Η ΔΕΗ δεν πρέπει να περάσει σε ξένα χέρια, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας

"Εσείς εδώ δίνετε έναν αγώνα για λογαριασμό ολόκληρου του ελληνικού λαού. Αυτό το οχυρό δεν πρέπει να πέσει. Η ΔΕΗ δεν πρέπει να περάσει σε ξένα χέρια", είπε ο κ. Τσίπρας, τονίζοντας ότι "αυτό το οικονομικό, αλλά και ηθικό έγκλημα δεν πρέπει να συντελεστεί".

"Εμείς θα δώσουμε μάχη. Θα δώσουμε μάχη με όλους τους εργαζόμενους. Και θα ήθελα να πω ότι το τελευταίο διάστημα έχουμε και κάποιες νίκες. Εξαιτίας βεβαίως και των δικών σας αγώνων
ήδη αυτοί οι οποίοι επέβαλαν αυτό το αντιλαϊκό, το παράνομο, το....
αντισυνταγματικό χαράτσι, τρέμουν στην ιδέα ότι θα πάνε να εφαρμόσουν τους νόμους που οι ίδιοι ψήφισαν. Διότι έστω και ένα νοικοκυριό να μείνει δίχως ρεύμα, θα πληρώσουν τις συνέπειες αυτών των επιλογών και στα ελληνικά και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια", ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αναφέρθηκε στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Χουντή, που πήρε απάντηση από τον Ευρωπαίο επίτροπο ότι είναι παράνομο να κόβεις το ρεύμα σε οποιοδήποτε νοικοκυριό, μόνο και μόνο επειδή δεν πλήρωσε ένα χαράτσι το οποίο δεν έχει και καμία σχέση με το αντίτιμο του ρεύματο".

Ο κ.Τσίπρας τάχθηκε κατά της πολιτικής που εφαρμόζεται από την κυβέρνηση και δήλωσε ότι "βασικός στόχος αυτής της πολιτικής που γίνεται για τη σωτηρία της χώρας είναι η εσωτερική υποτίμηση. Δηλαδή, μειώσεις μισθών και συντάξεων, περικοπές, διεύρυνση της ανεργίας όπου στην Κοζάνη η ανεργία είναι 1 στους 3. Και ταυτόχρονα εκποίηση της δημόσιας περιουσίας. Η δημόσια περιουσία της χώρας, την οποία έχουν αποτιμήσει σε 125 δισ., ενώ είναι δεκαπλάσιας αξίας με μια πρόχειρη εκτίμηση. Και θέλουν προκειμένου να σωθούμε να εκποιηθεί αυτή η περιουσία και να σταματήσει η χώρα να έχει τη δυνατότητα στα πάγια έσοδα και τα οφέλη που πρέπει να έχει από τη διαχείριση αυτής της περιουσίας. Είναι σα να έχει καταφέρει κανείς μετά από κόπους μιας ολόκληρης ζωής να έχει ένα διαμέρισμα 200.000 ευρώ το οποίο να το νοικιάζει κάπου και να έχει μια μηνιαία απολαβή 500 ευρώ τα οποία είναι απαραίτητα για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις στοιχειώδεις απαιτήσεις και οι τοκογλύφοι του ζητάνε προκειμένου να τους ξεχρεώσει να το πουλήσει 40.000, στο 1/5 της αξίας του και να σταματήσει να έχει και τη μηνιαία απολαβή των 500 ευρώ. Αυτό ακριβώς συμβαίνει και με τη δημόσια περιουσία. Αν αυτό δεν είναι λεηλασία, τότε τι άλλο θα μπορούσε να ονομαστεί λεηλασία;"

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα