυπουργός, αλλά, «νυν εδοξάσθη ο υιός τους ανθρώπου», με την αναγόρευση του από τους φιλάθλους του «Ερυθρού Αστέρα», σε Τσέτνικ (αντάρτης). Ποτέ στη ζωή του ο Βλαντίμηρ Πούτιν , δεν άκουσε 100.000 ανθρώπους, (τόσοι είχαν στοιβαχτεί στο «μαρακανά», το γήπεδο του «Ερυθρού Αστέρα»), να τραγουδάνε το όνομά του, στην.....
κλητική : ΠΟΥΤΙΝΕ - ΠΟΥΤΙΝΕΕΕ (23-03-11).

Η αποθέωση του Βλαδίμηρου, ήταν ως ένα βαθμό αναμενόμενη, και για αυτό η ρωσική πρεσβεία του Βελιγραδίου, έβαλε στο επίσημο πρόγραμμα της επίσκεψης, τον αγώνα
των ομάδων νέων της Ζενίτ της Αγίας Πετρούπολης με τους νέους του Ερυθρού Αστέρα, ώστε ο Βλαδίμηρος να συναντηθεί και με τον «λαό της Σερβίας».Τα πολιτικά ζητήματα ανέκυψαν αμέσως με το που μπήκε στο πρόγραμμα Πούτιν, η επίσκεψη στο γήπεδο. Η κυβέρνηση της Σερβίας υποχρεώθηκε να σεβαστεί το «απαγορευτικό» που εξέδωσαν οι οργανωμένοι φίλαθλοι. «Ούτε ένας υπουργός στο γήπεδο». Μόνο ο Τσβέτκοβιτς λόγω πρωτοκόλλου, που δεν θα καθόταν όμως δίπλα στον Πούτιν , που θα τον περιστοίχιζαν οι «Τσέτνικ».

Η είσοδος ήταν ελεύθερη και στο γήπεδο των 80.000 θέσεων στοιβάχτηκαν μέχρι και τα σκαλιά, ενώ είχε και κόσμο απέξω. Μέχρι να φθάσει ο Πούτιν στο γήπεδο, τα κυρίαρχα συνθήματα που φώναζε όλος ο κόσμος ,ακλουθώντας τους οργανωμένους, ήταν : υβριστικά συνθήματα κατά του ΝΑΤΟ και «Μπόρισε (Τάντιτς) αυτοκτόνησε για να σωθεί η Σερβία». Μόλις μπήκε ο Βλαδίμηρος, έγινε ο χαμός. Άνοιξε ένα τεράστιο πανό που έγραφε: «Να πεις στη μητέρα ( Ρωσία) ότι την αγαπάμε και ότι μαχόμαστε και θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε», και για δέκα λεπτά ο Πούτιν σηκωνόταν και ξανασηκωνόταν από τη θέση του για να ευχαριστήσει το πλήθος που παραληρούσε, τραγουδώντας Πούτινε-Πούτινεεε, και επαναλαμβάνοντας τους εθνικούς ύμνους Σερβίας-Ρωσίας. Μετά το δεκάλεπτο το σύνθημα ήταν , « Πούτιν είσαι δικός μας, είσαι Τσέτνικ».

δείτε το βίντεο

< param name="allowFullScreen" value="true">
Ποτέ στο παρελθόν, και σε καμιά χώρα, δεν έχει εκφραστεί τόσο μίσος για την ντόπια πολιτική ηγεσία, και τόση λατρεία για έναν ξένο ηγέτη. Η Ρωσική εφημερίδα «Κομερσάντ» έγραψε ότι «αν ο κ. Πούτιν έθετε υποψηφιότητα για πρόεδρος στη Σερβία, θα είχε σίγουρη τη νίκη», και η «Κομσομόλσκαγια Πράβντα» ότι, «στη Σερβία επικρατεί πραγματική μανία για τον Πούτιν, τον λατρεύουν». Μετά τον αγώνα περίπου 40.000 άτομα έκαναν πορεία από την «Αουτοκομάντα», στο κέντρο του Βελιγραδίου, με κυρίαρχο σύνθημα, «Μπόρις αυτοκτόνησε να σωθεί η Σερβία» και υβριστικά συνθήματα κυρίως κατά του ΝΑΤΟ.

Το μήνυμα για τους Σέρβους πολιτικούς ήταν πολύ πιο ξεκάθαρο από τα δυσανάγνωστα συμπεράσματα των δημοσκοπήσεων. Με την αποθέωση του Πούτιν, στο «Μαρακανά», μίλησε το «δημοκρατικό» και «αριστερό» Βελιγράδι, και όχι η «εθνικιστική επαρχία» που ψηφίζει Σέσελι. Το «δημοκρατικό» Βελιγράδι άλλωστε, επιτρέπει μόνο σε δύο υπουργούς, τον Γέρεμιτς και τον Λιάιτς, να εμφανίζονται χωρίς φρουρά δημόσια.

Πηγή Α.Π.
Keywords
Τυχαία Θέματα